Logitech shifter

De Logitech shifter is de manier om jouw Logitech G29 of G920 racestuur uit te breiden. Ook is hij sinds kort te gebruiken met de Logitech G923 voor Playstation en Xbox. Deze racesturen kunnen zowel op de Playstation 4 en 5 alsmede de Xbox One en Series X|S gebruikt worden. Deze shifter of schakelpook net hoe je het wil noemen is dan een aanvulling daarop. Je kunt hem bijvoorbeeld net als in het filmpje hieronder bevestigen aan je stoel.

In totaal is het mogelijk om met 6 versnellingen te schakelen net zoals je in een echte auto ook doet. Hij beschikt over een stalen as en je kunt hem op de meeste bureau en gamestoelen vastklemmen. Daarnaast is hij met echt leer bedekt, waardoor de geur ook zoals in een auto is. Dit geeft je toch ook echt het gevoel dat het geen spel meer is, maar een realistische game ervaring. Het schakelen werkt precies zoals in de auto voornamelijk door het achteruit en vooruit bewegen van de pook. Hij is tevens ook aan te brengen op diverse Playseat modellen, want ook zij hebben met dit extra component rekening gehouden.

Hoe instaleer je hem ?

Als je de Logitech shifter uit zijn verpakking haalt begin je natuurlijk met het aansluiten van de kabels. Dit staat ook duidelijk uitgelegd in de meegeleverde handleiding. Je moet het apparaat aansluiten op een van de ondersteunende racesturen. Vervolgens is hij meteen klaar voor gebruik, mits het racestuur ook van stroom voorzien is. Je kunt hem vervolgens vastklikken op bijvoorbeeld de leuning van een bureaustoel. Ook kan je ervoor kiezen om hem te bevestigen aan een bureau of tafel. Dit is in principe alles wat je moet doen voordat je hem kunt gebruiken. Het is alleen aan jou op welke hoogte hij het beste voelt, maar ook in welke hoek je hem wil plaatsen.