Stray PS5 game

Stray is een PS5 game waarbij alles draait om de hoofdrolspeler de kat. Je gaat de wereld eens op een andere manier bekijken door als kat te spelen. Daarnaast speelt het spel zich in de toekomst af en je zult ook vrienden gaan maken met een drone. Deze drone helpt je om de stad in kaart te brengen tijdens de vele avonturen die je gaat beleven. Het is een echte game waarvoor je de tijd moet nemen om alles te ontdekken. Als je als een razende er doorheen gaat dan heb je hem in 4 uurtjes uitgespeeld en dat is natuurlijk saai.

Doordat de game zich in de toekomst afspeelt kom je ook figuren tegen die we in de hedendaagse maatschappij niet zien. Robots, drones en andere wezens geven je weer een totaal ander perspectief op de wereld. Tevens heeft iedere kat die je tegen komt in het spel een unieke miauw. Het leuke is ook dat je naast de game zelf natuurlijk echte kattedingen kunt doen. Denk hierbij aan het spinnen op een bol wol, het krabben aan meubels of het maken van een nestje wat ze altijd zo schattig doen.

Wat maakt deze game zo uniek?

Stray is echt een combinatie game voor de PS5 waarbij je meer leert over de kat, maar ook over robots en drones. De beste vriend van de kat is namelijk een drone die je al snel in het spel leert kennen. Wanneer je op het rondje drukt zul je de kat horen miauwen waardoor je je helemaal verbonden voelt met hem/haar. Het is namelijk niet duidelijk of het mannelijke kat is of een vrouwelijke en dat past dan ook weer goed in het tijdsbeeld. De makers hebben slim ingespeeld op genderneutraliteit gedurende het hele spel.

Daarnaast zijn er ook katten in het spel die houden van lekker veel slapen. Dit zorgt voor die echte schattige momenten zoals het oprollen en het krullen van de staart. Er zijn ook genoeg puzzels in deze game die je moet gaan oplossen. Voor ons volwassenen is dit vaak net iets te gemakkelijk, maar voor de kinderen zit er een leuke uitdaging in. Daarnaast leer je ook echt wat van deze game. Je wordt namelijk vrienden met de drone die je laat zien waarom de mensheid niet meer bestaat.

Waarom is het een van de populairste PS5 games van 2022

Stray is een PS5 game die draait om robots en de kat. De dieren games zijn er niet veel, maar weten al tientallen jaren erg goed te scoren. Hij valt net buiten de top 4 PS5 games omdat hij op nummer 7 komt te staan, maar al met al is dit nog steeds niet slecht. Je krijgt een andere blik op de wereld van katten en hoe zij dit beleven. Hier zijn niet veel games over gemaakt in het verleden, maar toch is het een van de populairste huisdieren ter wereld.

Qua gameplay is het jammer genoeg wel wat mager. Als je alles snel wil voltooien dan heb je hem in 4 uurtjes wel uitgespeeld. Echter kun je er ook voor kiezen om meer van de wereld te zien. Dit levert je een beetje extra verhaallijn op, maar niet drastisch veel. Het heeft wel een toegevoegde waarde omdat je zo ook unieke eigenschappen van de andere katten krijgt te zien. Daarnaast wil je zo lang mogelijk een game kunnen spelen. Echter is de prijs ook gebaseerd op de gameplay en daardoor is het een van de goedkopere Playstation 5 games die er nu te krijgen is.