Harde schijf PS4

Ee harde schijf PS4 kopen is nog niet zo makkelijk als de meeste denken. Niet iedere schijf is namelijk geschikt voor het opslaan en laden van games. Hiervoor zijn er maar een paar modellen te vinden. En slechts een aantal van die modellen zijn ook echt door Sony erkend als Playstation 4 harde schijf.

1. Intenso 5 Playstation 5 TB

De Intenso 5 harde schijf heeft een capaciteit van 5 TB en is geschikt voor het gebruik met de PS4. Deze harde schijf kun je gebruiken voor het opslaan en afspelen van Playstation 4 games. Het is een beetje afhankelijk van de games die je speelt hoeveel er op een schijf kan opgeslagen worden. We kunnen met een gerust hart wel zeggen dat 5 TB gemiddeld voor 100 tot 150 games de ruimte biedt. Het ene spel vraagt 20 GB, waar de andere weer 70 GB vraagt. Dit is dus erg afhankelijk van de titels die je koopt en hoeveel je ze speelt. Hoe langer en vaker je het speelt, hoe meer opslag het in gebruik zal gaan nemen.

2. Seagate PS4 harde schijf 2 TB

De Seagate PS4 harde schijf 2 TB is de meest verkochte in dit lijstje. Dit is niet gek want voor de meeste mensen is dit de meest betaalbare. Ook hierop kun je best veel spellen kwijt, want gemiddeld zit dat tussen de 30 en 50 in bij de meeste mensen. Daarnaast kun je de opslag ook gebruiken voor het opslaan van video’s en schermafbeeldingen. Omdat hij speciaal ontworpen is voor de Playstation 4 is de installatie een peulenschil. Daarnaast geven ze ook een unieke 2 jaars garantie waarbij beschadigde bestanden hersteld kunnen worden. Dit doet alleen Seagate in de wereld van externe harde schijven en dat is zeker een aanrader. Een ongelukje zit in een kleine hoek en dan wil je gewoon dat het opgelost kan worden.

3. Toshiba Playstation 4 1 TB

Als laatste hebben we de Toshiba PS4 harde schijf met een grote van 1 TB. Voor de mensen die niet zoveel gamen, maar toch ruimte tekort komen op de Playstation 4 is dit zeker een aanrader. Echter hoe kleiner de schijf is, hoe meer je in principe betaald per TB als je het omrekent. Maar je kan natuurlijk aan een budget gebonden zitten, dus daar kunnen wij niet over oordelen.

Waarom een PS4 harde schijf kopen ?

Een PS4 harde schijf kopen wordt gedaan door de gamers die net wat ruimte tekort komen op de console. Zelfs als je wekelijks gamet en niet dagelijks dan zul je op den duur gaan merken dat je dit nodig hebt. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel verschillende games je speelt, maar het laatste wat je wil is stoppen met gamen omdat de opslag vol is. Daarnaast is het ook een stuk betaalbaarder als het laten inbouwen van een nieuwe SSD schijf. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen van gamers om te kiezen voor een externe. Bovendien kun je die overal mee naar toe nemen. Eventueel zou je hem ook kunnen gebruiken voor het downloaden van films en muziek. Deze kun je dan vervolgens op de Playstation 4 afspelen.

Waar moet hij aan voldoen?

Een externe PS4 harde schijf moet minimaal 250 GB aan opslag hebben. Daarnaast is het verstandig om in de winkel te vragen welke schijven er gebruikt kunnen worden voor de PS4. Eventueel kun je dit bij een webshop ook intoetsen, want lang niet alle schijven zijn te gebruiken op een Playstation 4. De maximale opslag mag 8 TB bevatten, maar de meeste mensen hebben voldoende aan 2 tot 4 GB. Ook moet hij beschikken over een USB 3.0 verbinding of hoger. Meestal kun je op de verpakking ook het Playstation logo spotten en bij twijfel kun je het aan de winkelier vragen.

 

Dit product is te koop bij :

coolblue.nl (€133,00)
bol.com (€133,31)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€85,49)
coolblue.nl (€99,00)

 

Dit product is te koop bij :

coolblue.nl (€133,00)
bol.com (€133,31)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€85,49)
coolblue.nl (€99,00)