Externe harde schijf Xbox One en Series X|S

De enige officieel gelicentieerde externe harde schijf Xbox One en Series X|S is de Seagate Expansion Card. Gemiddeld gezien nemen Xbox Series games tussen de 40 en 60 GB in beslag. Echter zijn er ook grotere Xbox Series games die bijvoorbeeld 100 GB aan opslag reserveren zoals bijvoorbeeld Call of Duty Modern warfare. Je zou dus kunnen zeggen dat je op 500 GB ongeveer 10 games kunt opslaan of 5 zware games. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen kiezen voor de 1TB variant, want hier kun je 20 normale games op kwijt of 10 hele zware.

Op de Xbox Series X en S vindt je een aparte aansluiting waar je hem zo in kunt stoppen. Zo zit hij ook niet in de weg en het lijkt wel wat weg te hebben van de memory cards die op de Playstation 1,2,3 werden gebruikt. Het is even een investering, maar je weet wel zeker dat deze op de console werkt. Officieel gezien worden er namelijk geen SSD schijven ondersteund buiten de expansion card voorlopig.

Alle voordelen op een rijtje

Wij vinden dat er meerdere voordelen zitten aan de Externe harde schijf Xbox One en Series X|S van het merk Seagate.

  1. Je kunt niet alleen save data hierop opslaan, maar ook games afspelen. Zo blijft de console snel presteren, want je bespaard opslag op de console zelf hiermee.
  2. Hij is makkelijk aan te sluiten en dit kan gewoon niet fout gaan
  3. Te gebruiken voor zowel de Series S alsmede de Series X
  4. Snel wisselen tussen verschillende games op de externe schijf en console zelf
  5. Gemaakt in opdracht van Microsoft en dus zijn de laadtijden met Velocity geoptimaliseerd
  6. Ook kun je super snel de games die je gepauzeerd had hervatten