Alles wat je nog even moet weten over de Xbox One S

door 31 mei 2018Xbox0 Reacties

Microsoft heeft eindelijk een update uitgebracht

De Xbox One S is de console die Microsoft drie jaar geleden had moeten leveren, maar er is weinig reden om te upgraden als je de originele console al hebt. Lees snel verder waarom dit zo is en bespaar veel geld door misschien de keus te maken om het te houden bij de oudere versie van de S-versies

witte xbox
doos xbox

XBOX One S, wat is het grote verschil met alle andere Xbox types?

De Xbox One S is een gameconsole die 40 procent kleiner is dan het origineel en de beruchte gigantische Xbox One. De Xbox kan 4K-video van streamingdiensten en Ultra HD Blue-rays weergeven en ondersteunt HDR-contrast op video en games. De bijgewerkte controller werkt ook met andere Bluetooth-apparaten en is al vaak verkocht. 4K Ultra HD Blu-ray en HDR werken alleen met nieuwere tv’s en vereisen mogelijk wat functies. De bijgewerkte controller voelt goedkoper aan dan zijn voorganger. Project Scorpio, de krachtigere Xbox One-opvolger, arriveert eind 2017.

De specificaties

Verschillende specificaties van de demontage hebben een klein verschil aangetoond in de grafische hardwareprestaties van Xbox One S. Meer specifiek heeft de Xbox One S een kleine GPU-klokverhoging tussen 914 MHz en 853 MHz. Ook heeft de Xbox One S een ESRAM-bandbreedtetoename van 219 GB/s. Dit is alleen merkbaar in de game in een klein aantal situaties. Sterker nog, ze bestaan alleen als een bonus-neveneffect van Microsoft en zorgen ervoor dat HDR-content zonder problemen presteert.

Een waardig alternatief voor de PS4

De Xbox One S is de versie van de console die Microsoft in 2013 voor het eerst had uitgebracht na de trage Xbox One. Het is op een aantal manieren beter, waardoor het nog meer een waardig alternatief is voor Sony’s PlayStation 4. De One S krijgt om twee redenen geen standaardaanbeveling. Ten eerste levert het geen enorme verbeteringen op voor iedereen die al een Xbox One bezit. Console vergelijken? Klik dan op de link om dit snel te doen!

Er komt nog een update aan

Maar wat nog belangrijker is, Microsoft heeft al beloofd dat de volgende Xbox genaamd Project Xbox Scorpio komt met de serieuzere graphics en VR-ready hardware waar het publiek om smeekt. Wanneer het allemaal gezegd en gedaan is, moet de Xbox One S in de eerste plaats worden beschouwd als een afgeslankte versie van de Xbox One die een licht gewijzigde controller en voorzieningen voor 4K-weergave introduceert. Het zal je niet verleiden tot een ultramoderne game-ervaring. Pragmatisch gezien, kun je er beter aan doen om een oudere Xbox One te vinden, die nu tegen vuurprijzen wordt verkocht. Maar als je voor de eerste keer een Xbox One aanschaft, interesse hebt in de gebundelde games en je centen niet bewaart voor Project Xbox Scorpio, is de One S zeker een goede allround game- en entertainmentdeal. 

Wat is nieuw in de Xbox One S

Er is een korte maar belangrijke lijst met verbeteringen en wijzigingen in de Xbox One S. Kleiner en schoner ontwerp: om te beginnen, het is 40 procent kleiner, wat gezien zijn voeding dat nu intern zit indrukwekkend is. Het is ook spierwit, met enkele gladde plastic lijsten die de hele doos omlijnen. Ik denk dat het de best uitziende Xbox is die Microsoft ooit heeft ontworpen. De One S kan overigens ook verticaal staan.

Xbox One S kopen? Klik dan op de link om jezelf eerst goed in te lezen over de Xbox One S

4K en HDR

4K- en HDR-video: Xbox One S krijgt een vrij stevige upgrade voor zijn videomogelijkheden, met een 4K-resolutie (3.840×2.160 of vier keer zo scherp als standaard 1080p HDTV’s) en HDR (hoog dynamisch bereik, wat in feite verbeterd contrast en kleur is). Houd rekening met het volgende: deze functies werken alleen op compatibele tv’s en de 4K-functionaliteit werkt alleen met een kleine maar groeiende lijst met compatibele video-inhoud. Xbox Kinect is ook makkelijk gebruik van te maken, voor sommige games is hierbij 4K mogelijk. We hebben voor jou nog een artikel over de Xbox One S gemaakt, hierin beschrijven hoe de Xbox One S een krachtpatser is als het gaat om gameconsoles.

Streamingsdiensten

4K is momenteel toegankelijk via streaming videodiensten zoals Amazon en Netflix (zolang je de bandbreedte hebt om het te ondersteunen en te betalen voor hun premium-laag) en de nieuwe 4K Ultra HD Blu-ray-schijven. Bepaalde games zullen ondertussen in staat zijn om te profiteren van HDR-visuele verbeteringen, maar kijken niet naar pc-achtige 4K-graphics – de games zijn alleen opgeschaald naar 4K. In feite zijn slechts een beperkt aantal games voorzien van HDR. Het zijn Gears of War 4, Forza Horizon 3 en Scalebound 2017.

Nieuw controllerontwerp

de Xbox One-controller is ook bijgewerkt voor de S. Het heeft een meer gestroomlijnd bovengedeelte, beter bereik en getextureerde handvatten. Het kan ook van Bluetooth gebruik maken om verbinding te maken, wat de deur opent voor compatibiliteit met andere apparaten.

Xbox One aanbieding bekijken? Klik dan snel op de link om er meer over te lezen.

Handige & leuke Video’s
Met deze spellen wordt de Xbox nog leuker

Met deze spellen wordt de Xbox nog leuker

Met deze spellen wordt de Xbox nog leuker Ben je binnenkort van plan een Xbox aan te schaffen of heb je er net een gekocht? Het wordt dan hoog tijd meer te weten over de fantastische spellen voor de Xbox! Er zijn namelijk een hoop spellen op de markt gekomen, waardoor...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...