De populairste game consoles en waarom je daarvoor zou kiezen

Als je besloten hebt dat het wel leuk is om een gameconsole in huis te hebben, dan zul je er al snel achter komen dat je niet even naar de winkel gaat om er een te gaan kopen. Er zijn meerdere game consoles op de markt. En als je er dan toch een gaat kopen, kun je maar beter een goede game console kopen. Maar welke game consoles zijn er dan allemaal en welke zou je dan het best kunnen kopen? Zijn er bepaalde dingen waar je op moet letten als je gaat kijken naar welke game console voor jou de beste keuze zou kunnen zijn?

De beste game console

Tegenwoordig zijn er geen slechte game consoles meer te vinden. Ze hebben allemaal wel iets dat het de moeite waard zou maken om voor die betreffende console te kiezen. Daarom is het kiezen van de beste game console geen makkelijke opgave.

Je zult dan ook zelf moeten kijken naar welke console het beste bij je past. Wanneer je deze keuze moet gaan maken kun je het wel makkelijker voor jezelf maken door bepaalde dingen van tevoren al voor jezelf uit te zoeken. Hierbij kun je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Wil ik altijd de nieuwste en de meeste games gaan spelen?
  • Is online gamen belangrijk voor mij?
  • Wil ik alleen in huis of ook buitenshuis kunnen gamen?
  • Moet het gamen zo min mogelijk geld kosten?
  • Wil ik dat spellen zo mooi als maar mogelijk is worden weergegeven op het scherm?
  • Moeten er games voor de hele familie beschikbaar zijn?
  • Wil je nu of in de toekomst ook games in virtual reality spelen?

Waar moet je op letten als je een gameconsole gaat kopen?

Nu je weet wat je graag zou willen met de gameconsole is het handig om uit te zoeken waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe gameconsole. Hierbij moet je natuurlijk op een aantal dingen letten om de beste keuze voor jezelf te kunnen maken.

Een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een gameconsole zijn bijvoorbeeld:

Gamen kost geld

Als je gaat gamen en je wil ook online gaan gamen, dan is het bij alle consoles die nu op de markt zijn zo dat je daar een abonnement voor af moet sluiten. Een van de manieren waarop je deze abonnementen af zou kunnen sluiten is door het kopen van speciale tegoedkaarten voor de betreffende game console.

Deze tegoedkaarten kun je in iedere willekeurige supermarkt al verkrijgen, of je kunt ze online aanschaffen, of je doet een aankoop op de console zelf. Je kunt hierbij zelf kiezen voor de duur van dit abonnement. Dit kan van een maand naar 3 maanden, 6 maanden of zelfs een jaar.

Met deze tegoedkaarten kun je niet alleen online spelen, maar je krijgt er ook iedere maand dat je dit abonnement hebt de mogelijkheid om gratis spellen te downloaden en spelen. Zo hoef je dus niet meer altijd de spellen die je graag wil spelen in de winkel te kopen.

Kan mijn nieuwe console mijn oude games nog afspelen?

Het is niet altijd zo dat wanneer je een nieuwe gameconsole gaat kopen dat je dan ook je oude games die je al had op de nieuwe console ook af kan spelen. Maar het is natuurlijk wel de moeite waard om dat goed uit te zoeken.

Het kan zelfs voorkomen dat oude spellen op de hardware van de nieuwe console zelfs beter gaan draaien. Je ziet dan ook een ontwikkeling gaande. Hierbij kun je zien dat er steeds meer spellen online gekocht worden.

Er worden steeds minder spellen in de winkel gekocht. Het kopen van digitale spellen is echt iets dat de toekomst heeft. Als je het spel via je account koopt, dan zal het spel er altijd op blijven staan. IN de toekomst hoef je een spel dan ook niet opnieuw aan te schaffen als je het op je nieuwe console zou willen spelen.

Welke rol speelt je televisie bij het kiezen van een gameconsole?

Als je een console gaat kopen die bijvoorbeeld een 4k weergave heeft, dan kan dit alleen maar goed werken in combinatie met een televisie die ook het vermogen heeft om beeld in 4k af te spelen. Mocht je nog een oudere televisie hebben, dan heeft het kiezen voor een 4k weergave niet meteen zin als je het toch niet als dusdanig op de televisie weergegeven kan krijgen.

Op welke console spelen mijn vrienden?

Als je online wil gaan gamen en je wil dat samen gaan doen met je vrienden, dan is het wel handig om te weten op welke console zijn dan zouden spelen. Dit zou invloed kunnen hebben op de keuze die je maakt.

Het is namelijk nog niet altijd zo dat je met verschillende consoles samen online kan gaan gamen. Op dit gebied is er wel een ontwikkeling gaande en je ziet dan ook dat je bij steeds meer spellen die mogelijkheid wel krijgt. Maar dit is nog lang niet bij alle spellen zo.

Kijk daarom goed naar de mogelijkheden van het favoriete spel dat je graag met je vrienden zou willen spelen. Als je dit online niet kan spelen als je een andere console gebruikt als je vrienden, dan kan dit invloed hebben op de keuze die je maakt bij het kopen van een gameconsole.

De prijs-kwaliteitverhouding

 Niet geheel onbelangrijk is natuurlijk ook de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit. Ook al zijn er geen slechte game consoles meer te vinden, toch is dan de prijs wel iets waar je rekening mee zou moeten houden.

Het komt steeds vaker voor dat je op alle consoles dezelfde spellen kunt gaan spelen. Je moet ze dan wel aanschaffen voor de gameconsole die jij hebt. Bij het aanschaffen van zo een game kan het zijn dat er een verschil in prijs is.

Dit heeft alles te maken met de techniek die gebruikt wordt om het spel te kunnen spelen. Uiteindelijk is het hetzelfde spel, maar dan alleen tegen een andere prijs.