Het Turtle Beach Velocity One Flight systeem is een speciale controller waarmee je vliegtuigen kunt besturen op je spelcomputer of computer. Het is gemaakt door slimme mensen die veel weten over vliegtuigen en piloten. Met deze controller voelt het alsof je echt een piloot bent! Je kunt het stuur van het vliegtuig vasthouden en de knopjes gebruiken om het vliegtuig te laten bewegen. Het merk Turtle Beach is al tientallen jaren een van de topspelers op het gebied van gaming accesoires en daarom is het ook wel een aanbeveling van onze kant.

Er zitten ook handige hendels bij waarmee je de motoren van het vliegtuig kunt bedienen. Op een schermpje kun je belangrijke informatie zien en er zijn lampjes die aangeven wat er op dat moment gebeurt in het spel. Het aansluiten van de controller op je spelcomputer of computer is heel makkelijk met een USB-kabel.

Kenmerken van het stuur en de joysticks

Hieronder zetten wij alle kenmerken van het Turtle Beach Velocity One Flight systeem voor je op een rij.

– Een realistische stuurknuppel met geïntegreerde roerbesturingselementen en motorhendels met een speciaal trimwiel, waardoor elke simulatiepiloot direct toegang heeft tot een volledig scala aan besturingselementen. Deze kan 180 graden draaien

– Met het vluchtbeheerdisplay en speciale besturingselementen leer je snel hoe het systeem werkt en kun je het direct configureren voor gebruik met Microsoft Flight Simulator.

– De geïntegreerde roerbesturingselementen en remknoppen bevinden zich binnen handbereik, zodat je gemakkelijk kunt taxiën, landen en draaien.

– Met 18 extra toewijsbare knoppen heb je alle benodigde besturingselementen om elk vliegtuig zelfverzekerd te kunnen besturen en naar wens in te stellen.

– Het authentieke statusindicatorpaneel geeft realtime meldingen weer en stelt je in staat om essentiële cockpit-, navigatie- en motorsystemen en -waarschuwingen te controleren.

– Het hoogteroertrimwiel maakt nauwkeurige aanpassingen mogelijk aan de stuurvlakken van het vliegtuig. Daarnaast kun je ervoor kiezen om handsfree te vliegen door de druk op de knuppel los te laten.

– Compatibel met Xbox Series X|S & Xbox One en Windows-pc’s met vertrouwde Xbox systeembesturingselementen.

– Sluit een 3,5mm-headset aan voor meeslepende audio en coördineer je vluchtschema.

Hoe zouden wij het omschrijven ?

Het Turtle Beach Velocity One Flight biedt alle benodigdheden om direct van start te gaan. Met een realistische joystick inclusief geïntegreerde roerbesturingselementen en motorhendels met trimwiel, heb je als simulatiepiloot direct toegang tot een volledige reeks besturingsmogelijkheden.

Dankzij het kleurendisplay met speciale besturingselementen leer je het systeem snel kennen en kun je het direct instellen. Schakel gemakkelijk tussen invoermodi, houd je vluchttijd bij en gebruik de trainingsfunctie om vertrouwd te raken met elk besturingselement, zodat je minder tijd op de startbaan hoeft door te brengen en langer kunt vliegen.

Flight bevat 12 analoge assen, twee POV-switches en twee 4-weg HAT-switches. De assen bieden nauwkeurige controle over belangrijke stuurvlakken en motorsystemen, terwijl de POV-switches intuïtieve aanpassing van cockpitinformatie mogelijk maken. Met 18 extra programmeerbare knoppen heb je alles wat je nodig hebt om elk vliegtuig zelfverzekerd te besturen en de controles naar jouw voorkeuren in te stellen.

Ontvang real-time statusmeldingen en controleer essentiële cockpit-, navigatie- en motorsystemen op ondersteunde simulatieplatforms. Pas de kleur van het omgevingslicht aan of kies een paneel met vooraf ingestelde waarschuwingsindicatoren. De volledige functionaliteit van het statusindicatorpaneel en de vooraf ingestelde waarschuwingen worden verwacht op Xbox na een game-update van MSFS later deze zomer. Sluit je 3,5mm-headset aan voor meeslepende audio en coördinatie van je vluchtschema.

Met het speciale trimwiel kun je nauwkeurig de stuurvlakken van het vliegtuig afstellen. Ook kun je handsfree vliegen door in te stellen dat je geen druk op de joystick hoeft uit te oefenen. Pas de gashendels aan naar het gekozen vliegtuig. Gebruik de zwarte, rode en blauwe knoppen voor propellervliegtuigen, of kies wit voor straalvliegtuigen.

Het stevige bevestigingssysteem zorgt ervoor dat VelocityOne™ Flight stabiel geïntegreerd kan worden in jouw thuisinstallatie. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief dan is de Thrustmaster Joystick Xbox Series X en S wel aan te raden. Ook deze beschikt over programmeerbare knoppen, maar is een stuk goedkoper doordat niet alle extra functies er op zitten.