Xbox Series Elite 2 controller

De Xbox Series Elite 2 controller beschikt over knoppen die je met een app kunt programmeren. Als jij een andere combinatie fijner vindt, dan is het mogelijk om dat te veranderen. Daarnaast kun je ook verschillende profielen opslaan op deze controller. Ideaal voor als je meerdere games speelt, maar ook voor je vrienden. Zij kunnen hun eigen profiel met 1 druk op de knop aan de achterkant laden. Zo beschikken zij ook over genoeg power om jou weerstand te bieden.

Een van de andere voordelen van deze controller is dat hij tot wel 40 uur mee kan gaan. De meeste mensen hoeven de controller maar 1 a 2 keer per week op te laden. Tevens wordt hij ook veel gebruikt voor E-sports en evenementen. Dit omdat je dan niet met een lege accu mag raken. Er zijn marathons die soms wel 8 tot 10 uur duren voor mensen die gamen op de Xbox Series X.

Daarnaast kun je ook nog de weerstand van de duimsticks aanpassen. Aan de achterkant zit een schuifje waarmee je hem in 3 standen kunt zetten. Er was veel vraag naar deze functie, want veel gebruikers willen dat de sticks wat soepeler werken. Dit omdat je hier je gameprestaties aanzienlijk kunt verbeteren. Andere vinden het weer fijner om gerichter te kunnen werken en zij gebruiken dan juist weer wat extra weerstand.

De voordelen van deze unieke Xbox controller

Het grootste voordeel van de Xbox Series Elite 2 controller is toch wel dat je hem eventueel kunt uitbreiden met extra accesoires. Zo zijn er niet alleen andere knoppen, maar ook veel verschillende duimsticks beschikbaar. Deze kun je extra aanschaffen indien je ze veel gebruikt. Deze zijn dan bijvoorbeeld net wat kleiner of juist groter als de originele. Tevens is ook de accu een groot pluspunt, want er zijn slechts enkele controller die zolang meegaan. Het is een investering, maar je krijgt er ook veel gemak voor terug.

Eventueel zou je de controller ook met andere bluetooth apparaten kunnen verbinden. Zo kun je hem ook voor pc gaming gebruiken, maar ook op Android toestellen. Helaas is het vooralsnog niet mogelijk om hem te installeren op een iOS apparaat. Naar onze mening is het dan ook een van de beste Xbox Series controllers ooit.

De extra knoppen op deze controller

Aan de achterkant van de Xbox Series Elite 2 controller zitten 4 knoppen met de naam P1,P2,P3 en P4. Standaard hebben zij al een functie meegekregen van de fabrikant die je kunt lezen in deze handleiding. De Xbox accesoires app kun je gebruiken voor het instellen van deze knoppen. Dit kun je niet alleen op de Xbox Series doen, maar ook op de computer. Bij de Xbox Series X en S kun je in de Microsoft Store direct de app downloaden. Als je van profiel wil wisselen moet je weer terugkeren naar het hoofdmenu van de Xbox en de accesoires app openen. Op de voorkant van deze controller zie je welk profiel er actief is.

Bestel hier het extra componentpack met

  • verwisselbare navigatiepad (standaard)
  • duimsticks verwisselbaar (2 klassiek, 1 hoog, 1 koepel)
  • paddles (2 middelgroot, 2 mini)
  • draagtas
  • oplaadstation
  • USB-C-kabel

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€51,29)
nedgame.nl (€59,99)