Forza Horizon 5 premium edition Xbox Series X|S

Forza Horizon 5 premium edition Xbox Series X|S is een open wereld game waarbij je alle nodige vrijheid ervaart. Hij kwam al op 05-11-2021 uit, maar zelfs vandaag de dag is het nog een van de meest verkochte games voor de Xbox Series X|S. Bij de premium editie krijg je vele extra’s zoals het uitgebreide welkomstpakket met een aantal auto’s, upgrades en cosmetische items. Er zijn dus veel items waarmee je in het online gedeelte tegenover je vrienden kunt pronken!

Daarnaast is de autopas hierbij ook inbegrepen die je in totaal toegang geeft tot 42 nieuwe auto’s. Hiervan zijn er 6 direct beschikbaar en voor de rest verschijnt er iedere week een nieuwe. Daarnaast zit hierbij ook uitbreiding 1,2 gratis bij inbegrepen. Ook het VIP lidmaatschap t.w.v. €19,99 is hierbij inbegrepen. Als VIP krijg je exclusieve boosts voor het spel en dubbele beloningen bij het winnen van een race. Ook zit er een extra game bij namelijk Forza Horizon 5 – Hot Wheels.

Het begin van deze Xbox Series X|S game

Forza Horizon 5 premium edition voor de Xbox Series X|S begint direct in een open wereld. Dit betekend dat je in principe vanaf het eerste moment al overal naar toe kunt reizen. Natuurlijk zul je wel merken dat hoe verder weg je gaat, hoe moeilijker het wordt om de uitdagingen en races te winnen. Het leuke is dat er naast de gewone wereld ook veel natuur is en de meest bijzondere is toch wel de wilde woestijn. Hier kun je ook racen, maar je merkt al snel dat dit totaal anders is als in de historische steden. Ook voor het oog is deze game uitzonderlijk, want er is zelfs een vulkaan die bedekt is met een flinke laag sneeuw.

In totaal heeft de game meer als 100 uitdagingen die op je wachten. Ook zijn er weer een aantal nieuwe personages te vinden in dit vijfde deel. Daarnaast zijn er vele weersomstandigheden van een tropische storm tot een ware zandstorm waarmee je rekening moet houden. Dit is qua besturing direct merkbaar en je zult dus extra alert moeten zijn bij deze uitdagingen. Elke week is er in Mexico een nieuwe evenement of toernooi wat je kunt spelen. Het gaat dus nooit vervelen, ook niet als je het spel al uitgespeeld hebt.

Het sociale aspect

Er is ook een sociaal aspect in Forza Horizon 5 premium edition voor de Xbox Series X|S. Voor diegene die de vorige delen hebben gespeeld zullen er ook een aantal herkenbare personages zijn, maar ook voldoende nieuwe. Je leert dus weer meer over de sport, maar ook over de personages en hoe zij hun vooruitgang hebben weten te behalen. Daarnaast is er ook een Arcade gedeelte waarbij je het op kunt nemen tegen online spelers of vrienden. Naast het winnen van de race is er ook een sociale lobby waar je ervaringen met elkaar kunt uitwisselen.

Vele gamers maken hier dan ook niet voor niets nieuwe vrienden. Er is een gedeelte waarbij je het opneemt tegen de computer, maar er zijn ook gedeeltes waar alleen echte spelers komen. Dit is vaak het meest uitdagend omdat iedereen een andere tactiek heeft geleerd, en vaak beschikken ze ook over andere upgrades en auto’s. Naast de main story heb je dus ook voldoende online uitdagingen die vandaag de dag nog steeds worden geupdate.