Wordt God of War Ragnarök de PS4 game van het jaar?

De PS4 game God of War Ragnarök is net iets meer als 2 weken geleden verschenen, maar toch krijgen wij nu al de vraag of het de game van het jaar gaat worden. De actuele verkoopcijfers zijn nog niet bekend gemaakt, maar het zou ons niet verbazen als dit het geval is. Het leuke aan deze game is toch ook wel dat je herkenbare dingen ziet uit de game die alweer in 2018 verschenen was. Om te beginnen start het allemaal in dezelfde stad Realm Midgard, wat voor veel spelers bekend terrein is. Echter is het niet zomaar een reboot, maar echt een upgrade.

Verwacht dus niet dat je hem zomaar 1,2,3 gaat uitspelen. Er zijn namelijk flink veel nieuwe elementen aan de game toegevoegd. Bovendien is het grafisch ook weer een stuk beter en het lijkt nu net echt. De mensen zien er namelijk net zo uit als je in een film ziet en dit zorgt ervoor dat je helemaal wordt opgezogen in de game. Als je het spel hebt ga je dit niet maar een uurtje, maar juist uren per dag spelen, zo verslavend is het althans voor ons.

Het begin van deze PS4 game

Voor veel mensen zit het nog in het geheugen gegrift dat God of War eindigde met de lotsbestemming van zowel Kratos alsmede Atreus. Echter wil dat niet zeggen dat God of War Ragnarök PS4 game verder gaat waar de game geëindigd was. Er zijn inmiddels wat jaren verstreken en dat zie je zodra je het spel opstart ook meteen terug. Ook als je het vorige deel niet gespeeld hebt kun je prima instappen omdat het eigenlijk gewoon een gloednieuw verhaal is. Natuurlijk draait de verhaallijn wel om het lot van vader en zoon, dit hadden we ook niet anders verwacht.

Het lot slaat hart toe en dat zorgt voor een tweestrijd tussen vader en zoon. Ze willen beiden niet dat er weer een oorlog gaat uitbreken. Echter hebben ze allebei wel een andere idee over hoe dit voorkomen kan worden. Zoon Atreus denkt namelijk dat hij als halfgod de hele wereld kan redden, maar dit is zeker niet het geval. Vader Kratos is echter wel flink veel sterker geworden en vader en zoon zullen dus buiten de stad gaan trainen. Daarnaast gaan zij ook nog op zoek naar Tyr, want hij is de enige die ervoor kan zorgen dat vader en zoon de kwaadaardige Odin kunnen verslaan.

Wat kunnen we nog meer verwachten?

In de PS4 game God of War Ragnarök zijn er 9 verschillende rijken die je gaat bezoeken voor de Noorse goden die je kunnen helpen om het kwaad te verslaan. Naast deze goden ontmoet je nog veel meer verschillende personages die gouden tips hebben voor je strijd tegen het kwaad. Het is dus zeker belangrijk om ook goed op te letten wat er gezegd wordt. Tussen de regels door zie je namelijk wel wat tips voor het vinden van krachtige wapens, maar ook hoe je de strijd het beste kunt winnen.

Dit is dan ook de reden dat je hem lang achter elkaar blijft spelen. Want het laatste wat je wil is de draad kwijt raken. Natuurlijk is er ook de nodige woede van bepaalde personages die niet alleen aan jou. Maar vooral aan oppergod Odin is gericht. Hij heeft immers voor de chaos in de wereld gezorgd. Bovendien is er ook genoeg verdriet te vinden in de game, want de reis begint met aanwijzingen van je overleden moeder. Er is dus veel diepgang en naast gevechten is er dus ook veel emotie in het spel aanwezig.

De gameplay van God of War Ragnarök

We zien dat de gameplay van God of War Ragnarök een flinke upgrade heeft gehad. Qua besturing en wapens zie je wel enkele herkenbare gedeeltes, maar voor het meerendeel is het nieuwe content. Je bent immers door de jaren heen ook flink gaan trainen en gegroeid. Naast de moves komen er natuurlijk ook wat nieuwe wapens, maar we vinden dat je dat echt zelf moet ontdekken. Bovendien zijn er ook verschillende puzzels / raadsels in de game.

Hierbij worden je vaardigheden en wapens op de proef gesteld. Je moet de juiste combinatie gebruiken om bijvoorbeeld een slot te kunnen openen. Zo krijg je ook goede aanvalstechnieken onder de knie, maar bovendien bevinden zich hier ook grote schatten. Wij verwachten dus echt dat God of War Ragnarök de titel binnen gaat halen van PS4 game van het jaar 2022.

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€45,36)
nedgame.nl (€49,99)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€45,36)
nedgame.nl (€49,99)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€45,36)
nedgame.nl (€49,99)