Racestuur PS5 T300 Thrustmaster

Het Racestuur PS5 T300 Thrustmaster is gemaakt van echt duurzame materialen zodat hij jarenlang mee kan gaanop de Playstation 5. Dit merk je niet alleen in de levensduur, maar over de jaren heen dus ook in je portemonnee. Daarnaast zijn de spaken in het stuur gemaakt van geborsteld staal waardoor je dus een nog realistischer gevoel hebt.

Eventueel is het zelfs mogelijk om het stuur er af te halen om dit zodoende te vervangen door bijvoorbeeld een Ferrari stuur of een van de andere varianten die je bij Thrustmaster kunt bestellen. Bovendien zijn de schakelflippers aan de bovenkant ook van duurzaam metaal gemaakt. Deze ga je heel veel gebruiken en dan moeten ze ook lang mee kunnen gaan.

Het stuur zelf is bekleed met rubber wat niet alleen een versterkende functie heeft maar vooral ook een betere grip tijdens het spelen geeft. Hij wordt ook nog eens geleverd met een pedalenset. Je kunt dus zelf de hoogte van het gas en rempedaal instellen. Bovendien kun je de afstand tussen de pedalen ook nog aanpassen. Het stuur kan ook 3x helemaal rond gedraaid worden (1080 graden).

Ook te gebruken voor de Playstation 3 en 4!

De belangrijkste pluspunten

Iedereen ziet dat het Racestuur PS5 T300 Thrustmaster een stuk duurder is als andere sturen. Echter kun je hem ook meer in de rondte draaien en is de levensduur een stuk langer.

  • Lange levensduur door het gebruik van duurzame metalen
  • Afgewerkt met sterk rubber voor een fijne grip
  • Schakelen doe je super snel met de flippers aan de bovenkant van het stuur
  • Alle knoppen die op een controller zitten vindt je ook op het stuur
  • Door de speciale h.e.a.r.t. techniek beschik je over uiterste preciezie en kun je het stuur ook meerdere keren ronddraaien.
  • Deze speciale magnetische sensor slijt ook niet wat er weer voor zorgt dat je een lange levensduur hebt en dat is zeker zijn investering waard
  • Wordt geleverd inclusief gas en rem pedaal wat je zowel in de hoogte alsmede lengte kunt afstellen
  • Het stuur beschikt net als de PS5 controller over Force Feedback
  • Je kunt het stuur ook verwisselen met diverse racesturen die je rechtstreeks bij Thrustmaster kunt kopen
  • En zo zijn er nog tientallen voordelen meer…

Over deze functies en kenmerken beschikt het Racestuur PS5 T300 Thrustmaster

Toen wij het Racestuur PS5 T300 Thrustmaster voor het eerst gebruikte viel ons al meteen iets op. Je kunt het stuur letterlijk 3 keer ronddraaien wat een super realistisch gevoel geeft. Dit doe je immers in de auto ook wel eens! Daarnaast zie en voel je ook meteen dat hij van duurzame materialen is gemaakt. Het is even een investering, maar daardoor weet je ook dat je er meerdere jaren van kunt genieten. Tevens zou je dit stuur ook nog aan kunnen sluiten op de computer.

Daarnaast beschikt hij ook over de vibratie mogelijkheden die een PS5 controller ook biedt. Dit is ook wel bekend als Force Feedback. Ook zijn alle controller knoppen aanwezig op het stuur en zelfs een paar extra. Zo kun je nog altijd een schermopname of video maken tijdens het spelen met een druk op de knop. Ook is hij eenvoudig aan een tafel of bureau te monteren. Dit zorgt ervoor dat hij ook echt goed vast staat en niet om kan vallen.

Onze mening en eerlijk advies

Natuurlijk hebben wij het Racestuur PS5 T300 Thrustmaster goed uitgetest. We zullen beginnen met de pedalen. Omdat ik zelf wat groter ben heb ik ze extra hoog ingesteld zodat ik ook echt gas kan geven. Daarnaast kun je de afstand zelf bepalen. Dit is super handig, want als ze te dicht op elkaar zitten rem je per ongeluk en dat kost tijd. Hij is ook ideaal te gebruiken in playseat als je deze een hebt.

Dan komen we bij het stuur zelf en dit voelt best stevig en zwaar aan. Dit is wel even wennen als je ooit eerder een ander Playstation stuur hebt gebruikt, maar als je gewend bent is het een stuk fijner. In een echte auto heb je namelijk ook een zwaarder stuur. De knoppen voor het switchen van de PS5 naar PS4, PS3 of PC zitten netjes aan de onderkant weggewerkt. Eventueel is er ook nog een aansluiting voor een shifter (versnellingspook), die je bijna overal kunt kopen.