Wireless Xbox One controller – 8bitdo

De Wireless Xbox One controller van 8bitdo is niet alleen betaalbaar qua prijs, maar biedt ook vele mogelijkheden. Je kunt hem namelijk op de computer aansluiten voor het programmeren van de knoppen. Tevens kun je met deze software ook de gevoeligheid bepalen van je sticks. Dit is super handig, want de ene wil gamen met snelle bewegingen dus weinig weerstand, waar de ander juist kiest voor uiterste precisie met meer weerstand. Het is ook een beetje afhankelijk van de Xbox One games die je speelt.

Daarnaast kun met de software ook de intensiteit van de trilsignalen bepalen. Bovendien is het ook mogelijk om bepaalde controllerprofielen te maken. Dit met bijvoorbeeld toetsen die je voor een specifieke game hebt. Maar ook kun je dit gebruiken voor de instellingen van vrienden. Het schakelen is heel makkelijk en daardoor ben je ook niet teveel tijd kwijt. Eenmaal geprogrammeerd is het slechts een druk op de knop.

Onze mening over deze controller

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de De Wireless Xbox One controller niet alleen op de Xbox One kunt gebruiken, maar ook op een computer. Hij oogt wat kleiner en compacter, maar in de realiteit valt dit echt mee. Wij vinden hem juist soepeler te bedienen. Dit wel nadat je zelf de fijnste instellingen hebt gekozen. Het is een kwestie van oefenen, maar met de juiste instellingen verbeteren je gameprestaties.

Daarnaast is hij ook nog eens 50 gram lichter wat de meeste mensen juist fijn vinden. Je krijgt dan iets minder snel last van klamme handen of spierkrampen. Echter merk je dit pas als je urenlang achter elkaar gamet. Daarnaast zitten er ook nog 2 flippers aan de achterkant die je kunt programmeren naar keuze. De meeste mensen hebben aan de achterkant vingers over en zo kun je ze nuttig benutten. Als je eenmaal gewend bent dan wil je niets anders meer.