Thrustmaster pedals

De Thrustmaster pedals zijn een uitbreiding voor vele racesturen die je kunt gebruiken op de Playstation 4 en 5. Meestal worden ze verkocht voor de budget klasse sturen zoals het Thrustmaster T300 racestuur en Thrustmaster T248 racestuur. Dit zijn namelijk ook de meest verkochte sturen omdat ze gewoon een lange levensduur hebben en ook nog eenvoudig te bedienen zijn voor gamers. Op de website van Thrustmaster kun je precies zien in combinatie met welk racesturen ze te gebruiken zijn.

Het voordeel van deze driedelige pedalenset is toch wel dat hij ontwikkeld is met HEART technologie. Deze magnetische techniek zorgt ervoor dat ieder signaal goed wordt doorgegeven. Vergeleken met andere pedalensets zul je al snel merken dat deze ook echt direct reageert. Het werkt zelfs zo nauwkeurig dat je duizendste van seconde invloed hebt. Dit betekend dat je dus de huidige records kunt verbreken.

Beknopte specificaties

Er zijn enkele specificaties van de Thrustmaster pedals die je echt niet moet vergeten. Zoals we net bespraken geeft de HEART techniek de signalen goed en snel door. Deze techniek zorgt er ook voor dat de werking na verloop van tijd afneemt. Hiermee bedoelen we dat je eigenlijk in principe geen slijtage merkt zoals wel het geval is bij de goedkopere merken. Dit is nu precies waarom je beter net wat meer kunt betalen voor een goed merk. Bovendien kun je er jarenlang mee vooruit, en meestal ondersteunen ze ook de nieuwe consoles zoals toen je overging van de Playstation 4 naar Playstation 5.

Een van de andere grote voordelen is toch ook wel dat hij universeel gemaakt is. Dit zorgt ervoor dat hij maximaal 200kg qua gewicht van de persoon kan hebben. Andere merken bieden gemiddeld gezien maar tussen de 120 en 150 kg qua draaggewicht ondersteuning. Tevens zijn de pedaalknoppen volledig van duurzaam metaal gemaakt, wat de levensduur ten goede komt. Hij is daarnaast ook nog eens 20% meer verzwaard als zijn voorganger en dat zorgt weer voor een stabiele houding