Review: Mario + Rabbids Sparks of Hope

Wij vinden Mario + Rabbids Sparks of Hope toch echt wel een van de betere Nintendo Switch games in de Super Mario reeks. Het avontuur is namelijk een stuk spannender, want jij bent de aangewezen persoon om het universum te redden. Het bijzondere is dat je het best vaak moet opnemen tegen Bowser in de Super Mario games, maar nu maakt hij deel uit van jouw dreamteam. In het begin zie je een mysterieus figuur die voor ellende zorgt in de wereld waar Super Mario, de Rabbids en zijn vrienden zich begeven. Het is jullie doel om de sparks te redden van de ondergang en tijdens het spel zul je dus ook merken dat je team steeds groter wordt. Dit heeft ook wel iets weg van de Mario Galaxy game, maar toch is het een bijzonder en uniek nieuw verhaal. Voor het eerst in de geschiedenis zijn er ook voice overs in het spel aanwezig en dat geeft het een totaal nieuwe beleving. Een robotachtige stem leid je namelijk door het hele spel heen.

Waarom dit een van de beste Mario games ever is

In Mario + Rabbids Sparks of Hope voor de Nintendo Switch zit het verhaal net even iets anders in elkaar. In deze game draait het namelijk allemaal om plannen maken om de sparks te redden en daarvoor moet je vele gevechten uitvoeren. Dit is iets wat je normaal niet echt ziet in de Mario games. Naast de geweldige gaves van de personages krijg je ook de beschikking over vele wapens. Hoe verder je het spel in gaat hoe meer wapens er aan de pas zullen komen. Je kunt tijdens het spelen vrij door de wereld heen lopen. Maar als je met aanvallen begint dan wordt het tijd voor een meesterlijk gevecht. Denk alleen wel goed na over de aanvallen of wapens die je gebruikt, want daarna is de tegenstander aan zet. Als je iets inzet wat te weinig schade doet aan je tegenstander loop je namelijk zelf de kans om verwond te worden.

De unieke krachten van de personages

Alle personages in de Nintendo Switch game Mario + Rabbids Sparks of Hope beschikken over unieke krachten. Zo heeft bijvoorbeeld Super Mario de kracht om 2 maal te mogen schieten in een game. Echter geven deze schoten niet veel schade, dus na het begin van de game zal je dit niet meer veel gebruiken. Peach de prachtige prinses waar Mario een oogje op heeft beschikt over een paraplu waarmee ze krachtige schoten kan afvuren. Echter moet ze dan wel dichtbij de vijand staan om ook veel schade te geven aan hen. Daarentegen is Luigi een kei in schoten van een lange afstand geven. En ook deze brengen flinke schade bij de vijand toe. Zo kunnen we nog uren doorgaan, maar we gaan natuurlijk niet alles verklappen.