Dragon Ball: The Breakers – Xbox One & Xbox Series X review

Iets meer als een maand geleden is Dragon Ball: The Breakers verschenen en daarom schrijven wij nu onze Xbox One & Xbox Series X review. Het gaat om de strijd van 7 Survivors die het opnemen tegen 1 zogenaamde raider. Tijdens de verschillende wedstrijden die je speelt is het de bedoeling dat je power keys vindt. In de meeste gevallen zie je die in de blauwe of oranje kisten. Je hebt deze nodig om een signaal te sturen naar de tijdmachine.

Echter zit er wel een valkuil achter verborgen, er kan namelijk maar 1 iemand per tijdmachine mee. Pas als je voldoende power keys hebt verzameld zal er een kleine tijdmachine tevoorschijn komen. Als je het wel met meerdere spelers doet dan moet je goed opletten dat zij niet stiekem de poot van de tijdmachine vastpakken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de raider het doorheeft en dan valt het plan in het water. Als dit gebeurd dan kan het zijn dat je geen gevecht meer weet te winnen of dat de raider een bepaalde locatie opblaast. Het gaat dus sneller met meerdere spelers, echter raden wij je toch aan om deze toch alleen en op je eigen tempo te maken.

Om de raider uiteindelijk te kunnen verslaan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk energie verzameld. Met deze energie kun je in een Rush mode komen en kiezen voor Goku, Vegeta of Trunks. Alleen zij zijn in staat om de raider ook echt daadwerkelijk te kunnen verslaan. Zorg echt dat je alle energie die je in het spel kunt vinden verzameld, want deze Rush mode is gebaseerd op 4 niveau’s en alleen niveau 3 en 4 weten te slagen in het verslaan van de raider.

Dit moet je weten over de raider

In de Xbox Series X game Dragon Ball: The Breakers is de raider de grote vijand die je uiteindelijk moet weten te verslaan. Dit kun je alleen behalen in de Rush mode waarvoor je veel energie nodig hebt. Vooral in de blauwe en gele kisten die je op het eiland ziet zit extra energie verborgen. Als speler heb je aan het begin van het spel ook de kans om de rol van raider te bekleden, maar dat is wel echt een hele kleine kans. Echter stijgt deze kans wel met elke overwinning die je weet te behalen in het spel. Je verzameld hier punten mee en hoe verder je in het spel vordert hoe groter de kans wordt dat jij toch een van de 6 raiders wordt. Gemiddeld gezien moet je hier toch wel echt minimaal 5 overwinningen weten te behalen zodat je ook echt de speler bent met de meeste punten.

Zodra je de rol van raider te pakken hebt ben je er nog niet. Je begint immers op zijn zwakste, want je krachten moeten zich nog ontwikkelen. Om deze krachten te ontwikkelen moet je niet alleen spelers, maar ook inwoners doden. Iedere battle zorgt ervoor dat je energie level stijgt. Pas als deze precies op 100% staat kun je de sterke krachten vrijspelen. Tegelijkertijd vindt er ook een transformatie plaats.