Wat kunnen we zeggen over de Xbox One S en de PS4 Pro?

door 13 mei 2018Playstation0 Reacties

De twee verschillende console strijden tegen elkaar

Zowel Microsoft als Sony lanceren dit jaar nieuwe versies van hun vlaggenschip-gameconsoles, zodat het laatste derde deel van de gamer zich afvraagt ​​welke machine moet worden gekozen voor het upgraden van hun huidige apparaat.

Hier zullen we een kijkje nemen naar de twee nieuwste aanbiedingen van de spelreuzen en een zo onbevooroordeelde mening bieden als we kunnen, gebaseerd op de feiten zoals we die zien. Welke Playstation of Xbox moet je nu kiezen? Of toch de PlayStation kopen of toch maar de Xbox? Lees het nu!

vergelijking ps4
xbox one

Een van de belangrijkste redenen

Ok, dat is niet eens een fatsoenlijke woordspeling op een van de beroemdste regels van Shakespeare, maar je krijgt waar we het hier over hebben. Beide apparaten beweren 4K-speelautomaten te zijn, maar dat klopt niet helemaal, omdat ze allemaal iets anders aanbieden dan de andere.

De Xbox One S heeft één groot voordeel ten opzichte van de Playstation 4 Pro, namelijk dat deze ook werkt als een 4K Blu-ray-speler. Als je het soort videofiel bent dat jouw films en tv-shows in de best mogelijke kwaliteit wil bekijken, dan zul je besparen door geen extra Blu-ray-speler hoeven te kopen; iets dat u zou moeten doen als u voor het Sony-apparaat koos. Dat gezegd hebbende, de meeste mensen streamen hun content sowieso en de PS4 Pro kan zonder problemen 4K-content van Netflix en Amazon Instant Video weergeven. Daarnaast probeert Playstation daarbij ook te concurreren met de Playstation 4 Slim 1 TB. Wil je alles weten over de Playstation 4 Slim, druk dan op de link om er meer over te lezen.

De PS4 Pro en de Xbox One S

Aan de andere kant heeft de PS4 Pro een voordeel ten opzichte van zijn concurrent: de mogelijkheid om 4K-games op een meer native manier te spelen. De Xbox One X zal games opwaarderen om ze te laten lijken alsof ze 4K zijn, maar het is smerig en niet bijzonder visueel aantrekkelijk. De PS4 Pro doet echter zijn 4K-opschaling door softwarewijzigingen.

Oude games krijgen een patch om ze te laten profiteren van de Pro 4K-omgeving en nieuwe games zullen speciaal gemaakt worden om te werken in 4K. Met andere woorden, de Xbox One S kan geen echte 4K-spellen uitvoeren, maar de PS4 Pro wel. Het zijn ook geen perfecte oplossingen, maar de PS4 Pro zet het waarschijnlijk gewoon in de schaduw.

Sony Playstation & VR

Daarnaast bieden veel consoles van Sony dus de Playstation de mogelijkheid om VR-games te spelen met hun nieuwe ontwikkeling Playstation VR. Met de nieuwe VR-bril die is ontwikkeld krijg jij de mogelijkheid om games in Virtual Reality te spelen. Hoe gaaf is dat! Daarnaast zijn de kosten van een nieuwe VR-bril niet heel erg duur.

Handige & leuke Video’s
God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusve is het langverwachte vervolg op de veelgeprezen game God of War uit 2018. Ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment, belooft dit nieuwe avontuur een epische ervaring te worden voor gamers...

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben Ben je een playstation 5 spellen liefhebber? Houd je van games spelen? Je hebt dan zoveel verschillende spellen die je kunt spelen op je playstation. Soms is het lastig om een goede game uit te zoeken uit het grote...