Tips en Tricks voor de Playstation 4 gebruiker

Het is algemeen bekend dat de Playstation door veel mensen over de wereld wordt gebruikt. Het is daarom handig om te weten wat je allemaal met je Playstation kunt doen.  

Wij hebben je dit voor je op een rijtje gezet, lees snel verder.

ps4 console
ps4 controller

1. Bewegingsgestuurd typen

Sommige mensen spotten met het idee om een ​​controller te moeten gebruiken om een ​​cursor rond een toetsenbord te ‘besturen’ om namen en tekst in te typen, maar het lijkt erop dat Sony hier iets op bedacht heeft. Je kunt niet alleen het toetsenbord van je telefoon gebruiken als je het met de app hebt gekoppeld om iets zoals tekst in te voeren, maar als je op de rechter joystick klikt, schakel je de gyroscoopfuncties van de controller in en breng je de cursor op het scherm in beweging met jouw eigen bewegingen.

Even wennen

Het is even wennen, maar je kunt je voorstellen waar het middelpunt van de onzichtbare ‘straal’ die uit de voorkant van de controller komt, en dat gebruiken om te typen veel sneller gaat dan wanneer je er doorheen bladert. Bovendien kunt u met een recente firmware-update op het touchpad drukken om letterlijke aanraaktypen in te schakelen, waarbij u de resolutie van 1920×900 gebruikt voor een aantal zeer specifieke bewegingen als dat meer uw ding is.

2. Lichtsterktewaardering verminderen

Technische mensen hebben zich sindsdien verdiept in de interne werking van de batterijlevensduur van de controller en realiseerden zich dat hoewel gamers nog steeds schamen dat ze het led-lampje aan hebben, het eigenlijk alleen verantwoordelijk is voor een paar minuten aan gameplay, als dat het geval is. In plaats daarvan werken de draadloze en rumble-functies veel sneller op de batterij, maar toch heeft Sony in zijn laatste firmware-update de mogelijkheid geboden om de helderheid van dit led licht toch te verlagen.

Hoe doe je dit

Ga gewoon naar de hoofdinstellingen van het Dashboard, vervolgens naar Apparaten, Controllers en scroll naar beneden naar ‘Helderheid van Dualshock 4 Lichtbalk’. Je kunt het omschakelen van de standaard Bright naar Medium en Dim, en hoewel dit niet veel verschil biedt, kun je hem net zo goed gewoon uitzetten.

3. Weet hoe u de console volledig uitschakelt / reset

Het resetten van de controller als deze vergrendeld is, is één ding, maar weet je ook wanneer je een volledige systeemslot hoe je daarmee moet omgaan. Waar je op de PS3 maar een paar seconden op de aan / uit-knop hoefde te drukken, als je dit bij de PS4 Slim doet dan gaat die in slaapstand, maar als je het systeem van de PS4 wilt afsluiten, moet je daar een volle 10 seconden blijven zitten en de knop inhouden.

Energiebesparend

Het voelt als een tijdperk voordat de PS4 antwoordt en omdat er geen hoofdschakelaar op de achterkant van de PS4 is, zorgt deze afhankelijkheid van een console die altijd in de slaap / rust-modus staat, voor veel elektriciteitbesparende eigenaars is dit handig. Het is absoluut de moeite waard om te bedekken dat je het helemaal kunt uitschakelen als je dat wilt – wees voorbereid op een iets langere opstartvolgorde de volgende keer.

Vraag je jezelf al af wanneer de nieuwe PS5 uitkomt? Wij ook en daarom hebben we er een artikel over geschreven. Klik op de link om er meer over te lezen.

4. Controller Opladen

U kunt dus uw controllers opladen met een telefoonoplader, pc / Mac-poort en alles wat u maar kunt bedenken, maar natuurlijk biedt de console zelf die functie standaard. Iets dat in de vorige update werd aangepast, was de standby-functie zelf; de naam veranderen in ‘Rustmodus’ (het klinkt blijkbaar milieuvriendelijker) en de mogelijkheid dat het systeem de USB-poorten van stroom voorziet gedurende drie uur voordat het zijn normale rusttoestand gebruikt.

Hoe verander je de instellingen

Dit werd voornamelijk gedaan om te voorkomen dat het systeem ’s nachts door je elektriciteitsrekening zou kunnen kauwen, dus als het idee is om je controller of ander apparaat voor een lange tijd in de PS4 te laten zitten dan kan dit voortaan gewoon, ga naar Instellingen> Instellingen voor energiebesparing> ‘Beschikbare functies instellen in rustmodus’ om dit in te schakelen en te wijzigen.

Wist je al dat de PS4 Pro een nieuwe look heeft gekregen? Kijk snel hoe die er nu uitziet door op de link te klikken. Veel leesplezier!

5. Download de aankopen van uw vrienden (zonder u zorgen te maken over de ruimte op de harde schijf)

Dit is iets wat het systeem zelf doet, maar het is toch een coole toevoeging en een reden om vrienden een kans te geven. Dus een vriend komt naar je toe en ze willen inloggen op hun thuisaccount, je PS4 Slim en PS4 Pro zal in de eerste plaats meerdere aanmeldingen toestaan, net als de vorige generatie, maar je partner kan dan alles downloaden wat ze hebben gekocht door naar de Playstation Store te gaan.

Maar het beste is dat de game console zelf alles verzorgt wanneer ze hebben ingelogd en de spelgegevens na een korte tijd opzoeken, lokaliseren en handmatig verwijderen om je te concentreren op de bestanden die bij jou horen – terwijl je jouw trofee-vooruitgang behoudt. Playstation heeft voortaan ook een VR-afdeling, Playstation VR, wil je hier meer over lezen check dan snel de link.

Wil je meer tips voor de Playstation? Dan is dit zeer zeker mogelijk. We hebben voor jou namelijk nog 2 andere artikelen met tips. Namelijk nog 3 tips voor de Playstation 4 en nog 7 tips voor de Playstation 4 gebruikers.

Handige & leuke Video’s
God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusve is het langverwachte vervolg op de veelgeprezen game God of War uit 2018. Ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment, belooft dit nieuwe avontuur een epische ervaring te worden voor gamers...

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom? 

Welke spelcomputer moet je hebben en waarom?  Er zijn talloze spelcomputers beschikbaar op de markt en het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Hieronder staan enkele van de meest populaire en geavanceerde spelcomputers die beschikbaar zijn. Waarom zou je...

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben

Deze 5 spellen voor je playstation 5 moet je hebben Ben je een playstation 5 spellen liefhebber? Houd je van games spelen? Je hebt dan zoveel verschillende spellen die je kunt spelen op je playstation. Soms is het lastig om een goede game uit te zoeken uit het grote...