Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat veel mensen zich afvragen, want je koopt niet zo snel een upgrade als je niet weet waarom dit een veel leukere spelcomputer is. De Playstation 5 gaat op het moment vrij hard als het gaat om de verkoop ervan en dat is niet voor niets! Het heeft namelijk veel meer leuke nieuwe snufjes dan de Playstation 4! Zou jij ook overwegen je Playstation 4 in te ruilen voor de allernieuwste PS5?

Een mooier ontwerp

Als we kijken naar de verschillen van Playstation 4 en de Playstation 5 wat betreft het ontwerp, dan is echt heel erg verschillend. De PS5 heeft namelijk een vernieuwd ontwerp, die vooral een moderne uitstraling heeft. De Playstation 4 was dan wel vrij compact en misschien zelfs wel een beetje eenvoudig te noemen. Bijna alle Playstations waren zwart van kleur, maar de Playstation heeft een prachtige ijswitte kleur. De Playstation 5 is wat robuuster qua vormgeving en zal direct opvallen. De PS5 heeft natuurlijk ook veel meer bijzondere functie, want zo zie je de ventilator en de stof aansluitingen niet meer zitten. Het grootste voordeel hiervan is, dat de koeling veel beter geoptimaliseerd wordt en het ook niet te warm kan worden. Daarnaast zal het ook nog eens veel stiller zijn!

Een grote opslagruimte

Zoals de meeste wel weten, heeft de Playstation 4 een opslagruimte van 500 gigabyte. Deze is uit te breiden tot een opslagruimte van 1 terabyte. De Playstation 5 heeft een opslag van 825 gigabyte, wat natuurlijk iets minder is. Toch is de Playstation 5 hierin beter, want je zult voortaan veel sneller je spellen kunnen opstarten. Dit wil zeggen dat je binnen enkele seconden al een spel gestart kan hebben. Het ongeduldige wachten is voorbij, dankzij de SSD technologie!

De Graphics zijn veel mooier

We weten natuurlijk allemaal dat de graphics te maken hebben met de resolutie! Deze was al goed bij de Playstation 4, maar bij de PS5 is dit echter nog heel veel beter. Dankzij de nieuwe processor bij de Playstation 5 worden de afbeeldingen nog veel mooier weergegeven, waardoor je bijna een ongeloofwaardige game ervaring zult gaan hebben. De Playstation 5 is, hiermee dan ook echt een koploper.

De controller ziet er fantastisch uit

De controller van de Playstation 5 zier er erg mooi uit, de vormgeving is namelijk super modern. In tegenstelling tot de voorlopers heeft deze wel veel weg van de Xbox. De naam van de controller is bij de PS5 anders, dan bij zijn voorloper en de knop share is echter wel verdwenen. Er is een nieuwe knop voor in de plaats gekomen, want je kunt nu schermopnames bewerken met de knop create. Een andere leuke optie is, dat de controller voorzien is van een microfoon. Zo kun jij voortaan zonder een headset spelen, terwijl je wel kunt kletsen met elkaar.

De batterij

De controller heeft een veel betere batterij, want deze heeft een lange levensduur. Je kunt namelijk wel twaalf uur intensief achter elkaar gamen. Bij de Playstation 4 was het na hooguit acht uur wel gedaan, hierdoor is dit een flinke upgrade. De oplaadkabel ben je voortaan dus een stuk minder nodig, als dat geen geweldige game ervaring gaat geven?

Compatibel met elkaar

Sommige mensen twijfelen of ze wel moeten overstappen na de Playstation 5, maar dit is eigenlijk een hele goede keuze. Daar de Playstation voorheen niet met elkaar was te verbinden, zijn ze nu wel met elkaar te verbinden. Eindelijk na heel lang wachten hebben ze het voor elkaar gekregen, dat de Playstation 4 en Playstation 5 compatibel met elkaar zijn. Dat betekent dat je niet direct al je favoriete games kwijt bent, wanneer je overstapt. Zo kun je al je favoriete games blijven spelen en kun jij het geld dat je hiermee bespaart besteden aan andere dingen die je belangrijk vindt.

Wat kunnen we zeggen?

We zouden kunnen stellen dat de Playstation 5 ontzettend veel mogelijkheden biedt, omdat deze echter veel betere technologieën heeft. Prestaties zijn veel beter, daarnaast zijn de graphics ook ronduit fantastisch. Natuurlijk speel je games niet ineens op een andere manier, maar de beleving blijft hetzelfde. De Playstation 5 levert je een leuke besparing op, vooral als we kijken naar andere spelcomputers. Dit laatst komt, doordat spellen niet opnieuw aangekocht kunnen worden. Dit moet overigens bij de meeste andere game consoles wel. Ben jij helemaal weg van gamen en kan je nauwelijks zonder? Dan is de Playstation 5 echt iets voor jou!

Wanneer koop je de Playstation 5?

Het is natuurlijk niet te zeggen voor ons, wanneer jij hem het beste kunt kopen. We weten dat de gameconsole prijzig in aanschaf is. Toch zou je voor meerder opties kunnen kiezen. Je kunt direct naar de winkel hollen om er een te halen, maar je zou ook even kunnen wachten tot je verjaardag. Hierbij kun je dan zoveel mogelijk geld vragen, zodat jij dit bij de Playstation 5 kunt leggen. Het grote voordeel hiervan is, dat jij niet de volledige prijs zelf hoeft te betalen. Een leuk zakcentje dat je, daarmee kan besparen. Misschien is er een game die je echt onwijs graag zou willen hebben?

Waar kun je de Playstation 5 kopen?

Zoals eigenlijk bijna alle producten is ook de Playstation 5 op veel plekken te koop, maar let goed op. Er is namelijk best wel een run op de Playstation 5, waardoor het best zo kan zijn dat het in de winkel is uitverkocht. Je zou ook de Playstation 5 online kunnen kopen, hoewel het ook hier belangrijk is de voorraden te controleren. Let ook goed op de gevraagde prijs, want deze kan ook per winkel verschillen. Waar zou jij naartoe willen gaan om de nieuwste Playstation te kopen of bestel jij hem liever online?

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€429,00)
bol.com

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€555,00)
bol.com

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€429,00)
bol.com

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€555,00)
bol.com

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€429,00)
bol.com

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€555,00)
bol.com