7 Tips voor elke Playstation 4 eigenaar, lees ze snel door

door 15 jul 2018Playstation

Zorg dat je deze 7 tips niet mist!

Ben jij een Playstation 4 eigenaar? Of ben jij hiernaar opzoek? We hebben voor u een rijtje met tips opgesteld speciaal voor de Playstation 4.

Lees hier snel verder, je mag dit niet missen!

app playstation
dockingstation playstation

1. Laad de Dualshock 4 op met uw telefoonoplader

De nieuwste Dualshock is eenvoudig de beste controller die Sony tot nu toe heeft uitgezet, waarbij het dikke ontwerp van de Xbox-controllers van Microsoft uitstekend is toegepast – maar bij het laden van zoveel functionaliteit via touchpads, LED-lampjes en drukgevoelige triggers zorgt dit voor een hel van een afvoer op de batterij.

Overal laden

Gelukkig kan de DS4 volledig van de console worden opgeladen – letterlijk alles met een USB-voedingsbron zorgt voor de juiste hoeveelheid sap, let goed op dat het lichtje van de controller geel gloeit totdat het klaar is. De poort van de DS4 is een micro-USB, dus uw telefoon heeft mogelijk al de vereiste kabel.

2. Zet je tv aan met de PS4 (en vice-versa)

Een van de grootste verkoopargumenten van de console van Microsoft is de integratie van het systeem en uw tv, samen werken om elkaar aan en uit te schakelen. De PS4 Slim en PS4 Pro hebben ook deze functie; je hoeft alleen maar in de console-instellingen te springen en ‘Schakel HDMI Device Link’ aan te vinken. Dit is nu specifiek voor bepaalde nieuwere tv’s (vooral Sony Bravia-modellen) die ‘Playstation 4’ zullen herkennen en weergeven in de lijst met invoerbronnen, maar het betekent wel dat je een aantal coole dingen kunt doen.

Cool features

Eén daarvan is dat zowel je PS4 als je tv stand-by staan. Als je op de PS-knop van je controller slaat, worden zowel de console als de tv geactiveerd (nadat je de Device Link hebt ingeschakeld, onthoud) en als tweede kijk je op gewone tv of een andere ingang en de PS4 is uitgeschakeld, het overschakelen naar de HDMI-uitgang die aan de console is toegewezen, start automatisch een back-up van het systeem.

3. Bedien het PS4-dashboard en apps met de afstandsbediening van je tv

Afkerig van het idee om de console te besturen met je tv-ingangen, als je zoiets als een van LG’s nieuwe ‘Magic Remotes’ of een Sony-specifiek model hebt dat in het afgelopen jaar is uitgebracht, is de kans groot dat je de PS4’s kunt bedienen dash met alleen de afstandsbediening zelf. Het is perfect om op het scherm door verschillende apps te bladeren, dan spreek je over apps zoals Amazon Prime, Netflix en Plex enz.

Meerdere apps

De apps bieden, als je dit combineert met de vorige stap, vanuit de invoerlijst de mogelijkheid om naar je console-menu te gaan gaan. Het start automatisch op en daarbij kan je gebruik maken van een willekeurig aantal apps zonder de Dualshock 4 te hoeven gebruiken.

4. Gebruik uw telefoon als een toetsenbord

Wist je dat Sony een speciale Playstation-app heeft? Het wordt simpelweg ‘Playstation’ genoemd en fungeert – vergelijkbaar met de SmartGlass-app van Microsoft van een paar jaar geleden – als begeleidend scherm, en graaft in je profiel om dingen te presenteren zoals trofeeën, meldingen, vriendenlijsten, uitnodigingen, de Playstation Store, etc.

Mobiel toetsenbord

Het beste van het lot is als je naar de app gaat en deze koppelt aan je console (Ga op PS4 naar Instellingen> Playstation App-verbindingsinstellingen> Apparaat toevoegen en voer de code in die het uitspuugt). Hiermee kun je het dashboard bedienen als een mini- op afstand, om nog maar te zwijgen van het openen van het toetsenbord van uw telefoon als vervanging voor de af en toe omslachtige consoleversie. Het is geweldig voor het verzenden van vrienden of het reageren op uitnodigingen, maar ook als stand-in voor elk exemplaar van tekstinvoer in de game. Briljant.

5. Gebruik spraakopdrachten via de headsetmicrofoon

Ze verslaan Microsoft in hun eigen spel zonder zelfs maar te zweten, de spraakopdrachten van de PS4 zijn ook niet aan hun optionele camera-accessoire gekoppeld. Herinner je je die headset die je bij je console hebt gekregen? Nou, blijkt dat er een kleine microfoon is weggestopt op de volumeregelaar, wat inhoudt dat als je hem hebt aangesloten op de onderkant van je DS4, er een hele reeks commando’s is waarop de console reageert als je hem adresseert met “Playstation” gevolgd door een van de bovenstaande. Een zeer nette toevoeging die verloren is gegaan is Delen van uw spelbibliotheek met uw vrienden

Firmware-update

De nieuwste firmware-update van vorig jaar zag de grootste verandering voor de console, en voegde een functie toe waarvan je misschien wel eens had gehoord, maar die je nog niet hebt gebruikt – Share Play. Het idee is dat u op elk gewenst moment iemand op uw vriendenlijst uw console digitaal kunt laten ‘overnemen’, alsof u de controller persoonlijk zou overhandigen.

Gewoon prodgen (of vasthouden als je de instelling hebt veranderd) met de Share-knop en druk op ‘Start Share Play’ – daar kun je je vriend de controle geven over het spel waar je aan toe bent (of ze iets laten uitproberen) of geef je een hand) gedurende maximaal 60 minuten per titel. Niet alleen dat, maar als wat je speelt alleen lokale multi-player ondersteunt, zal dezelfde actie je toestaan ​​om het te ‘dwingen’ om je vriend toch te laten deelnemen, waardoor in wezen elke lokale-alleen-titel online wordt ingeschakeld.

De enige opmerking hierop: niet alle games ondersteunen dit, omdat sommige uitgevers erop staan ​​dat iedereen een eigen exemplaar koopt – hier is vooru gekeken, Activision en Call of Duty, waar de functie is geblokkeerd. Trofeeën worden nog steeds opgeslagen in de hostaccount, maar al met al is het een fantastische functie die echt veel bekender zou moeten zijn. Playstation heeft voortaan ook een Playstation VR-afdeling waar gebruik van kan worden gemaakt wanneer je een VR-bril hebt.

7. Weet hoe u uw Dualshock reset

Hier is er een die je alleen moet proberen als de omstandigheid dit vereist, maar net als met elk nieuw stuk techniek zullen er onvoorziene fouten zijn die onderweg gebeuren – vooral als er nieuwe firmware-updates van start gaan die alles opschudden. Stel dat je een DS4 hebt die niet kan worden gekoppeld, of dat een deel van de functionaliteit niet reageert, pak gewoon een speld of een ander dun voorwerp en duw het voorzichtig in het kleine gaatje aan de achterkant van de controller om het interne geheugen opnieuw in te stellen, en hopelijk stelt die zichzelf dan opnieuw in.

Wil je nog meer tips over de Playstation? Dan hebben we nog twee artikelen. 3 handige tips voor de Playstation & 5 tips voor de Playstation eigenaar. Klik op de link om snel de resterende tips te lezen, maak er gebruik van en verbeter je game-ervaringen.

Wil je meer weten over de verwachte uitbreidingen voor de PS4? Klik dan op de link om er meer over te lezen!

Handige & leuke Video’s
Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben Ben je een playstation 5 spellen liefhebber? Houd je van games spelen? Je hebt dan zoveel verschillende spellen die je kunt spelen op je playstation. Soms is het lastig om een goede game uit te zoeken uit het grote...