nintendo wii vergelijken

Gemakkelijk alle Nintendo Wii aanbieders, games en accessoires vergelijken en nooit meer te veel betalen

Alle console aanbieders onafhankelijk vergelijken voor de beste prijs

Alle informatie op een centrale plek gemakkelijk te vinden

Altijd als eerste op de hoogte van acties & kortingen

Met een paar simpele klikken de beste prijs met de beste voorwaarden

Direct Nintendo Wii vergelijken

De goedkoopste

Alternatief

Tweede kans

wii kopen
wii u aanbieding
nintendo wii
mario kart wii

De Nintendo Wii console

Iedereen heeft wel eens gespeeld op de traditionele Nintendo Wii console. Natuurlijk heeft Nintendo in de opvolgende jaren niet stil gezeten en zijn uiteindelijk op de markt gekomen met een Wii U. Dit verliep met minder succes dan gedacht, lees snel verder om achter alles van de Nintendo Wii te komen.

Nintendo Games
Nintendo Controller
Nintendo Accessoires

De Nintendo Wii is een topper

Toen de Nintendo Wii voor het eerst werd uitgebracht eind 2006, was het een revolutionair stukje technologie, een combinatie van een unieke game-ervaring met baanbrekende bewegingstechnologie .

De mix van leuke, intuïtieve interactie en de brede toegankelijkheid van Nintendo’s iconische games zorgden voor een game console dat een veel breder publiek aansprak dan de andere game consoles.

Tien jaar later is de Nintendo Wii misschien niet zo revolutionair meer, maar de aantrekkingskracht is niet veranderd. Nintendo is overgestapt naar een nieuwer systeem, maar als je een betaalbare game console wilt, is de Nintendo Wii nog steeds een goede keuze. De Nintendo DS is ook sterk verbeterd, wellicht iets voor jou?

Voordelen

· Veel multiplayer games

· Betaalbaar

· Voor alle leeftijden

Nadelen

· Kan geen DVD’s afspelen

· Online spelen is moeilijk

· Grafische tegenvaller

Nintendo Wii – Anders dan andere consoles

Het meest opvallende kenmerk van de Wii is de controller. De Wii-afstandsbediening, ook wel de Wiimote genoemd, is een draagbare controller die reageert op bewegingen en fysieke knoppen biedt.

De Wii-afstandsbediening gebruikt een optische sensor om de bewegingen van de controller te volgen, waarbij nieuwere versies van de controller extra bewegingsdetectie mogelijkheden toevoegen met de Wii MotionPlus, een tweede sensor pakket dat ofwel aan de onderkant van de controller was bevestigd of eenvoudig in het apparaat was ingebouwd, genaamd de Wii remote Plus.

Nintendo Wii controllers

Een tweede meegeleverde controller, de Nunchuck genaamd, is een analoge joystick met twee trigger knoppen. Het is een joystick die bekabeld wordt aangesloten op de Wii-afstandsbediening. Deze Joystick heb je nodig voor sommigen spellen.

De Wii-afstandsbediening kan ook worden gecombineerd met een verscheidenheid aan accessoires zoals een stuur of een balanceboard. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel accessoires te vinden voor de Wii.

Nintendo Wii – Wat kunnen we aansluiten?

De Wii is veel kleiner dan de meeste gameconsoles, en is een compacte 6,2 x 1,7 x 8,5inch (HBD) wanneer deze verticaal is geplaatst.

De voorkant van het systeemheeft een gleuf waar de spellen in gestoken worden, terwijl de achterkant van hetsysteem twee USB 2.0 poorten heeft, een eigen AV-poort, een aansluiting voor de Wii Sensor Bar en een voedingsaansluiting.

Ga je voor de mini versie

Oudere Wii-systemen bevatten ook nog aansluitingen die een divers aantal apparaten van de oudere Nintendo GameCube ondersteunen, maar dit is in latere versies van de Wii verwijderd.

De versie van de Wii die Nintendo momenteel maakt en verkoopt, is een variant die de Wii Mini wordt genoemd. Dit is een gestroomlijnde versie van de console die geen Wi-Fi-connectiviteit en gerelateerde online functies ondersteund maar alleen gameplay van fysieke schijven biedt.

Nintendo Wii – Conclusie

Een Nintendo Wii kopen? Is dit nog wel slim? De Nintendo Wii was een revolutie in gaming toen het voor het eerst uitkwam, maar in tegenstelling tot andere oudere systemen, is het niet per definitie goed verouderd.

De beste aspecten van de Wii zijn allemaal beschikbaar met de nieuwere Nintendo Wii U, die alle dezelfde games, controllers en accessoires ondersteunt, met een hele reeks extra functies. Het tijdloze apparaat blijft leuk voor iedereen en het brede assortiment games geeft je genoeg te doen.

Bekijk ook eens de Nintendo Switch, dit is de allernieuwste console van Nintendo. Een klein apparaat met ontzettend veel kracht.

Wat leuke filmpjes over de Nintendo Wii

De Nintendo Wii U

De ondergang van de Nintendo Wii U is met de komst van de nieuwste console van Nintendo werkelijkheid geworden. De Wii U was ondertussen al bijna 5 jaar te koop op de markt en sloeg niet erg lekker aan bij de consument.

De Wii U console is ouderwets en achterhaald

In 11 maanden tijd heeft de Switch de Wii U al ingehaald. De verkoopcijfers van de Wii U bleven steken op 13,5 miljoen. De verkoopcijfers van de nieuwste console staat na 7 maanden al op een kleine 15 miljoen.

We moeten natuurlijk wel rekening houden met de omstandigheden waarin Nintendo verkeerde. Er waren veel sceptici die vonden dat de organisatie er ouderwetse denkwijzen op na hielden. Het leed dan ook voor de eerste keer in heel haar bestaan een verliesjaar.

Na de keuze om volledig te stoppen met de productie van de Wii U is Nintendo volledige concentratie gaan leggen op haar nieuwe console. Een Nintendo Wii U kopen is naar onze mening niet slim, kijk liever verder naar de Wii Mini of de Switch.

Het succes na de Wii U  

Het lichtpunt voor de organisatie kwam in zicht met haar nieuwste console met de naam Nintendo Switch. In tegenstelling met de Wii U was het concept zeer duidelijk, een feilloze presentatie en grote namen als Zelda en Mario werden gelinkt aan het nieuwe concept.

Het is werkelijk waar een prachtige console en zeker de moeite waard om jezelf er over in te lezen!

De Wii Mini

Eerlijk gezegd vinden wij de Wii Mini een raar en apart concept van Nintendo, is het een goede toevoeging aan je console bibliotheek of kunnen we het beter maar meteen achter ons laten?

Zoals de naam al zegt is deze console de ”mini” versie van de traditionele Wii. Het is simpelweg een console die heel wat minder functies heeft. In principe een prima console voor de persoon die maar heel af en toe wilt gamen. Het was ook niet de bedoeling om een console te ontwikkelen die even elke andere console omver zou blazen. 

Wii Mini is gericht op de mensen die niet veel geld uit willen geven aan een dure console en toch een breed aanbod aan games wil ervaren. Dat de Wii mini klein is wil natuurlijk niet zeggen dat het weinig kan.

Nieuws en tips over Pokemon Scarlet en Violet

Nieuws en tips over Pokemon Scarlet en Violet

Nieuws over Pokemon Scarlet en Violet Pokemon Scarlet en Violet liggen nog maar net in de schappen. Maar de eerste evenementen beginnen al voor deze Nintendo Switch game. Ongeveer een maand geleden om precies te zijn 18 November 2022 verscheen deze nieuwe Pokemon...

De allerbeste accessoires voor de Nintendo Switch

De allerbeste accessoires voor de Nintendo Switch

Accessoires voor de Nintendo Switch De Nintendo Switch komt met alles wat je nodig hebt om in te stappen en te beginnen met spelen, of je nu verbonden bent met een televisie of mobiel speelt, maar er zit nog veel meer op deze console. Er is nog nooit een gameconsole...

De top 10 spellen van de Nintendo DS

De top 10 spellen van de Nintendo DS

Top 10 spellen voor Nintendo 3DS De diversiteit aan titels die beschikbaar is voor de Nintendo 3DS is verbazingwekkend. De best beschikbare zijn rijk aan inhoud, met enorme verhalen en inventieve mechanismen die toewijding belonen om te beheersen. Onze top 10...