Nintendo consoles vergelijken

Gemakkelijk alle Nintendo consoles, games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen. In een paar klikken €50,- besparen! Vergelijk en review de Switch, DS of Wii. 2.500 mensen gingen u voor!

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

Nintendo, iedereen kent het 

Nintendo is een van de grondleggers van de huidige gamingwereld. Nintendo was in 1969 een van de eerste bedrijven die onderzoek ging doen naar de ontwikkeling van videogames.

De eerste echte elektronische spelletjes van Nintendo kwamen uit in 1973 met de Beam Gun, een van de drijvende krachten achter de welbekende laser-schiettent.

nintendo kopen

Goedkoopste aanbieder

PC voor vr games

✓ Nintendo Wii

€ 107

Nintendo is ook ooit klein begonnen

Nintendo is oorspronkelijk begonnen als een fabrikant in handgemaakte kaarten. Deze kaarten werden gebruikt voor Japanse kaartspellen. Tot dat het bedrijf begon te expirimenteren met andere vormen van speelgoed tot er in de jaren 70 ineens een expiriment begonn met videogames. De eerste echte coin-opmachines of speelapparaten werden in 1980 een groot succes. De eerste draagbare console kwam uit in 1980, het eerste draagbare videospel met een LCD scherm was een feit.

De glorietijd van Nintendo

Daarna begon de echte glorietijd van Nintendo met de welbekende Game & Watch spellen en later de enige echte (S)NES Games die heel de wereld veroverden. Je ziet dus dat Nintendo over de decennia heen een geweldig merk heeft opgebouwd.

In de jaren 90 werden namelijk nog megasuccessen behaald met de Gameboy en Super Nintendo waarom spellen als Zelda, Pokemon en Super Mario grijs gespeeld werden. Nadat in 1996 de Nintendo 64 ook een megasucces was geworden kwam in 2004 de eerste echte handheld Nintendo DS uit.

De Nintendo consoles zijn nog flink veranderd

Om te concurreren tegen grote spelers als Sony en Microsoft is Nintendo in 2006 op de proppen gekomen met de gave en unieke spelcomputer de Wii. Toch zijn de handheld en thuisconsoles in de loop der jaren sterk veranderd. We hebben nog lange tijd kunnen genieten van de Game Boy, en de Game Cube staat veel mensen misschien ook nog iets bij in de jaren 2000.

Alle consoles hebben unieke eigenschappen, zo krijg je met de 3DS een extra dimensie in je game ervaring zonder dat je een 3D bril nodig hebt. De nieuwste revolutie van Nintendo is natuurlijk de Switch die je kun gebruiken als handheld, maar ook op een televisiescherm waardoor je twee consoles voor de prijs van 1 hebt.

De prijzen van Nintendo consoles variëren behoorlijk 

De Nintendo producten zoals de DS, Switch & Wii zijn tegenwoordig goed betaalbaar, maar de prijzen willen nog wel eens verschillen per aanbieder. De echte klapper van het jaar 2018 is voor Nintendo natuurlijk het nieuwe paradepaardje de Switch. De nieuwste console was niet aan te slepen na de release. De voorraad van de Switch is gelukkig weer aangevuld en hij is inmiddels weer makkelijk te verkrijgen via alle grote aanbieders. Lees snel verder om erachter te komen hoe je de Switch gemakkelijk tegen de allerlaagste prijs kunt kopen.

De Nintendo DS, Switch of Wii?

De Nintendo producten zoals de DS, Switch & Wii zijn tegenwoordig goed betaalbaar, maar de prijzen willen nog wel eens verschillen per aanbieder. De echte klapper van het jaar 2018 is voor Nintendo natuurlijk het nieuwe paradepaardje de Switch. De nieuwste console was niet aan te slepen na de release.

De voorraad van de Nintendo Switch is gelukkig weer aangevuld en hij is inmiddels weer makkelijk te verkrijgen via alle grote aanbieders. Lees snel verder om erachter te komen hoe je de Switch gemakkelijk tegen de allerlaagste prijs kunt kopen.

Gebruik de eenvoudige prijsvergelijker

Gebruik onze eenvoudige vergelijker om de beste prijs voor jouw Nintendo product direct te vinden. Alle beschikbare Nintendo producten zijn te vergelijken. Zo betaal jij nooit meer teveel voor een Nintendo product, klik op de button om een product te selecteren dat je wil vergelijken.

De Nintendo Classic Mini of SNES komt eraan

De SNES mini of waarschijnlijk de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System) is momenteel gepland om op tijd voor de kerst te verschijnen dit jaar. De ontwikkeling van het apparaat is al aan de gang, hebben onze bronnen aangegeven.

Vorige week legde Nintendo uit dat het nooit de bedoeling was dat NES mini een permanent product zou zijn. Vanuit het oogpunt van het bedrijf was de microconsole gepland als een cool nieuw item dat perfect was voor kerst 2016, en de aantallen waarin het werd vervaardigd en verzonden, waren naar verwachting voldoende om dit doel te bereiken.

Maar NES mini eindigde met uitbreken om populairder te worden dan verwacht en snel uitverkocht, wat leidde tot een levendige doorverkoopmarkt op eBay. NES-mini-zendingen gingen door tot begin dit jaar, maar de productierun kon niet verder worden uitgebreid, omdat SNES mini in plaats daarvan werd gepland voor productie.

De realiteit van een SNES mini is zeker opwindend – terwijl de NES uniek was als Nintendo’s eerste thuisconsole, heeft de SNES misschien wel de betere software-line-up en een catalogus met klassiekers die veel geavanceerder zijn dan hun NES-voorgangers. Vergelijk bijvoorbeeld The Legend of Zelda op NES met A Link to the Past, of Donkey Kong met Donkey Kong Country.

Nintendo Switch

Nintendo Wii

Nintendo DS

Wat leuke filmpjes over de Nintendo

Nintendo online kopen?

Ben je op zoek naar andere artikelen op onze website? Je kunt bij ons alle artikelen van Nintendo vergelijken en reviews lezen. Klik op onderstaande links om direct te vergelijken.

Nintendo Controllers
Nintendo Games
Nintendo Accessoires

Nintendo DS kopen

In 2004 heeft Nintendo een nieuw soort handheld op de markt gebracht. Je raad het al de naam luidde: Nintendo DS, de handheld heeft twee schermen waarvan het onderste scherm een touchscreen is.

De Nintendo DS heeft in 2006 een nieuw uiterlijk gekregen. De nieuwe versie heeft dan ook een andere naam gekregen, de DS Lite. Zoals de naam al een beetje verklapt is het een kleinere en lichtere handheld.

Ook had de DS Lite betere verlichte schermen en een minder krachtige processor, maar deze extra kracht werd door geen enkel spel gebruikt.

De DS werd eerst aangekondigd als een aparte productgroep, naast Nintendo’s console GameCube en zijn andere draagbare spelcomputers, de welbekende Game Boy Advance en Game Boy Advance SP.

In 2008 kwam er nog een nieuwe DS op de markt, de Nintendo DSi. Deze heeft twee camera’s, een slot tegen piraterij en geen GBA-sleuf meer. In maart 2010 bracht Nintendo de DSi XL uit, met grotere schermen (25 mm groter dan DSi-schermen) als voornaamste verbetering.

In maart 2011 werd de 3DS gelanceerd. Belangrijkste voordeel van de 3DS is dat er spellen op kunnen worden gespeeld in 3D.

Nintendo Switch Kopen

De meest recente toevoeging in het assortiment van Nintendo is de Switch. De Switch is uitgekomen op 3 maart 2018 en is een mix tussen een handheld en thuisconsole.

De Nintendo Switch

De Switch is een spelconsole die zowel in de huiskamer op een groot scherm gebruikt kan worden, maar ook als mobiele spelcomputer. Aan weerszijden van de Switch zitten Joy–controllers die als losse joysticks gebruikt kunnen worden.

Multiplayer met de Nintendo Switch

Er kan ook met twee spelers gelijktijdig gespeeld worden op de Switch. De Nintendo is voorzien van een goed HD-scherm, is regioslot-vrij, en maakt gebruik van speciale spelkaartjes. Deze spelkaartjes zijn vergelijkbaar het formaat dat gebruikt wordt door de Nintendo DS, 2DS en 3DS.

Switch was een groot succes in Nederland

Niet veel mensen hadden verwacht dat de Switch een groot succes zou worden, maar tegen alle verwachtingen in is dit helemaal anders gelopen.

In veel landen, waaronder ook Nederland en de Verenigde Staten, was de Switch bijna 3 maanden niet beschikbaar na de eerste release.

Een groot succes dus weer, waardoor Nintendo besloot om vanaf 1 april de productie van de Switch te verdubbelen van acht naar zestien miljoen stuks.

Nintendo Wii kopen

De Nintendo Wii is de laatste jaren echt bekend te komen staan als een geweldige tijdsbesteding met het gezin.

De Nintendo Wii

Het leukste element aan deze console van Nintendo is natuurlijk de draadloze controller die het mogelijk maakt om op afstand de Wii te besturen.

De sensor volgt je

Met de Wii afstandsbediening in je hand worden bewegingen en posities met een sensor gevolgd.

Via verschillende sensoren wordt de afstand van de Wii-afstandsbediening en de positie ten opzichte van sensorbar bij de televisie gemeten.

De Wii weet precies waar je bent

De spelcomputer weet dus precies waar de Wii controller zich bevindt en ook hoe deze vastgehouden wordt (dat kan namelijk schuin of recht).

Daarmee wordt het mogelijk om Wii games niet alleen met de knoppen te besturen, maar ook en vooral met bewegingen van de controller.

Een aantal Wii voorbeelden

Een goed voorbeeld van een Wii spel waarbij je veel beweging gebruikt is Wii Sports, waarbij de speler de Wii controller beweegt als een tennisracket of honkbalknuppel.

Shooters op de Nintendo Wii

Een andere belangrijke feature is die in first-person shooters (een FPS is een schietspel waarbij men uit de ogen van de hoofdpersoon kijkt) en de controller kan gebruiken om te richten en te schieten zoals met een muis op de computer.

Wat doet Console4Fun voor mij?

Wij hebben een zwak voor iedere console & game. Daarom helpen we je graag om de beste keuze te maken op console & gaming gebied. Lees alle reviews en vergelijk alle producten gemakkelijk zodat je zeker weet wat de beste keuze is voor jouw wensen.

Bij Console4Fun gamen wij al jaren waardoor we expertise hebben opgebouwd waarmee we nu graag jouw wensen invullen. Elke maand komen er weer vette games uit en om het aantal jaren komen er weer dikke, krachtige consoles bij. Je wil de nieuwste consoles natuurlijk als eerste hebben zodat je je vrienden voor kunt zijn.

Ben je niet in de producten van Nintendo geïnteresseerd maar op zoek naar een andere console zoals de Playstation of Xbox?. Dan ben je bij Console4Fun ook aan het goede adres. Wij vergelijken namelijk alle game producten. Zo kun je bij ons per merk alle beschikbare consoles & bijbehorende games vergelijken. 

Ben je meer op zoek naar iets unieks? Of zoek je gewoon iets leuks voor je game verzameling? Kijk dan even op de game accessoires pagina, daar kun je namelijk allerlei dikke console tweaks vinden. Denk bijvoorbeeld aan skins voor je controller, headsets, echte guns om mee te spelen, race sturen, game kaarten en andere tweaks om jouw gameprestaties te verhogen.