Top 4 PS5 games van 2022

In onze Top 4 PS5 games van 2022 bespreken we de meest populaire Playstation 5 games van dit moment. Hierbij hebben we gekeken naar de games die het meest worden gekocht door jong en oud. Er zitten weer een paar leuke titels tussen. Van een echte racegame voor de Playstation 5 tot een bloederige First Person Shooter (FPS) game. In een kort overzicht praten we je bij over waar deze games over gaan.

1. F1 2022 – Playstation 5 games top 4

F1 2022 is nog niet heel lang geleden verschenen voor de Playstation 5, maar toch weet hij op nummer 1 te eindigen in onze Top 4 PS5 games van 2022. In de vorige editie hebben we kennis gemaakt met een kijkje achter de schermen van de Formule 1, maar dit is nu nog verder verbeterd. Je kunt direct vanuit het hoofdmenu naar de wereld achter deze racesport gaan. Hierbij kun je ook het uiterlijk van de coureurs veranderen, maar bovendien kun je ook gave horloges kopen. Daarnaast is het ook mogelijk om andere spelers mee te nemen naar jouw crib zodat ze alle overwinningen van jou kunnen bekijken.

In totaal zijn er 20 coureurs waaruit je kunt kiezen en dat is ook meer als voldoende. Ook keren er enkele legendes terug naar deze game die over unieke vaardigheden beschikken. Tevens kun je zelf kiezen bij welk team je wil racen. Je hebt de keuze uit 10 verschillende teams, die natuurlijk allemaal unieke voordelen te bieden hebben. Daarnaast zijn ook de nieuwste auto’s toegevoegd, met geheel vernieuwde graphics. Het is nog realistischer als het vorige spel en daarom scoort het ook in 1 keer goed.

Ook is het mogelijk om met koude en warme banden te rijden en dat is hoe het in de echte racesport ook gaat. In je scherm zie je tijdens het racen ook traction control en hierdoor weet je hoe je moet sturen, maar ook wanneer de banden toe zijn aan een wissel. Je kunt deze optie ook uitschakelen om betere tijden neer te zetten. Echter kleven daar wel een aantal nadelen aan. Als je het systeem uitzet moet je alles op eigen kracht doen. Dit betekend dat het gas geven en sturen met uiterste precisie moet gebeuren.

2. Riders Republic – Top 4 PS5 games

Op nummer 2 in onze Top 4 PS5 games van 2022 staat Riders Republic. Dit is een Playstation 5 game die je alleen kunt spelen, maar het is nog leuker om dit split screen of online met vrienden te doen. Het is een echte sportgame waarbij je met een BMX fiets kunt uitblinken, maar ook kun je snowboarden en skiën. Deze game is voor kinderen vanaf 12 jaar, want er komt best veel actie voor.

Het leuke van deze game is dat je online altijd tussen de andere spelers staat. Je kunt een praatje met ze maken, maar natuurlijk ook uitdagen voor een wedstrijd. Sociaal gezien is het leuk om andere mensen te ontmoeten die ook fan zijn van deze sporten. Het is een grote speeltuin waarin je vette trucs kunt laten zien. Ondanks dat er geen verhaallijn in zit is het toch een uitdagende game. Met online spelers weet je nooit of ze bagger slecht zijn of juist heel goed. In totaal kunnen er wel 50 of meer spelers tegelijk in dezelfde wereld elkaar uitdagen in de gaafste sporten.

In de carrière modus kun je de sport die jij leuk vindt trainen. Ook kun je groeien in deze modus en nieuwe uitrustingen vrijspelen. Tevens is het ook mogelijk om alle sporten onder de knie te zijn. Je kunt altijd opnieuw een carrière beginnen in bijvoorbeeld een andere sport. Natuurlijk zul je tijdens de game ook de nodige sponsorshirts en borden tegenkomen. In de wereld van BMX, skiën en snowboarden zijn merknamen altijd aanwezig.

3. Far Cry 6 – Playstation 5 games top 4

Inmiddels zijn we belang bij nummer 3 van de Top 4 PS5 games van 2022 en dat is ook geen onbekende titel. Far Cry 6 is een game vol met actie waarbij het verder gaat als alleen de tegenstander verslaan. Je moet namelijk ook strategisch kunnen denken om je rijk te beschermen. Jij bent de uitverkoren die hen moet beschermen tegen de oorlog die rondom woed. Het verhaal gaat verder als je eigen stad, want je kunt ook een bezoek brengen aan de bossen of stranden waar ook genoeg uitdaging zit.

De inmiddels succesvolle reeks van games die gemaakt zijn worden weer overtroffen door dit zesde deel. Hoofdrolspeler Yara is grafisch prachtig in elkaar gezet net als de omgevingen waar je doorheen komt. Er zit heel veel verhaal in deze game. Dus je moet niet verwachten dat je het in een paar uurtjes uit kunt spelen. Daarnaast is er ook een scala aan nieuwe wapens toegevoegd, maar ook een paar vertrouwde wapens zullen terugkeren in deze PS5 game.

In de Co-op modus kun je samen met andere spelers dit spel spelen. Het leuke is dat je daarmee ook je prestaties en status kunt verbeteren. Deze prestaties profiteer je namelijk ook weer van in de single player modus. Daarnaast hoef je het niet alleen tegen PS5 spelers op te nemen. Je kunt deze game namelijk cross platform spelen en daardoor ook mensen die de PC of Xbox Series variant hebben uitdagen.

4. Battlefield 2042 – Playstation 5 games top 4

Last but not least in de Playstation 5 games top 4 staat natuurlijk Battlefield 2042. Dit is echt een gave multiplayer game waarbij je online met tot wel 128 spelers tegelijkertijd het spel speelt. Het verhaal speelt zich af in 2042 waar Rusland en de VS in oorlog met elkaar zijn. Dit zijn de 2 machtigste landen van de wereld en zij beschikken over een groot leger met bijbehorende wapens. Het is aan jou de taak om de oorlog te gaan stoppen. Je maakt deel uit van een speciale task force die daarvoor in het leven is geroepen.

In totaal zijn er 7 gebieden op de kaart waar je kunt strijden. Hierdoor gaat het spel nooit vervelen, want je kunt altijd besluiten om naar een ander gedeelte te gaan. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer wapens en andere uitrusting je kunt vrijspelen. Inmiddels is ook het tweede seizoen gestart voor de mensen die ook in het bezit zijn van de battle pass voor Battlefield 2042. Het is een extra uitdagend spel omdat je ook te maken krijgt met weersinvloeden. Tijdens een zandstorm of een heftige regenbui merk je al snel dat je strategisch moet schakelen, want dit heeft invloed op de strijd.

Een ander leuk element uit de game is dat je op een gegeven moment ook een robot kunt oproepen om mee te strijden. Het spel speelt zich immers 20 jaar in de toekomst af en tegen die tijd zijn de robots ijzersterk. Daarnaast is er ook een Syrette pistool waarmee je overleden strijders weer een nieuw leven kunt geven. Tevens zijn er ook specialisten in het spel die een bepaalde vaardigheid beter beheersen als wie dan ook!