PLaystation vr vergelijken

Gemakkelijk alle Playstation VR, PS4VR games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen! Op zoek naar normale Playstation consoles? Vergelijk de PS4 Pro of PS4 Slim.

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

Direct Playstation VR vergelijken

De goedkoopste

Alternatief

Tweede kans

Playstation 4 Slim

Playstation 4 Pro

Playstation Games

Op zoek naar Playstation producten?

Ben je op zoek naar andere Playstation artikelen op onze website? Je kunt bij ons alle artikelen van Sony vergelijken en reviews lezen. Klik op onderstaande links om direct te vergelijken.

Playstation Plus
Playstation Games
Playstation Controllers
Playstation 4 Accessoires

playstation vr

Is de PS4VR goedkoop?

Sony’s headset, PlayStation VR, is kostentechnisch meer bereikbaar voor de brede massa. Je hebt een nieuwe PlayStation 4 en een headset bundel nodig. Deze twee producten samen maken een prijs die onder de € 1.000 ligt.

Bovendien heeft Sony vanaf augustus 2017 meer dan 60 miljoen consoles verkocht, dus er is een veel groter aantal spelers met PS4-consoles dan gebruikers met VR-compatibele pc’s.

Voordelen:
· Veel games geschikt voor VR
· Geweldige headset beveiliging
· Virtual reality is van hoge kwaliteit
· Beter betaalbaar dan de Rift of Vive
Nadelen:
· Veel kabels
· Niet zo krachtig als de Rift of Vive

PS4VR maakt een rommel van je woonkamer

Eenmaal uitgepakt, zul je merken dat het hebben van “volledige VR” thuis een puinhoop van je woonkamer kan maken. Hoewel de PS4 console een aangenaam ontwerp heeft dat niet noodzakelijkerwijs opvalt tussen een kabelbox en andere apparaten, is de PSVR-hardware een uitgebreide puinhoop van snoeren en kabels.

Je moet HDMI- en USB-kabels aansluiten op de stand-alone “processor box” van de PSVR. Vanaf dat punt moet een andere HDMI-kabel naar de tv gaan en twee kabels moeten in de PSVR worden gestoken. Bovendien heeft de processor box een afzonderlijke voedingsbron nodig.

Een extra dockingstation is een aanrader

Bovendien moet je een DualShock 4 en (mogelijk) twee Move-controllers opladen. Dit is geen nieuw probleem voor spelers die de Move al jaren gebruiken, maar als de PSVR een van de USB-slots gebruikt, is een of ander laadstation essentieel voor zowel over opslag te beschikken als te kunnen opladen.

Sony biedt consumenten wel de mogelijkheid een docking station te kopen die alle drie de controllers oplaad en de headset zelf vast kan houden. Hoewel het minder rommel oplevert, is het ook een zwaar omslachtig item om ergens neer te zetten.

PS4 VR kopen?

De PSVR-headset zelf voelt goed gebouwd. De headset zelf is gemaakt van een stevig kunststof, met gevoerde banden aan de voor- en achterkant waar de headset tegen uw hoofd drukt. Met 610 gram is hij redelijk zwaar, maar het is onwaarschijnlijk dat je er tijdens het spelen last van zult hebben.

De rubberen zijkanten van de headset en neusbeschermer blokkeren effectief buitenlicht wanneer de headset goed is afgesteld, maar ze maken de binnenkant van de headset ook ongelooflijk warm.

Is het opzetten van de PlayStation VR lastig?

Het opzetten van de headset kan een beetje lastig zijn. Je moet de achterste band over je hoofd plaatsen en dan met een draai knop kun je bepalen hoe strak hij komt te zitten.

Vervolgens kun je bepalen hoe dicht de lens van uw gezicht afzit, dit kun je aanpassen door op een knop aan de onderkant van de headset te drukken. Ten slotte kunt u met dezelfde knop aan de voorkant de eigenschappen van de bril aanpassen.

Conclusie, Is de PlayStation VR zijn geld waard?

In één woord, ja. Hoewel PSVR niet dezelfde ervaring en opties biedt in vergelijking met de Rift en Vive, is het nog steeds een waardige “volledige VR” -ervaring, die het soort virtuele realiteit biedt dat je doet denken dat je ergens anders bent.

Je kunt over de rand van een klif kijken, op de bodem van de oceaan duiken of zelfs vliegen. Het is een zeer leuke virtual reality ervaring voor een betaalbare prijs.

Wat leuke filmpjes over de Playstation 4 VR

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusive

God of War Ragnarök PS5 exclusve is het langverwachte vervolg op de veelgeprezen game God of War uit 2018. Ontwikkeld door Santa Monica Studio en uitgegeven door Sony Interactive Entertainment, belooft dit nieuwe avontuur een epische ervaring te worden voor gamers...

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4?

Playstation 5, waarom is die leuker dan de Playstation 4? We kennen allemaal de Playstation 4, maar de Playstation 5 kennen we iets minder goed. De PS5 is echter al ruim anderhalf jaar op de markt, maar waarom is die nu zoveel beter dan de Playstation 4? Dat is wat...