Welke games moet je gespeeld hebben als je de Xbox One X hebt

door 14 jul 2018Xbox0 Reacties

Geweldige games voor de Xbox One X

Ongeacht welk aspect van de Xbox One X je aan het evalueren bent, het valt niet te ontkennen dat het krachtiger is dan de PlayStation 4 Pro. De Xbox One X overtreft Sony’s console in CPU, GPU en RAM PK en is echt een beest op papier.

Hoe presteert het echter als we er games op spelen? Specificaties zijn geweldig, maar het belangrijkste is hoe de console presteert voor zijn klanten. Hier zijn vijf voorbeelden van games die bter presteren op de Xbox One X dan op de PlayStation 4 Pro.

star wars xbox
game xbox

Star Wars: Battlefront II

Star Wars: Battlefront II was een van de meest indrukwekkende titels van vorig jaar en is als zodanig een fantastisch spel om te gebruiken als een maat voor de kracht van de Xbox One X. De Xbox One X is in staat om een ​​native 4K-resolutie (3840x2160p) te bereiken met Battlefront II, terwijl de ervaring ook vaak wordt gehouden met 60 frames per seconde (FPS).

De recente Rise of the Tomb Raider-game is een andere plaats waar de kracht van de Xbox One X schittert. Beide consoles kunnen hier 4K bereiken (vergrendeld op 30 FPS), maar de Xbox One X doet dit van nature terwijl de PS4 Pro dit doet door middel van schaakborden.

Een heldere uitstraling voor beide

Dit resulteert in een heldere look voor beide, maar de Xbox One X ziet er in het algemeen minder wazig uit. De Enriched Visuals-modus stelt je in staat andere grafische aspecten van het spel te verbeteren ten koste van een bepaalde resolutie; in deze modus gebruikt de Xbox One X 4K-schaakbord terwijl de PS4 omlaag gaat naar 1080p.

Wil je meer weten over de technische specificaties van de Xbox zelf, kijk dan eens naar dit artikel.

High Framerate

Ten slotte is er de modus High Framerate die de ervaring op beide consoles vermindert tot 1080p om de framerate een boost te geven. Xbox One X is hier ook de duidelijke winnaar; het lukt de game bijna 100% uit te voeren met 60 FPS, terwijl de PS4 Pro meestal tijdens intensieve momenten in de 50s valt. De Xbox One S kan hier ook prima in mee draaien. Beschik je toevallig al over een Xbox One X? Dan hebben we voor jou nog handige tips over Xbox One X, klik op de link om er snel meer over te lezen.

Hitman

In de Hitman van 2016 overtreft de Xbox One X ruimschoots de PS4 Pro. Op de One X wordt het spel uitgevoerd met ofwel native 4K 30 FPS als je op de normale instellingen speelt of met 1440p 60 FPS als je in de Performance-modus speelt. Ter vergelijking: de PS4 Pro kan het spel alleen maximaal 1440p draaien.

Assassin’s Creed: Origins

De Xbox One X slaagt er bijna in om de Assassin’s Creed: Origins van vorig jaar op native 4K uit te spelen, terwijl hij 2016p hit met behoud van een voornamelijk stabiele 30 FPS die maar een klein beetje dipt in tussenfilmpjes. Ter vergelijking: de resolutie van de PS4 Pro is lager met 1584 p.

Daarnaast daalt de framerate op PS4 Pro ook van 30 in de lage twintig in intensieve gamemomenten of in tussenfilmpjes. Hoewel beide consoles in deze gevallen frames laten vallen, behoudt de Xbox One X in het algemeen de framerate hoger.

Heb je al een console of ben je van plan om er eentje aan te schaffen? Dan raden wij je aan om deze pagina eens te bezichtigen. 

Handige & leuke Video’s
Met deze spellen wordt de Xbox nog leuker

Met deze spellen wordt de Xbox nog leuker

Met deze spellen wordt de Xbox nog leuker Ben je binnenkort van plan een Xbox aan te schaffen of heb je er net een gekocht? Het wordt dan hoog tijd meer te weten over de fantastische spellen voor de Xbox! Er zijn namelijk een hoop spellen op de markt gekomen, waardoor...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...