Sonic Frontiers Xbox Series X release 8 November

8 November is het zover en dan zal Sonic Frontiers eindelijk verschijnen voor de Xbox Series X. SEGA de maker van deze game heeft onlangs het signaal op goud gezegd. Dit betekend dat alles volgens de planning loopt en dat de game wereldwijd op tijd beschikbaar zal zijn. Deze klassieker wordt opnieuw uitgebracht na meer als 20 jaar historie. Natuurlijk wel in de beeldkwaliteit die je vandaag de dag mag verwachten.

Zoals je gewend bent van Sonic gaat alles in de game in een razen tempo. Al rennend en springend beleeft hij verschillende avonturen in een open 3D wereld. Er zijn in de bovenwereld 5 eilanden die je kunt verkennen en waar je het ook opneemt tegen de hulpjes van dr Egmann. Uiteindelijk zal het baasgevecht aan het einde natuurlijk met deze dokter zijn, en dat zal echte een epische afsluiter worden.

Wat weten we al van de verhaallijn?

We weten al dat in Sonic Frontiers voor de Xbox Series X het allemaal zal draaien om snelheid. Een mix van het verleden met een nieuwe cyberspace van de toekomst vormt voor het grootste gedeelte de verhaallijn. In de 3D levels neem je het ook op tegen verschillende robots. Daarnaast moet je ook zo veel mogelijk ringen verzamelen gedurende het spel, wat niet onbekend is voor diegene die deze game meer als 20 jaar geleden al op de SEGA console speelde. Het is belangrijk dat je voldoende ringen hebt, want hiermee kun je nieuwe vaardigheden vrijspelen.

Bovendien moet je naast het heden, ook op zoek naar overblijfselen uit het verleden. Alleen zo kom je er achter wat de kwaadaardige Dokter Eggmann van plan is. Daarnaast zul je in het spel ook kennis gaan maken met de cycloop vaardigheid. Dit is een unieke vaardigheid die je in staat stelt om te oefenen tegen mysterieuze spelers. De tactiek die je in deze gevechten leert zul je in het spel nodig hebben.

Een sneak peak in de gevecht stijl

Er zijn al verschillende trailers van de Xbox Series X game Sonic Frontiers verschenen. Hier hebben we het nieuwe gevecht systeem al mee onder de loep kunnen nemen. Zoals je kunt zien in de trailer is er veel bekendheid. Echter voor de kenners is er ook nog veel nieuws te ontdekken. We hebben al kunnen zien dat Sonic op hoge snelheid tegen muren omhoog kan springen. Daarnaast zien wij ook dat hij combo’s gebruikt in de baasgevechten.

Ook zal de vaardigheden boom (skill tree) voor het eerst in de geschiedenis gelanceerd worden. Deze vaardigheden kun je niet kopen, maar hier moet je voldoende skill ellementen voor vinden gedurende je avontuur. Steeds weer zul je een trapje klimmen en een unieke aanval leren. Deze kun je niet alleen vinden wanneer je een vijand verslagen hebt. Ze kunnen namelijk ook verspreid over het eiland gevonden worden in de breekbare kisten/capsules.