Forza Horizon 5 Xbox Series kopen

Forza Horizon 5 voor de Xbox Series X en S kun je al kopen sinds November 2021, maar het blijft een titel die gewoon dezelfde prijs houd en niet vaak in de aanbieding is. Dit heeft natuurlijk ook een reden, want qua content is hij gewoon ontzettend rijk. Het is een van de weinige games die je goed over 5 of 10 jaar nog kunt spelen. Elke Forza deel is uniek en dat maakt het spel ook zo uniek en goed lopend. Het grootste gedeelte van het succes zit hem in de auto’s. Iedere andere auto die je bestuurt voelt ook gewoon echt anders. Of je het nu speelt met een Xbox Series controller of een Xbox Series racestuur iedere wagen is weer even wennen. Hierdoor zit er ook veel meer uitdaging in de game en speel je hem niet zomaar uit. Ook verveel je jezelf geen een moment, want als je klaar bent met alle races kun je nog eens verder. Je kunt er dan namelijk voor kiezen om alle races met een andere wagen proberen te voltooien. Continue een uitdaging dus!

Een van de andere grote voordelen is toch ook wel dat je zelf bepaald hoe je deze game wil spelen. Niet alleen de auto’s zijn uniek, maar je kunt ook zelf kiezen in welke weergave je het gaat spelen. Naast de competitie heb je namelijk ook verschillende uitdagingen die je kunt doen. De makers van de game hebben niets aan de formule veranderd, maar wel bij elke editie een flinke grafische upgrade doorgevoerd. Bovendien doen zij ook veel met de feedback die van de spelers wordt gegeven en dat zie je terug in de verkoopcijfers.

De nieuwe mogelijkheden van deze Xbox Series Game

Natuurlijk is er in Forza Horizon 5 voor de Xbox Series X en S wel wat nieuws te vinden. Een goed voorbeeld daarvan is Events Lab waarbij je zelf een circuit kunt samenstellen. Bovendien is het in dit gedeelte ook mogelijk om je eigen mini game uitdagingen te maken. Naast de grafische opties die je hebt in het opzicht van de baan en of je over zand of een verharde weg rijd is er nog veel meer mogelijk. Denk daarbij aan het instellen van regels over bijvoorbeeld de strafpunten of de tijd waarin je het moet zien te voltooien. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alle regels weg te laten en onbegrensd gas te geven.

Een ander leuk en nieuw onderdeel is de Super 7 uitdagingen. Deze uitdagingen zijn bedacht en uitgevonden door andere spelers en het is aan jou om deze te voltooien. Iedereen bedenkt wat anders en dat zorgt voor voldoende afwisseling. Het leuke daaraan is dat zij vaak aan iets denken wat jij over het hoofd gezien had. Deze challenges zorgen ervoor dat je beter gaat presteren en een nog betere coureur wordt.

Forza Horizon 5 Walkthrough

Gratis is het sleutelwoord van het succes

Playground Games de maker van Forza Horizon 5 voor de Xbox Series X en S vindt een van de sleutel woorden ook gratis. In tegenstelling tot veel concurrenten hebben hun alle auto’s gratis ter beschikking van de speler staan. Natuurlijk moet je het nodige doen om weer een nieuw auto in de garage te hebben, maar dat kost geen fysiek geld. Tevens zie je ook dat het in deze game net wat sneller voor elkaar te boxen is. Je ziet over het algemeen de auto’s eerder verschijnen, maar uiteindelijk bepaal jij als speler hoe lang je erover wil doen.

Waar andere makers steeds meer kiezen voor in game purchases zijn ze hier bij Playground Games nog lang niet voor te porren. Er gaan zelfs al veel verhalen de ronde dat je in 8 tot 12 uur wel al 35 auto’s of meer vrijgespeeld kan hebben als beginner. Bovendien speel je het geld voor de auto’s al vrij als je enkel een aanpassing aan je outfit doet. In principe verdien je punten / geld met alles wat je doet van het winnen van een race tot het paars verven van de auto.

Het eindoordeel over Forza Horizon 5

Wij zouden de game Forza Horizon 5 een dikke 9 willen geven. We hebben er namelijk weinig tot niets op aan te merken, maar wel een klein verbeterpuntje. Als je al jaren gamed dan is het best makkelijk om snel je garage vol te hebben met auto’s. De moeilijkheidsgraad zou dus een niveautje hoger mogen, maar voor beginners geen probleem. Echter wordt dit natuurlijk wel ruimschoots gecompenseerd door de mini games en uitdagingen die andere spelers bedenken. Daarnaast kun je deze game ook cross platform spelen. Hierdoor kun je het niet alleen tegen consolegamers opnemen, maar ook mensen die het spel op hun computer hebben staan. Over het algemeen zien we hierdoor een grote variatie in de uitdaging. De ene keer speel je echt tegen een beginner, maar het andere moment sta je oog in oog met een pro.