SteelSeries Arctis Nova Pro Gaming Headset draadloos

De SteelSeries Arctis Nova Pro Gaming Headset draadloos is een bijzondere headset, want hij beschikt over akoestische kamers. Deze kamers zorgen ervoor dat het geluid nog beter binnenkomt en ook de bass is daar beter hoorbaar in. Het voelt net aan of je in een cabine zit waar het geluid echt helemaal tot in je ziel komt en dat is dan ook een reden dat deze headset al meerdere awards heeft gewonnen. Deze functie wordt niet voor niets 360 graden audio genoemd. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om hem tegelijkertijd te verbinden met je console en smartphone. Zo mis je ook geen telefoontje meer en na het ophangen zit je direct weer in de PS4 of PS5 game die je aan het spelen bent.

Daarnaast is de microfoon ook van hoge kwaliteit, want je bent luid en duidelijk te verstaan voor anderen. Er zit clear cast techniek op die ervoor zorgt dat geluiden zoals wind en regen niet hoorbaar zijn. Dit geldt tevens ook voor alle andere soorten achtergrondgeluiden en daardoor kan iedereen je altijd horen. Bovendien kun je de microfoon ook helemaal inklappen zodat hij niet meer zichtbaar is als je een game alleen speelt. Op dat moment zit hij ook niet meer zo storend voor je gezichtsveld wanneer je hem niet gebruikt. Hieronder zie je een gedetailleerde video van de SteelSeries Arctis Nova Pro Gaming Headset.

Wat maakt deze gaming headset zo uniek?

Het unieke aan de SteelSeries Arctis Nova Pro Gaming Headset draadloos is toch wel dat hij over een extra batterij beschikt. Terwijl je de eerste batterij gebruikt kun je op het power station de 2de alweer opladen voor daarna. Tevens beschikt dit station ook over een equalizer waarmee je de tonen en bass kunt regelen. Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld de hoge tonen harder te laten horen als de lage tonen. Dit kun je op een 10 bands frequentie instellen. Dit zou je bijna kunnen vergelijken met een mengpaneel wat dj’s gebruiken. Bovendien kun je ook instellen of juist het game geluid harder staat als de chat en vice versa. Veel mensen zetten de chat wat zachter omdat dit juist voor afleiding kan zorgen. Maar er zijn juist ook mensen die de muziek wat zachter zetten ten opzichte van het chatgeluid. Er zit tevens ook een knop op waarmee je snel kunt schakelen tussen het gebruiken van de headset op je smartphone of juist op de gameconsole.

Tevens maakt de SteelSeries Arctis Nova Pro Gaming Headset gebruik van het zogenaamde Nova Pro Acoustic System. Dit zorgt ervoor dat je een veel zuiverder geluid krijgt en je zou het kunnen vergelijken met het geluid van een harman kardon versterker voor de mensen die dat in huis hebben. Het geluid is in ieder detail te fine tunen met het basistation. Hiermee verbeter je jouw gameprestaties zo goed dat je nooit meer een andere headset wil hebben. Deze headset is dus zeker zijn investering dubbel en dwars waard!