Pokemon Violet – Nintendo Switch gamereview

Pokemon Violet voor de Nintendo Switch ligt nog maar net in de winkel, maar toch schrijven wij alvast onze eerste gamereview. Een leuk feitje om te weten is dat de Pokemonwereld steeds dichterbij de realiteit komt te staan. Ze hebben Spanje als inspiratie genomen en daarop is de nieuwe regio Paldea dan ook echt geïnspireerde. Het is weer een nieuwe wereld en een van de leukste dingen vinden wij toch wel dat je nog meer trainers en andere mensen tegenkomt.

Je ziet namelijk dat het spel niet alleen draait om het worden van een Pokemon meester, maar juist de wereld daarachter is erg belangrijk. Zo kunnen Pokemons in verschillende vormen verschijnen en ook als je Pokedex vol is heb je dus nog een uitdaging. Dit verhaal begint ook op een iets andere manier. Je gaat namelijk niet eerst naar het lab om kennis te maken met een Pokemon professor.

Het eerste waar je naar toe gaat is de school ook wel bekend onder de naam UVA academy. Hier leer je klassikaal de basis vaardigheden die je als Pokemon trainer nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende gevecht stijlen in deze game, maar ook leer je meer over de soorten Pokmons en wat hun zwaktes zijn. Natuurlijk wordt er ook wat aandacht besteed aan welke aanvallen krachtig zijn op bepaalde soorten Pokemons.

De uitdagingen in deze Nintendo Switch game

Natuurlijk bespreken we ook de belangrijke uitdagingen die je nodig hebt in onze Pokemon Violet Nintendo Switch gamereview. In principe zie je in de hoofdlijnen dat er 3 uitdagingen of missies net hoe je het wil noemen een grote rol spelen. Natuurlijk zijn er ook nog verschillende zijmissies te ontdekken tijdens je reis.

1. Pokemon meester
Zoals je gewend bent van de Pokemon games door de jaren heen is het worden van een Pokemon meester een grote taak. Hiervoor moet je in de verschillende steden gymleaders weten te verslaan. Ook in dit verhaal zal het weer om 8 gymleaders gaan. Maar het is dan nog niet klaar. Je hebt namelijk ook nog de elite vier en de pokemon kampioen die je als laatste moet zien te verslaan. Deze zijn heel krachtig, dus wees voorbereid en train je Pokemons waar het ook maar kan.

2. Arven missies
Een van de andere belangrijk missies zijn die van Pokemon kok Arven. Hij zal je hulp inroepen om zeldzame ingredienten voor hem op te sporen. Dit zijn wel wat uitdagendere missies, want het zijn gevaarlijke plekken waar deze planten groeien. Dit is dan ook de reden dat je hierbij echt een Titan pokemon nodig zult hebben. Arven is geen trainer en daarom wil hij dat jij hem gaat helpen.

3. Starfall
Er is een team van slechte studenten in de Pokemon wereld die niets anders doen als onrust zaaien met de naam Team Star. In het spel zijn er verschillende plekken waar je ze tegen komt, maar ze hebben ook verschillende hoofdkwartieren. Keer op keer zal je de leden van dit vergelijkbare Team Rocket moeten zien te verslaan. Uiteindelijk heeft ieder hoofdkwartier ook bazen die nog moeilijker te verslaan zijn. Een beetje uitdaging om zo te trainen is ook niet verkeerd!

Wat is er nieuw aan de gameplay?

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar we staan er toch even bij stil dat de gameplay een flinke upgrade heeft gehad, en dat mag niet ontbreken in onze Nintendo Switch gamereview van Pokemon Violet. Paldea is niet alleen een nieuwe wereld, maar ook een open wereld. Dit betekend dat je in theorie vanaf de start al iedere stad kunt bezoeken. Echter hebben de trainers, velden en gymleaders vaste levels. Het is dus niet zo dat je overal ook vlekkeloos doorheen komt, maar je hebt wel al snel toegang tot een groot gedeelte. In totaal zal de Pokedex 400 Pokemons bevatten waar er meer als 100 uit de negende generatie zijn. Dit betekend dat je dus veel nieuws te ontdekken hebt!

Een paar van deze nieuwe pokemons kan je ook herkennen uit de voorgaande generaties, alleen hebben ze nu een andere vormgeving gekregen en sommige ook een andere kleur. De zogenaamde TM aanvallen die je aan Pokemons kunt leren zijn makkelijk te herkennen. Je ziet ze namelijk als gele Pokeballs. Daarnaast zijn er tal van andere schatten te vinden zoals bessen, verschillende soorten Pokeballs en natuurlijk geld. Tevens loop je letterlijk door de grasvelden heen wat een totaal nieuwe beleving geeft.

Nieuw gevechtsstijlen – Pokemon Violet Nintendo Switch gamereview

In de Pokemon Violet Nintendo Switch gamereview moeten we natuurlijk ook even stilstaan bij de gevechtsstijl. Natuurlijk zijn de gevechten nog steeds in de zogenaamde turn based stijl. Dit betekend dat na een aanval je tegenstander aan de beurt is. Echter zijn er 18 Pokemon soorten die beschikken over Terastallize vaardigheid. Hiermee kunnen zij een andere soort worden en ook daarvan een aanval uitvoeren. Deze is dan ook nog eens een stuk krachtiger. Met deze vaardigheid is het dus als water Pokemon mogelijk om te winnen van een elektrische Pokemon. Hiervoor heb je wel een speciaal item nodig dat je na ieder gevecht moet opladen bij het Pokemon ziekenhuis.

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€47,99)
nedgame.nl (€48,00)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€47,99)
nedgame.nl (€48,00)

 

Dit product is te koop bij :

bol.com (€47,99)
nedgame.nl (€48,00)