Nieuws over Pokemon Scarlet en Violet

Pokemon Scarlet en Violet liggen nog maar net in de schappen. Maar de eerste evenementen beginnen al voor deze Nintendo Switch game. Ongeveer een maand geleden om precies te zijn 18 November 2022 verscheen deze nieuwe Pokemon game. De wereld van Pokemon is totaal veranderd en dat merk je al direct vanaf de start. Het draait niet meer alleen om het worden van een Pokemon kampioen door de gyms en elite vier te verslaan. In ons Pokemon Scarlet voor de Nintendo Switch blog vind je de eerste details.

Je hebt ook verschillende zij missies zoals bijvoorbeeld de uitdagingen van Arven de kok in deze game te voltooien. Hij kan niet vechten en wil toch bijzondere ingrediënten voor het lekkere Pokemon eten scoren. Hiervoor leent hij jou als het ware zijn meest krachtige Pokemons, maar ook loopt hij aan je zijde tijdens deze missies. Bovendien zijn er ook steeds meer rebellerende scholieren die zich aansluiten bij Team Star. Ze hebben hoofdkwartieren in verschillende steden en gedurende het spel zijn zij een van de betere manieren om je Pokemons goed te kunnen trainen.

Ook zullen er op 30-12-22 en 01-01-2023 twee Tera Raid Battle evenementen worden gelanceerd. Het doel hierbij is de gevechten te winnen en Deliberd te verslaan. Als je hem weet te verslaan kun je hem namelijk ook vangen. Een van de leuke dingen daaraan is dat er 5 Tera types zijn en iedereen kan dus mogelijk een andere soort vangen.

De sterkste pokemons toevoegen aan je team

In Pokemon Violet en Scarlet zijn er verschillende sterke Pokemons die je zeker aan je team kan gaan toevoegen. Gedurende je reis kun je ze al best snel tegenkomen. Zo is Leechon een van de krachtigere “normaal” soort Pokemons terwijl hij een heel schattig varkensachtig karakter heeft. Op het gebied van “steen” is Nacli echt een aanrader. Zijn hoofdstoot is al krachtig, maar als je hem goed traint kun je hem ook aardbeving leren Op het eind kun je ook Maschiff vinden. Deze kan weer ontzettend krachtige “dark” aanvallen leren met een grote impact. In onze uitgebreide Pokemon Violet review voor de Nintendo Switch lees je alles over onze ervaring in dit nieuwe Pokemon avontuur.

Insider tips van onze redactie

Natuurlijk hebben wij ook een aantal tips op het gebied van het vinden van Pokemons in Pokemon Scarlet en Violet. Eevee blijft dan toch een van de populairste. Dit is al zo sinds de eerste Pokemon games. Het is een normaal soort pokemon die je met stenen kan veranderen in een water, stroom, dark, vuur, grass of psychic type kunt laten evolueren. Elke evolutie heeft zo wel zijn voor- en ook nadelen. Gelukkig kun je deze pokemon meerdere keren vangen om zo de hele familie compleet te krijgen. Cortondo is dan wel de plek waar je hem kunt vinden, maar het is een unieke Pokemon, dus het zal veel tijd in beslag gaan nemen. Maar het is zeker de moeite waard!

Een van de andere sterke, maar ook prachtige Pokemons is toch wel Ditto. Deze kan transformeren in de Pokemon van je tegenstander, maar dan neemt hij ook de aanvallen over. Dit kan zowel in je voor- alsmede nadeel uitpakken. In gebied 2 en 3 op het westen van je kaart kun je ze het vaakst tegenkomen. Wij vingen onze eerste Ditto op Porto Marinada. Ceruledge is de Pokemon die centraal staat in Violet en het is een vuur/spook Pokemon die legendarische krachten bezit. Pas als je over de helft van de game bent vind je hem in gebied 1 in het noorden van Cortondo. Ditzelfde geldt voor de legendarische Armarouge die je alleen in Scarlet kunt vinden.

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€48,00)
bol.com (€49,99)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€47,99)
nedgame.nl (€48,00)

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€48,00)
bol.com (€49,99)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€47,99)
nedgame.nl (€48,00)