Mario Strikers Switch

Mario Strikers Switch is nu al een van de meest succesvolle Nintendo Switch games van het jaar 2022. Het is Mario alleen dan in de voetbalstijl, maar wel echt een grafisch hoogstandje. Alleen de beelden tijdens de beleving maken het leuk. Ook als je geen fan bent van voetbal. Het draait namelijk niet alleen om voetballen, maar ook de boosters en combo’s.

Een ander leuk punt aan deze Nintendo Switch game is dat je ook veel outfits kunt vrijspelen. Mario, Luigi en de andere personages hebben er immers verschillend uitgezien. Daarnaast kun je het online opnemen tegen maximaal 20 spelers. Je speelt in teams van 4, maar dit zorgt wel voor extra uitdaging.

13 December update: 2 nieuwe karakters

De Nintendo Switch game Mario strikers wordt nu alweer voor de 3de keer geupdate. Deze keer zullen er 2 nieuwe personages bijkomen. Het leuke aan deze game is dat downloads/ uitbreidingen gratis zijn en dus ook voor iedereen toegankelijk die de game heeft. Bowser Junior is een van de nieuwe karakters. Vele kennen hem nog wel van het avontuur waarbij hij aan de zijde van Super Mario strijdt tegen zijn vader.

Birdo is het tweede karakter, waar wonderbaarlijk genoeg eigenlijk weinig over bekend is. Niemand weet te vertellen of zij aan de goede of juist slechte kant staat. Ze lijkt wel een beetje op de vrouwelijke versie van Yoshi, die al jarenlang heel populair is.

Wat kun je verwachten van de gameplay?

Als je Mario Strikers switch gaat spelen dan kom je er al snel achter dat de gameplay wat anders is als een voetbalgame. Dit maakt het ook juist zo leuk! Wel kun je spelers wisselen tijdens de wedstrijden, want je strijd maar met een team van 4 personages. Iedereen heeft zijn eigen vaardigheden en ook merk je waar de een weer wat beter in is als de ander. Daarnaast moet je het veld goed in de gaten houden.

Op het veld verschijnen gedurende de wedstrijd verschillende boosters. Zo kun je bijvoorbeeld een tegenstander bevriezen, maar ook liggen er boosters in de zin van snelheid of een krachtige trap. Met bepaalde goals en aanvallen kun je extra punten verdienen die je in staat stellen om boosters te gebruiken. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een paar punten achter staat. Tijdens het spel zul je snel merken welke moves je hiervoor moet doen.