Beste SSD voor de Playstation 5

Als je de beste SSD voor de Playstation 5 wil scoren hebben wij een aantal tips. Er is een wastlijst aan specificaties waar hij minimaal aan moet voldoen. Wij hebben een selectie gemaakt van een aantal schijven die geschikt zijn voor de Playstation 5. Omdat de interne schijf van de Playstation 5 al beschikt over 825 GB heeft het eigenlijk geen zin om te investeren in 1 TB. Dit is maar een kleine gedeelte meer. Om het goed aan te pakken raden wij daarom minimaal 2 TB aan.

Western Digital SN850 2 TB – Beste PS5 SSD schijf

De Western Digital SN850 2TB SSD schijf is een van de beste SSD schijven voor de Playstation 5 en heeft een leessnelheid van 7 GB en dat is hoger als de standaard schijf die erin zit. Standaard heeft de PS5 namelijk een schijf die 5,5 GB per seconde kan lezen en je merkt het verschil zeker bij de grotere PS5 games. Ook de schrijfsnelheid is niet mis, want die bedraagt 5,3 GB per seconde terwijl dat bij een standaard schijf 4,4 GB per seconde is. Daarnaast is Western Digital een van de weinige makers die al sinds de komst van de computer harde schijven maakt. Je weet dus zeker dat deze een goede kwaliteit, maar bovendien ook een praktische en ervaren klantenservice hebben.

Seagate FireCuda 530 2 TB – Beste PS5 SSD schijf

De Seagate FireCuda 530 2 TB is de beste Playstation 5 SSD schijf die Seagate in hun assortiment heeft zitten. Hij is wel een flink stuk duurder, maar dat heeft ook een reden. Deze schijf kan namelijk nog sneller de bestanden op de console lezen, met wel 7,3 GB per seconde. Daarnaast beschikt deze schijf ook over een zogenaamd koellichaam. Dit beschermt hem tegen oververhitting en daardoor is hij praktisch niet stuk te krijgen. De levensduur is dus ook een stuk langer. Daarnaast heeft hij ook een schrijfsnelheid van 6,9 GB per seconde en dit verschil merk je echt tijdens het opslaan van je games. Echter zorgt de duurdere prijs ervoor dat hij iets minder goed verkocht wordt, maar de reviews zijn wel lovend. Het is even een investering, maar als je jarenlang wil gamen met de PS5 is hij dat ook wel waard.

Kingston FURY Renegade 2 TB – Beste SSD voor de Playstation 5

Als laatste beste SSD voor de playstation 5 hebben we de 2TB schijf van Kingston. Ook zij zijn geen onbekende speler als het gaat om opslagmedia, want ze zijn maar een jaartje later gestart als Western Digital. Het voordeel van deze schijf is dat 100 euro goedkoper is als de nummer 1 en 2 in deze lijst. Echter wil dat niet zeggen dat je inlevert op de prestaties. Het komt voornamelijk doordat er geen koeler op deze schijf zit. Hij heeft namelijk een leessnelheid van 7,3 GB per seconde en schrijven kan hij 7 GB per seconde. Het prijsverschil zit hem er juist in dat de materialen voornamelijk uit China komen. Of deze net zo toekomstbestendig zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Echter is het ook maar net wat je maximaal erin wil investeren.

 

Dit product is te koop bij :

alternate.nl (€299,00)
bol.com