Logitech racestuur voor de PS5

Het Logitech racestuur voor de PS5 is een echte aanrader voor mensen die regelmatig een race game spelen. Als je alleen naar de buitenkant kijkt dan zie je al waar je voor betaald. Hij is namelijk met oog voor detail afgewerkt. Tijdens het gamen merk je ook meteen dat dit stuur veel te bieden heeft. Zo zitten er bijvoorbeeld 2 motoren in die gebruikt worden tijdens het gamen voor de trilsignalen. Vele mensen kennen dit ook onder de naam force feedback. Daarnaast merk je ook echt dat je de controle hebt over dit stuur door de speciale backslash tandwielen die hiervoor gebruikt zijn.

Een ander groot voordeel is dat er een aantal programmeerbare knoppen op het stuur zitten. Dit zorgt ervoor dat je combo’s of acties op verschillende plekken kunt instellen. Een race doe je namelijk niet alleen met sturen, maar ook met de pedalen en knoppen. Bovendien kun je het stuur tot wel 900 graden draaien. Met andere woorden hij gaat dus meerdere keren rond indien je dit prettig vindt. Zo voelt het heel realistisch aan.

Adviesprijs : €399,-
Tijdens black friday sale op veel plekken maar €244,- *39% korting

Ook te gebruiken voor de Playstation 4 en PC!

De pluspunten van dit stuur

In deze prijsklasse kan het Logitech racestuur voor de PS5 natuurlijk bijna niets als pluspunten scoren. Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet!

  • De keuze van materialen is duurzaam gedaan waardoor hij een goede bouwkwaliteit heeft
  • Zowel het stuur alsmede de pedalen kun je zelf instellen
  • Force feedback is duidelijk merkbaar door het gebruik van 2 motoren
  • Extra veel knoppen die je kunt gebruiken
  • LED indicatoren zorgen voor een goed overzicht van de functies
  • Kabels zijn niet zichtbaar wat voor het oog ook wel prettig is

Zijn er ook minpunten?

Natuurlijk zijn er ook altijd wel minpunten te bedenken. Dat is bij dit stuur voor de Playstation 5 natuurlijk niet anders.

  • De prijs is erg duur alhoewel je er wel veel voor terugkrijgt en van een hoge kwaliteit
  • Sommige PS5 games moet je met de hand configureren, maar dit heb je in de praktijk bij bijna alle soorten racesturen

De pedalen die bij dit stuur zitten

Een goed logitech racestuur voor de PS5 is niet compleet zonder een goede pedalenset. Je wil immers met je voeten kunnen gassen, schakelen maar ook remmen. Logitech is een bedrijf wat de laatste tijd meer aandacht richt op de kwaliteit en de materialen die zij daarvoor gebruiken. Dit merk je zeker terug! De pedalen zijn namelijk voorzien van drukgevoeligheid en je kunt zelf de weerstand hiervan bepalen. Op deze manier geef je niet te snel veel gas voordat je geschakeld hebt, want dan zou je de motor op kunnen blazen.

Ook kun je de pedaalvlakken naar eigen inzicht verstellen zodat je voet er niet zomaar af kan glijden. Aan de onderzijde zitten rubberen voetjes zodat je niet zomaar weg kunt glippen. Met deze anti schuif functie zorg je voor optimale prestaties en dus wellicht ook nieuwe records. Eventueel zou je de set nog uit kunnen breiden met een versnellingspook. Deze shifter kun je bijna overal online kopen, maar natuurlijk ook bij Logitech zelf.