Need For Speed Unbound Playstation 5 review

We hebben nu al een Playstation 5 review geschreven over de game Need For Speed Unbound. De game is pas 3 weken geleden verschenen, maar wij vonden het hoognodig om onze bevindingen vast te delen. Verschillende games hebben de adviesprijs van €74,99 al aangepast naar €54,99. Echter is hij bij Bol.com nu 10 euro goedkoper en kost hij slechts €49,99 waardoor wij het tijd vonden om nu toe te slaan. Je weet immers nooit wanneer deze actie afgelopen is, maar €25,- besparen op een game die nog geen maand oud is dat is toch wel uniek.

De lagere prijs wil niet zeggen dat het geen leuke PS5 game is om te spelen. Het is een racegame die niet echt op de realiteit is gebaseerd. Grotendeels zie je best wel realistisch de auto, maar aan de omgeving zie je ook veel anime. Tijdens het racen en slippen valt het ook op dat er strip achtige actie te zien is. Dit is dan ook wat hem onderscheid van andere PS5 racegames. Ook de steden zijn in deze stijl, maar miljoenen mensen wereldwijd zaten te wachten op deze game. Bovendien scoort hij op diverse gaming websites tussen de 7,5 en 9. Wij zouden het cijfer 8,1 geven en dat past hier dan ook precies tussen.

Need For Speed Unbound kopen voor de Xbox Series X

Je ziet dit ook goed terug in de kleding en outfits die je personages kunnen dragen. Het leuke is dat je niet maar 1 of 2 outfits kunt kiezen, maar juist uit 17 merken. Die hebben dan ook nog allemaal hun eigen collecties waardoor er wel meer als 100 kledingstukken zijn. Dit zorgt er dan ook weer voor dat je jouw karakters echt kunt personaliseren.

Waar gaat het verhaal over ?

In Need For Speed Unbound staat het verhaal van de garage centraal. Veel mensen herkennen dit ook wel uit een voorgaand deel als Rydell’s rides. Desalniettemin is het wel echt een nieuw verhaal en daardoor uitdagend om te spelen. Een van de leukere dingen is dat de heat meter eerder vol zit. Dit betekend dat je dus extra voorzichtig te werk moet gaan. Je wil immers niet dat de heat meter vol staat, want dan komt er een leger van politiewagens achter je aan.

Dit avontuur beleef je niet alleen, maar je krijgt ook veel hulp van een goede vriendin. Yaz die jouw beste vriendin is kan heel goed auto’s upgraden en customizen. Haar adviezen en stijlen heb je dus ook hard nodig in het spel. Wanneer je klaar bent om te gaan racen worden plosteling alle wagens gestolen. Samen met Rydell en Yaz moet je dus weer helemaal vanaf 0 beginnen en het is tijd om ze terug te pakken.

Tijdens het avontuur wordt je door verschillende voice overs geadviseerd. Het is echt een game waarbij we je aanraden om het geluid aan te zetten. Dit omdat het toch wel extra dimensie aan het verhaal zelf toevoegt. Voor sommige mensen is het anders een te saai verhaal. Daarnaast kun je niet alleen met races geld gaan verdienen.

Voor iedere wedstrijd heb je namelijk ook de mogelijkheid om een weddenschap aan te gaan. Dit is goed om de kas te spekken, maar sommige vinden dit net iets te makkelijk. Probeer dus goed af te wisselen zodat je niet te makkelijk alles weet te behalen. Het draait immers toch altijd om prestaties.

Waarom is er gekozen voor de anime stijl ?

Need For Speed Unbound voor de Playstation 5 bevat best wat anime als je goed oplet. Dit is bewust gekozen om niet zo te zijn als andere racesport games. Wij vinden dat dit dan ook een vleugje humor toevoegt aan de harde strijd die je te voeren hebt. Desalniettemin kan het voor sommige mensen ook afleiden, maar wij vinden het juist leuk. Ze hebben dit ook gebruikt in de omgevingen en daardoor past alles als een plaatje in elkaar.

Het belangrijke “Grand” kampioenschap in Need For Speed Unbound

Een van de belangrijkste onderdelen in Need for Speed Unbound is toch wel het Grand kampioenschap. Je wil immers zoveel mogelijk winnen tijdens het racen om hoog te kunnen ranken in deze lijst. Dit zorgt niet alleen voor een goede reputatie, maar je speelt er ook unieke upgrades en wagens mee vrij. Om zo hoog mogelijk te eindigen zijn zowel de dagelijkse alsmede de wekelijkse uitdagingen belangrijk. Iedere Zaterdag en Zondag kun je jezelf namelijk kwalificeren.

Naast het winnen van de race moet je er ook voor zorgen dat je voldoende geld weet te verdienen. Alleen goede tijden neerzetten ga je het namelijk niet mee redden. Een straatracer heeft immers een reputatie hoog te houden en daarom speelt geld een grotere rol als de tijden. De verhoudingen zijn wel iets minder geworden, maar helaas hebben ze nog steeds niet de focus op beste tijden weten te leggen.

Je kunt zowel overdag alsmede in de nacht uitdagingen voltooien. In The Grand kun je het opnemen tegen je rivaal. De evenementen zijn per week verschillende. Zo kan het vandaag om sportauto’s gaan, maar volgende week weer over standaardwagens en vice versa. In tegenstelling tot de voorgaande games tellen de races overdag ook mee voor het klassement. Je moet deze dus niet vergeten!

NFS unbound PS5

Onze speelervaring

We hebben nu 2 weken lang een paar uurtjes per dag Need For Speed Unbound mogen spelen op de Playstation 5. Tot nu toe hebben we het nog niet weten uit te spelen, maar dat is ook omdat we ieder hoekje verkennen. Wat wel merken is dat er veel focus is op het drift onderdeel. Dit is jarenlang weggeweest en nu weer helemaal terug. Toen ik dit 25 jaar geleden voor het eerst deed was het al geweldig. Maar op de nextgen console is het toch een wereld op zich. Het is zeker een mooie toevoegen dat je bij het maken van de bochten veel animatie hebt. Dit geeft je niet alleen inzicht in hoe geweldig je het doet, maar ook wat je wat minder doet.

In het begin waren we nog niet helemaal overtuigd, omdat de auto’s toentertijd best zwaar waren om te besturen. Dit veranderd natuurlijk met de legendarische auto’s en upgrades die je later vrijspeelt. Je merkt dat de auto dan echt beter te besturen is en ook goed onder controle te krijgen is. Het leuke is dat er toch ook best wel wat variatie is in de races. De ene keer moet je de snelste tijd of de hoogste score weten neer te zetten. Waar het de andere keer voornamelijk draait om zo snel mogelijk uit de handen van de politie te blijven. Er zit dus best veel variatie in!