De PS4 versus de PS4 Pro is het verschil echt zo groot?

door 18 mei 2018Playstation0 Reacties

PS4 Pro vs PS4 grafische vergelijking, is er een groot verschil?

Het hangt van het spel af. Ontwikkelaars kunnen de extra kracht gebruiken voor alles wat ze willen. De meesten zullen de resolutie – het aantal pixels dat de foto maakt – van hun games willen vergroten, zodat ze scherper lijken op 4K-tv’s, maar dat is niet alles.

Een PS4 kopen was vroeger nog makkelijk, maar met al die nieuwe versies kan het nogal eens lastig worden.

verschillen consoles
playstation proo

Ontwikkelaars kunnen ook de krachtigere PS4 Pro GPU gebruiken om de kwaliteit van texturen en lichteffecten te verbeteren, wat leidt tot realistischere grafische afbeeldingen en soepeler prestaties met minder vertragingen. De enige eis die Sony stelt, is dat games net zo goed op de PS4 Pro moeten spelen als op de PS4, en omgekeerd.

Het verschil is op de PS4 Pro moeilijk te zien

Maar let op het bekijken van YouTube-video’s die de twee met elkaar vergelijken. Tenzij je video’s bekijkt in 4K op een 4K-tv, is het heel moeilijk om het verschil te zien. Het meest opvallende verschil is de verlichting. De ‘goddelijke stralen’ geven de scène een nieuwe dynamiek, waardoor de rotsen worden verlicht en het contrast in de scène wordt versterkt.

Vraag jij jezelf ook wel is af wanneer de nieuwe PS5 uitkomt? Nou wij ook en daarom hebben we er een artikel over geschreven. Klik op de link om meer te lezen over de mogelijke release.

De PS4 Pro is een stuk luxer uitgerust

De PS4-versie heeft eenvoudiger, vlakkere structuren die weinig toevoegen. Bij de PS4 Pro gaat het er niet alleen om dat dingen er scherper uitzien. Meer kracht stelt ontwikkelaars in staat om meer items in het spel weer te geven, wat helpt om werelden te creëren die boordevol interessantere details zijn om van te genieten.

Maar ik heb gehoord dat de PS4 Pro eigenlijk geen games draait op native 4K …
Nou, dit is technisch waar. Sommige games worden uitgevoerd met een standaard 4K Ultra HD-resolutie – dat is overigens 3.840 bij 2.160 lijnen pixels – maar de meest veeleisende games niet.

Waarom is dit dan

Waarom? Omdat het heel moeilijk is om games vloeiend te renderen met zo’n hoge resolutie, zelfs met de extra kracht van de PS4 Pro. Een gaming-pc die games op 4K kan draaien, kost uiteindelijk wel meerdere keren meer dan de PS4 Pro.
In plaats daarvan zullen veel games met een resolutie in de buurt van 4K lopen – vaak maar niet altijd 3.200 bij 1.800 lijnen – en vervolgens worden opgeschaald naar 4K.

Sony heeft een slimme techniek gebruikt die dit proces verbetert, zo veel zelfs dat het erg moeilijk is om het verschil te zien tussen de upscaled visuals en native 4K-ones. Er is een verschil, maar het is moeilijk te herkennen.

En deze praktijk is niets nieuws. Veel games draaien al onder de 1080p op bestaande consoles en worden hier opgeschaald.

En hoewel de Xbox One S 1080p-games tot 4K kan opschalen, is er geen serieuze vergelijking tussen de twee consoles.
Hoe dichter bij 4K je komt hoe beter de opschaling zal verschijnen, dus de Xbox One S kan niet hetzelfde zijn als een PS4 Pro of PS4 Slim 1TB die dezelfde game gebruikt.

Wist je al dat Sony tegenwoordig ook bezig is met VR? Sony Playstation VR is een van de nieuwe ontwikkelingen voor Playstation, zo zijn er al VR brillen te krijgen en veel games die gespeeld kunnen worden door middel van deze VR-bril.

Handige & leuke Video’s
God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusve is het langverwachte vervolg op de veelgeprezen game God of War uit 2018. Ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment, belooft dit nieuwe avontuur een epische ervaring te worden voor gamers...

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben Ben je een playstation 5 spellen liefhebber? Houd je van games spelen? Je hebt dan zoveel verschillende spellen die je kunt spelen op je playstation. Soms is het lastig om een goede game uit te zoeken uit het grote...