Sonic Forces – Nintendo Switch review

Sonic Forces voor de Nintendo Switch is alweer 5 jaar geleden uitgekomen, maar met de komst van Sonic Frontiers is deze game weer razend populair geworden. Dit heeft ons dan ook doen besluiten om een goede review over deze game te schrijven. Net als bij alle andere games van Sonic moet je er weer alles aan doen om de kwaadaardige dr. Eggman tegen te houden. Hij zorgt opnieuw voor veel chaos in de wereld. Het leuke aan deze game is dat je gebruik kunt maken van zowel de oude alsmede nieuwe Sonic versie. Ieder beschikken ze over hun unieke voor- en nadelen.

Natuurlijk kan dr Eggman deze chaos niet zaaien zonder een trouw hulpje. in deze game wordt er een nieuw personage toegevoegd genaamd infinite. In het begin van het spel zie je al dat je direct door dit sterke wezen wordt verslaan. Het duurt ongeveer een half jaar volgens de tijdlijn voordat jij samen met je vrienden het verzet gaat vormen. Echter is Sonic nog niet aanwezig en hierdoor zijn de vrienden toch wel ongerust over de situatie. Zij weten niet of zij dit avontuur zonder Sonic aankunnen. Natuurlijk sluit je jezelf al snel bij hun aan…

Het begin van het spel

In het begin van Sonic Forces voor de Nintendo Switch krijg je de gelegenheid om je eigen karakter te gaan vormgeven. Je kunt ondermeer kiezen voor een hond of een kat, maar mijn persoonlijke voorkeur was de wolf. Hij heeft wat stoers, maar met een brilletje erbij is het eigenlijk ook weer een nurd. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit verschillende kleding en dat maakt het vooral voor de jongere kinderen een stuk leuker. Zij willen het liefst hun karakter kunnen personaliseren en hier heeft SEGA goed over nagedacht. Daarnaast kun je jouw personage ook nog handschoenen en gewone schoenen geven, want deze maken immers het plaatje compleet. Je wordt een goede vriend van Sonic en daarbij wil je er dan ook goed uit zien!

Wat is het verschil tussen jouw personage en Sonic?

Het grootste gedeelte van het verhaal in Sonic Forces speel je als jouw eigen personage. Een van de belangrijkste verschillen is toch wel dat je niet zo snel bent als hem. Hij staat immers bekend om het snelle rennen in de tal van games die sinds 1991 zijn ontwikkeld. Echter beschik jij natuurlijk ook wel over bijzondere krachten. Om een voorbeeld te noemen kan jouw personage een wapen dragen. Hiermee kun je een bliksemstraal afvuren of gebruik maken van het vuur. Sommige levels speel je ook zij aan zij met Sonic. Je krijgt dus vaak genoeg de kans om jezelf super snel te verplaatsen.

De krachtige gameplayvan Sonic Forces

Sonic Forces is een Nintendo Switch game waarbij veel variatie te vinden is. In het begin lijkt het wat saai omdat je voornamelijk de joysticks gebruikt om door de wereld heen te verplaatsen. Natuurlijk moet je wel goed op blijven letten, want je gaat niet alleen naar voren, maar ook naar links en rechts. Tijdens het spelen moet je net zoals gewoonlijk zoveel mogelijk ringen verzamelen. Hiervoor moet je soms ook even springen. Persoonlijk vindt ik de 3D levels net wat meer eruit springen als de 2D levels. Echter is het juist wel leuk dat je wat afwisseling hebt, want zo blijf je bij de les. De levels op zichzelf hebben ook voldoende variatie, maar wat meer uitdaging was wel leuker geweest. Echter blijft het een game die genoeg te bieden heeft voor jonge kinderen.

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€27,17)
nedgame.nl (€28,00)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€27,17)
nedgame.nl (€28,00)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€27,17)
nedgame.nl (€28,00)