Persona 5 Royal – Nintendo Switch Game

De Nintendo Switch game Persona 5 Royal speelt zich af in de Japanse Hoofdstad Tokio. Het leuke aan de game is dat hij geen vast einde heeft. Je kunt namelijk op verschillende manieren het spel spelen en zo steeds een andere einde unlocken. Ondanks dat het een echte Aziatische game is kun je er toch voor kiezen om een Engelse voice-over te gebruiken. Het begint allemaal met een droom dat je een gevangen bent en dat het einde van de wereld erg dichtbij is. Je denkt dat het jouw ondergang betekend en dat is dan ook de reden dat je een andere weg in wil gaan slaan. Je gaat studeren en door middel van rehabilitatie wil jij dit lot gaan veranderen. Ook ga je het populair masker van de dieven dragen om andere inwoners van Japan te helpen met de verkeerde gedachtegangen.

Het verhaal heeft ook wei iets weg van striphelden en dat tekent toch wel een beetje de populaire “manga” stijl in Japan, waar ook steeds meer mensen verfand van raken in ons eigen land. Wanneer de school uit is loop je naar huis en zie je hoe een oudere vrouw wordt aangevallen. Het is jou taak om in te grijpen en deze vrouw te redden. Echter loopt dit niet goed af, want de man die de vrouw aanvalt raakt namelijk gewond. Hij eist nu een schadevergoeding van je en je moet voor de rechter komen. De rechter stelt deze man in zijn gelijk en jij moet niet alleen een geldboete betalen, maar je wordt ook van school gestuurd.

Een eerste indruk

Zoals we net al kort hebben proberen uit te leggen heb jij in Persona 5 Royal een strafblad doordat je een oudere vrouw probeerde te helpen. Dit is geheel buiten jou schuld om, maar toch wordt je van school gestuurd. Echter krijg je nog wel een nieuwe kans, maar hiervoor moet je naar Shujin Academy gaan. Deze school heeft een apart opleidingsniveau waaraan je kunt deelnemen met de naam Metaverse.

Hierbij ga je op basis van de kennis van mensen een nieuwe virtuele wereld in. Dit is een prachtige omgeving vol met karakteristieke gebouwen. Denk hierbij aan prachtige paleizen tot aan de verlaten kerkers die er te zien zijn. In de verschillende kastelen en paleizen zitten de bazen die jou weg goed in de gaten houden. Uiteindelijk zul je het ook tegen hen moeten opnemen, want zij hebben teveel macht en zorgen voor onrust in deze wereld. De rest moet je echt zelf in de game ontdekken, want anders zou er niets meer overblijven…

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€38,00)
bol.com (€44,99)

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€38,00)
bol.com (€44,99)