Sony PS5 DualSense Edge controller komt op 26 Januari in winkels en webshops te liggen

Het is een feit dat de Sony PS5 DualSense Edge controller komt, maar nu is er eindelijk een datum bekend. Vanaf 26 Januari zal hij te vinden zijn in de schappen van de winkels en natuurlijk ook online. Deze krachtige nieuwe controller krijgt een geheel nieuw ontwerp. Daarnaast zijn de knoppen ook weer in te stellen. Maar wat nieuw is dat is toch wel dat je duimsticks kunt vervangen. Sony biedt hier namelijk speciale setjes voor aan zodat je jouw controller nog meer kunt personaliseren.

Daarnaast wordt het ook mogelijk om meerdere profielen in te stellen met een bepaalde toetsencombinatie. Dit scheelt werk als je van de ene naar de andere game schakelt. Maar ook kan het handig zijn wanneer vrienden komen spelen. Met een druk op de knop wordt het mogelijk om te schakelen naar een ander profiel. Dit is niet nieuw, maar wel voor het eerst in de geschiedenis dat de originele Sony controller daarover zal gaan beschikken.

Tevens ga je ook beschikken over een aanpasbare triggerfunctie. Dit betekend dat je zelf gaat bepalen of er harde of juiste zachte trillingen worden gegeven. Deze functie maakt je alert en de harde trillingen zorgen er meestal voor dat spelers hun prestaties goed weten te verbeteren. Ook zal deze nieuwe controller over een verbeterde grip beschikken. Dat kun je al een beetje zien aan de foto’s en beelden.

Wat gaat er op 26 Januari 2023 gebeuren?

Naast het feit dat de Sony PS5 DualSense Edge controller geïntroduceerd wordt op 26 Januari 2023 gaat er ook nog eens iets anders gebeuren. Het wordt per direct mogelijk om een nieuwe set duimknoppen te kopen voor de Playstation 5 controller. Dit zorgt ervoor dat gamers ook meteen hun controller kunnen gaan personaliseren. Je ervaart dit toch pas als je hem in de hand hebt, en het valt niet altijd vooraf te zeggen. Al doende leert men en met de prijs van €24,99 is het toch wel verstandig om dat setje meteen erbij te bestellen.

Tevens zal het ook mogelijk worden voor spelers om de knoppen te mappen. Dit is een soort kalibratie functie die ervoor zorgt dat alles weer precies zo werkt als dat het hoort. In het begin heb je dat nog niet meteen nodig, maar na urenlang gamen is dit toch wel echt onmisbaar. Daarnaast zit er ook een klein beetje speling op de knoppen aan de achterkant. Het is voor de spelers dus mogelijk om zelf te bepalen of ze soepel mogelijk gaan of toch wat meer weerstand weten te bieden.