Xbox One wireless controller top 3 2023

Bij het kopen van een Xbox One wireless controller komen een aantal dingen kijken. Het meest belangrijke punt is toch wel de batterijduur of accu. Je wil niet dat deze alleen in levensjaren lang meegaat, maar ook in speelduur. Dit kan verschillen van 15 uur tot wel 40 uur met een volledig lading.

Daarnaast zijn er vandaag de dag ook Xbox One controllers met backbuttons. Dit is een investering, maar hier kun je tijdens het spelen van games veel voordeel mee behalen. Er zitten dan 2 tot 4 knoppen aan de achterkant die je naar wens kunt programmeren. Dit is immers de plek waar je vingers vrij hebt.

Tevens is het formaat en gewicht ook heel belangrijk. De een wil een stevige controller die niet te licht is, waar de ander juist zo licht mogelijk wil kunnen gamen. Een lichtere controller heeft vaak de voorkeur voor mensen, omdat je hiermee ook minder snel spierkrampen krijgt.

1. Microsoft Xbox One controller

De originele Xbox One wireless controller blijft toch diegene die het meeste verkocht wordt. Dit is niet alleen vanwege de prijs, maar vooral door de marketing van Microsoft zelf. Bovendien kun je de originele controller ook gebruiken op computers en Android telefoons en tablets. De accu is maximaal 24 uur te gebruiken bij een volledige lading, wat ervoor zorgt dat je er dagen mee vooruit kunt.

Bovendien kun je de controller knoppen ook aanpassen. Je bepaald dus zelf welke functies de triggers krijgen en zo wordt hij dus ook weer een stuk persoonlijker. Bovendien verbeteren de prestaties zo. En het is net zo eenvoudig weer terug te zetten als je niet tevreden bent over bepaalde knoppen.

2. Turtle Beach Xbox One controller

De Turtle Beach Xbox One controller is niet draadloos, maar daarom willen mensen hem juist hebben. Sommige mensen zitten namelijk niet te ver van de Xbox One af. Zij hebben de voorkeur bij een draad omdat ze dan ongestoord kunnen gamen zonder zich druk te maken over de accu. Een van de andere voordelen is dat er ook 2 extra knoppen op zitten die je kunt programmeren.

Een ander voordeel is dat deze controller over 2 vibratie motoren beschikt. Dit zorgt voor een nog intensere beleving. Bovendien zitten er ook 4 knoppen voor het aanpassen van game en microfoon geluiden. Je hebt dus alles binnen handbereik en schakelt dus vrij snel. Bovendien kun je ook de weerstand van de duimsticks instellen. Hierdoor bewegen ze juist soepeler of minder soepel net wat jouw voorkeur heeft.

3.Xbox Elite Series 2 Xbox One wireless Controller

Een Xbox Elite Series 2 Xbox One wireless Controller kun je gebruiken voor zowel de Xbox One alsmede de Xbox Series X|S. Het is een flinke investering, maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Zo gaat de accu i.p.v. 24 uur maar liefst 40 uur mee wat bijna dubbel zoveel is. Daarnaast kun je 3 verschillende profielen instellen op de controller. Zo hoef je alleen van profiel te schakelen en niet via het menu weer de knoppen aan te passen voor een game. Eventueel zou je ook een profiel met sneltoetsen voor je vrienden kunnen maken.

Tevens heb je onbeperkte aanpassingsmogelijkheden in de Xbox App. Eventueel zou je ook nog aparte duimsticks kunnen bestellen in diverse maten. Hier zitten dan ook nog eens aparte flippers bij en natuurlijk een opberghoes voor de controller. Hij heeft dus qua aanpassingen veel meer te bieden. Veelal zie je dit op E-sport evenementen, maar een fanatieke thuisgamer wil dit natuurlijk ook hebben.