Call of Duty Modern Warfare II – PS5 game Review

Call of Duty Modern Warfare II is 3 dagen geleden in de winkel komen te liggen, maar nu al zijn bijna alle winkels en webshops uitverkocht. Er waren niet alleen veel mensen die de PS5 game als pre order hadden besteld, maar ook op de dag zelf vloog de voorraad zo uit de deur. We zullen beginnen met een korte introductie zodat je de basis van het spel al begrijpt. Je gaat deelnemen aan de speciale taskforce 141.

Over heel de wereld kan jij worden ingezet met je team en daarbij is het doel om de oorlogen daar te stoppen. Iedere keer speel je ook weer nieuwe plekken op de wereld vrij en dat zal gaan zorgen voor urenlang speelplezier. Naast de geheime missies zul je ook verschillende keren bij de vijand moeten infiltreren en daarnaast zijn er ook de nodige schietgevechten.

Daarnaast ga je ook onderwater een sterke basis bouwen zodat je in het diepste geheim kunt werken. Tevens zul je ook de nodige team of bondgenoten moeten bevrijden uit de handen van de vijand zodat ze jouw team kunnen versterken. Voor de hardcore fans hebben we ook goed nieuws, want op 16 November wordt deze muziek toegevoegd. Op 16-11 gaat tevens ook het eerste seizoen van start van Warzone 2.0 een uitbreiding voor deze game. De playlist zal dan terug te vinden zijn onder de naam tier 1.

Wat vindt ons team van deze PS5 game?

Wij vinden dat Call of Duty Modern Warfare II totaal niet te vergelijken is met zijn voorganger op de Playstation 4. Het is toch echt duidelijk dat deze game niet alleen grafisch, maar ook qua content heel veel meer heeft gekregen. Sommige mensen missen de verwijzingen naar de originele game.

Echter zijn wij van mening dat het juist leuk is dat de verhalen niet helemaal op elkaar lijken. Je koopt een game immers om er veel plezier aan te beleven en juist de nieuwe elementen dagen je goed uit. Daarnaast heeft deze game een multiplayer en co-op modus waar de komende tijd veel DLC content voor gaat komen. Dit om samen met je vrienden het op te nemen tegen de vijand. Of gewoon om het lekker tegen elkaar op te nemen.

Er blijkt zelfs een Amsterdams hotel in de game verborgen te zitten als je goed kijkt. Zo realistisch is de game dan wel gemaakt. Het hotel is hier minder blij mee, maar wij vinden het juist tof dat je het dagelijks leven ook terugziet. Op het moment dat je bij Breenberch komt en wel is ooit in Amsterdam naar dit hotel bent geweest dan zul je zien waar we het over hebben. We gaan geen naam noemen aangezien de hoteleigenaar niet blij is dat het voorkomt in deze game.

De multiplayer modus

In Call of Duty Modern Warfare II heb je ook een multiplayer modus die wij al even getest hebben. Zo zijn er verschillende modi die je kunt spelen, net zoals in de voorgaande game op de PS4. Daarnaast zit er zelfs een moshpit verwerkt in de game hierbij speel je in de zogenaamde derde speler rol. Dit is een welkome afleiding en ook een manier om eens te kijken hoe de gevechten in zijn werk gaan. Daarnaast heb je ook de gevangenis bevrijdingsmissies. Hierbij is het doel in de meeste gevallen om 2 gegijzelde mensen te redden of je moet ze verdedigen. Daarnaast kun je ook deelnemen aan grondoorlogen waar de gevechten tussen 64 spelers zijn. Daarvan zit jij in een team van 32 mensen die het opneemt tegen 32 andere spelers.

Je hebt ook een co-op modus zitten op het spel waarbij je verschillende missies kunt uitvoeren. Echter kan de uitdaging hier ooit wat minder zijn omdat de personages altijd op dezelfde plekken zitten. Sommige mensen krijgen dezelfde missies vlak achter elkaar en daardoor weet je al waar de vijand zit. Al met al zijn we toch tevreden over alles wat we gezien hebben op multiplayer gebied. Echter verwachten wij toch ook wel dat vooral de co-op missies binnenkort geupdate gaan worden. Tevens komen er ook nog de nodige DLC’s aan. Dus voorlopig hoef je jezelf niet te vervelen.