Sony heeft weer een nieuwe mijlpaal bereikt met de Playstation

door 28 aug 2018Playstation

Een nieuwe mijlpaal, 500 miljoen Playstation consoles

Sony lanceerde de originele PlayStation in 1994 en verkoopt nu meer dan 500 miljoen PlayStation-systemen. Om deze mijlpaal te vieren, heeft Sony een Limited Edition-console gemaakt voor de Playstation 4.

limited edition console ps

De Playstation is alweer bijna 24 jaar oud

Het is bijna 24 jaar geleden dat Sony de originele PlayStation lanceerde. De console was nog grijs en had bedrade gamecontrollers. Je moest ook een kleine geheugenkaart kopen als je de voortgang van het spel wilde behouden. Sindsdien zijn we getuige geweest van een aanzienlijke toename van de grafische prestaties, maar de basisvorm is ongewijzigd gebleven; de console

Sinds de oorspronkelijke PlayStation, lanceerde Sony drie grote herzieningen met PlayStation 2, PlayStation 3 en PlayStation 4. Het bedrijf meest recent gestart met een soort van “PlayStation 4.5” in de vorm van PlayStation 4 Pro. Sinds 1994 heeft Sony precies 525,3 miljoen PlayStation-systemen verkocht, waaronder handheld-apparaten.

Benieuwd naar de nieuwe look van PS4 Pro? Klik dan op de link om snel meer hierover te lezen.

De Playstation heeft een geweldige reputatie opgebouwd

Het zou niet eerlijk zijn om de totale omzet van Sony te vergelijken met die van Microsoft’s Xbox die later op de markt kwam. PlayStation 2 toppen nog steeds de lijst als de all-time best-selling game console (> 155 miljoen), volgens de meeste schattingen, met de Nintendo DS met de tweede plaats (154 miljoen). De verkoop van PlayStation 4 komt binnenkort uit op PlayStation 3, waarbij ‘slechts’ 84 miljoen exemplaren zijn verplaatst – mogelijk is dit al gebeurd.

De ontwikkeling van grafische krachten op de PS4 Pro is belachelijk

In termen van grafische prestaties, hebben we een indrukwekkende vooruitgang vanaf minder dan 100 megaflops (MFLOPS) in de originele PlayStation meer dan 4 Teraflops (Tflops) in PlayStation 4 Pro getuige geweest – en nog meer in het Xbox One X. Om het in perspectief, dat komt overeen met> 40.000x verbetering van de grafische prestaties in de loop van 24 jaar.

Gaming-pc’s zijn nog krachtiger, maar er is een nieuwe categorie gaming-apparaten op komst met het mobiele apparaat. Een moderne iPad Pro heeft meer dan het dubbele van de grafische kracht vergeleken met PlayStation 3, gemeten in Tflops-prestaties.

In dezelfde periode is de industrie overgestapt van een SD-resolutie van lage kwaliteit naar een 4K-resolutie en sprankelende High Dynamic Range (HDR) -afbeeldingen. Resolution heeft het mogelijk gemaakt om meer detail te tonen, terwijl HDR staat voor een meer effectieve graphics container formaat dat beter de brede waaier van kleuren en helderheid die we zien in het echte leven kunnen overbrengen. PS4 Pro meer weten? Klik dan op de link om achter alles van de PS4 Pro te komen.

Een nieuwe mijlpaal op het pad naar PS5

Om de mijlpaal te vieren, lanceert Sony een doorschijnende blauwe PlayStation 4 Pro Limited Edition met een ingebouwde 2TB-harde schijf. Het kost € 500 en is beschikbaar vanaf 24 augustus. In totaal worden er 50.000 exemplaren verkocht.

Geruchten over een PlayStation 5-console zijn begonnen met het maken van de rondes. Het wordt naar verwachting ergens rond 2020 gelanceerd. We weten nog steeds niet veel over de PlayStation 5, maar we denken dat het veilig is om aan te nemen dat het nog krachtiger zal zijn.

De industrie is begonnen te praten over het streamen van games of het streamen van clouds en andere nieuwe benaderingen van distributie. Dit zijn lange termijn spelen en het lijkt erop dat er nog steeds ten minste één belangrijke console-generatie op de routekaart staat. De tijd zal uitwijzen of Sony een miljard bereikt.

Handige & leuke Video’s
Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben Ben je een playstation 5 spellen liefhebber? Houd je van games spelen? Je hebt dan zoveel verschillende spellen die je kunt spelen op je playstation. Soms is het lastig om een goede game uit te zoeken uit het grote...