Final Fantasy XVI release date 22 Juni 2023

Vandaag waren The Game Awards 2022 en daarbij is de release date van Final Fantasy XVI bekend gemaakt en dat is al op 22 Juni 2023. Tot nu toe was er nog niet veel bekend, maar inmiddels weten we meer. Bovendien is er ook een nieuwe trailer verschenen die je verderop in ons bericht kunt vinden. Videogameproducent Yoshi-P maakte dit nieuws hoogstpersoonlijk bekend.

Clive Rosfield zal de hoofdrol gaan hebben in deze nieuwe PS5 game. Zijn taak is ook al bekend gemaakt en dat gaat zijn het beschermen van zijn broer Joshua die veel jonger is. In de nieuwe beelden zien we al meteen dat dit hem niet zomaar gaat lukken. Het lijkt er zelfs op dat hij de strijd verliest van het mysterieuze wezen. Maar er zijn ook signalen dat hem dit wel lukt als hij transformeert in een Elkon.

De verhaallijn zal naar verwachting ook meer gaan draaien om het verhaal achter de personages als de actie. Natuurlijk zijn er wel volop gevechten en andere actie elementen. Maar de makers vinden het ook belangrijk dat de gamer weet wat hij doet en waarvoor hij of zij vecht. Zo is er onder meer een functie toegevoegd om bepaalde gevechten over te slaan. Ook maakt hij kennis met een hond die mee zal reizen, maar we moeten nog even alle details afwachten voordat wij ons oordeel klaar hebben.

Exclusief voor Playstation 5 gebruikers

Waarschijnlijk gaat Final Fantasy XVI exclusief gemaakt worden voor de Playstation 5. De makers hebben dit nog niet bevestigd of ontkent, maar het is wel voor het eerst in de geschiedenis als dit gaat gebeuren. Sony beweerd dat het spel minimaal 6 maanden als PS5 exclusive te spelen zal zijn, maar ook zij doen geen uitspraken over de rest.

Speciale uitvoeringen van de PS5 game

Het is wel al bekend gemaakt dat mensen die de PS5 game Final Fantasy XVI pre orderen een voordeel gaan krijgen. Dit zou bestaan uit een krachtig wapen met de naam Braveheart. Daar bovenop zou je ook de beschikking krijgen over de Cait Sith Charm boost. Er is ook nog een iets duurdere Deluxe editie die net ietsjes duurder is. Hierbij krijg je dan ook een echte fysieke wereldkaart die gemaakt is van stof. Daarnaast zal de game zelf in een stalenboek vorm met Clive Rosfield als opdruk worden geleverd. Voor de echte verzamelaars is dit een must have!