De Playstation 5, wanneer komt hij eraan?

door 23 mei 2018Playstation0 Reacties

De Playstation 5 komt er over een tijdje aan

Nu we het vijfde jaar van de PlayStation 4-levenscyclus ingaan, kunnen we ons niet aan de PS5 wenden. Nu, op het moment van schrijven, heeft Sony nog niet bevestigd dat het op een PlayStation 5 werkt, wat betekent dat hoewel we graag zouden willen zeggen dat we weten dat er binnenkort een aankondiging van de PS5-releasedatum komt, we dat gewoon niet kunnen.

Het is eigenlijk best moeilijk om te raden wanneer we de PlayStation 5 voor het eerst kunnen bekijken, maar we denken dat het veilig is om aan te nemen dat het nog een paar jaar zal duren.

ps5
playstation 5

Maar wanhoop niet. Hoewel we niet precies weten wanneer de PS5 wordt onthuld of zelfs aangekondigd, weten we dat er ooit een PlayStation 5 zal komen. President en CEO van Sony, Shawn Layden, bevestigde dit in een interview met Golem.de. Natuurlijk zei hij dat het niet snel zou zijn. Maar dat is beter dan helemaal niet komen! Wat we allemaal wel niet kunnen verwachten van de uitbreidingen van Sony, het wordt een groot spektakel!

We zijn al ongeduldig over de nieuwste Playstation

Hoewel we vreselijk ongeduldig zijn voor nieuws over een PlayStation 5, kunnen we Sony niet verwijten dat ze heeft gekeken voordat de sprong naar de volgende generatie consoles is gemaakt. De PS4 Pro Bundel is immers nog relatief nieuw voor de markt en zijn directe concurrent, de Microsoft Xbox One X, is een nog recentere uitgave. Nu we het toch over de nieuwe PS4 pro hebben, we hebben een artikel voor jou waarin alles staat wat je nog even moet weten over de PS4 pro, klik op de link om het direct te lezen!

Bij Microsoft willen ze ook iets gaan doen aan de Xbox

De insider van de branche, Jez Corden, en een recente Microsoft-vacatures hebben echter laten doorschemeren dat Microsoft al aan het nadenken is over de volgende Xbox. Dat betekent dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat Sony momenteel niet hetzelfde doet en misschien nog verder in het proces is.
Door de introductie van meer power en 4K-mogelijkheden op de markt, hebben upgrades van de mid-generation, zoals de PS4 Pro en Xbox One X, de levensduur van de huidige generatie aanzienlijk verlengd.

Als we eerlijk zijn, kunnen we momenteel niet echt een dringende behoefte zien om een ​​nieuwe generatie te starten. En gezien de groeiende toewijding van Microsoft aan compatibiliteit met eerdere versies, denken we dat het van cruciaal belang is voor Sony om echt na te denken over de volgende stappen.

We kunnen nog wel even met de PS4

We stellen ons voor dat het nog een paar jaar zal duren voordat een PlayStation 5 nodig of zelfs gewenst is, en recente geruchten hebben gesuggereerd dat dit zal gebeuren.

De zaak voor de PlayStation 5 komt ook neer op eenvoudige economische aspecten: het is goed gedocumenteerd dat hoe langer een gameconsole op de winkelrekken kan blijven staan, hoe winstgevender het wordt na verloop van tijd, omdat schaalvoordelen de productiekosten verlagen, terwijl een grote installatie betekent dat uitgevers meer exemplaren van hun nieuwste games kunnen verkopen.

En zoals je zou verwachten, verkoopt de PlayStation 4 Slim & Pro nog steeds buitengewoon goed. Hoewel getallen begrijpelijkerwijs trager verlopen, zijn er nog steeds genoeg fantastische games voor de console die nog moet komen. Ook VR is voortaan beschikbaar voor de PlayStation. Zo heb je nu Playstation VR Worlds die beschikbaar is.

Handige & leuke Video’s
Sims Playstation 4

Sims Playstation 4

Sims Playstation 4 Sims Playstation 4 is een game waarbij je een tweede werkelijkheid aangaat. Het is een...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben Ben je een playstation 5 spellen liefhebber? Houd je van games spelen? Je hebt dan zoveel verschillende spellen die je kunt spelen op je playstation. Soms is het lastig om een goede game uit te zoeken uit het grote...

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusve is het langverwachte vervolg op de veelgeprezen game God of War uit 2018. Ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment, belooft dit nieuwe avontuur een epische ervaring te worden voor gamers...

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...