Pokemon Scarlet Nintendo Switch eerste details

De Eerste details Pokemon Scarlet Nintendo Switch zijn nu al bekend, maar pas op 18 November zal de game in de winkels en webshops liggen. Je kunt nu wel al bij diverse winkels een pre order plaatsen. Wat we al weten is dat we te maken krijgen met een open wereld verhaal wat zich afspeelt in een nieuwe regio Paldea. Je kan nog steeds vechten tegen gym leaders, maar het verhaal is niet meer gescript. In een open wereld is het concept immers dat je overal naar toe kunt of je nu sterk genoeg bent of niet. Natuurlijk merk je wel meer uitdaging in de andere steden, waar je wellicht nog niet klaar voor bent. Maar desalniettemin behoort het wel tot de mogelijkheden.

Er zijn weer verschillende nieuwe Pokemons aan de Nintendo Switch game toegevoegd. En het is belangrijk om vooral uit te kijken naar de tera types. Zo kun je een Pokemon als Wooper die origineel een water Pokemon is ook nieuwe vuur of vlieg aanvallen leren. Dit geeft je een bijzonder voordeel en dat merk je vooral als je strijd tegen trainers met verschillende type pokemons. Je kunt ook de tera lichtbol vinden in de game en deze aan een Pokemon geven. Gedurende de wedstrijd kan hij zichzelf transformeren en Terastallizen. Dit kan maximaal 1 keer per gevecht en nadat je deze lichtbol hebt gebruikt moet je hem weer opladen in het Pokemon Center. Echter is hij vooral handig met de gevechten met gymleaders omdat deze lichtbol ervoor kan zorgen dat je zwakte niet meer aanwezig is voor een zet.

Een nieuwe manier van trainen ontdekken

Pokemon Scarlet is echt een nieuwe game en daar hoort natuurlijk ook een andere trainingsmethode bij. Het hoogte punt daarvan is toch wel lets go. In deze modus loopt je Pokemon vrij rond en neemt hij het op tegen willekeurige Pokemons in het gebied. Hierdoor traint hij zichzelf en hoef je zelf niets te doen. Net als bij ieder gevecht kan hij dan ook items vinden. Echter zijn wij van mening dat je een Pokemon op de ouderwetse manier gaat trainen. Dit zorgt voor meer connectie met het spel en bovendien weet je zo ook precies welke aanvallen je moet gebruiken. Het is voor jou als trainer gemakkelijk om je Pokemon al het werk te laten doen, maar uiteindelijk koop je daar het spel niet voor.

Hoe zit de gameplay in elkaar?

Ook de gameplay is flink verander in Pokemon Scarlet. Natuurlijk blijven er ook vertrouwde acties in het spel zitten. Een goed voorbeeld daarvan is dat de Pokemon gezellig langs of achter je aan loopt. Echter heb je dan wel weer een toevoeging de lets go modus waar we het net over hadden. Met deze methode kun je niet alleen je Pokemon trainen, maar hem ook laten zoeken naar items. Tevens is er ook een picknick modus toegevoegd. Dit omdat je natuurlijk wel goed voor je Pokemon moet zorgen. Na urenlang of soms dagenlang trainen verdienen zij immers ook wat lekkers. Ze genezen niet alleen de Pokemon maar de band wordt ook sterker.

Bovendien kun je ook bonussen vrij gaan spelen door goed te zorgen voor je Pokemon. Echter weten we nog niet wat dit zal zijn. Daarnaast kunnen de Pokemons ook een ei leggen als je ze met elkaar laat spelen. En het andere nieuwe element is toch ook wel dat je ze in bad kunt doen. Dit is niet alleen nodig voor een frisse look, maar ook om de band tussen speler en Pokemons te versterken. Eventueel zou je ook nog online kunnen gaan om samen met vrienden voor jouw of zijn Pokemons te zorgen.

Welke Pokemons kunnen we verwachten?

De complete Pokedex voor Pokemon Scarlet is nog niet bekend. Echter weten we wel dat Wooper een hele populair Pokemon uit de voorgaande generatie weer terug zal keren. Hij is deze keer niet blauw, maar bruin. Daarnaast is hij geen water/ grond type meer, maar een grond/ vergif type. Wij verwachten dat er meerdere Pokemons uit de voorgaande generaties zullen zijn en dat er wellicht nog meer speciale Paldea uitvoeringen van komen. Je leert ze dus op een totaal andere manier kennen. Ook zijn de legendarische Pokemons Koraidon en Miraidon al bekend gemaakt. Naar verwachting zullen er tientallen nieuwe Pokemons worden geïntroduceerd waarmee we leren kennismaken. Het is dus totaal niet te vergelijken met de voorgaande spellen die we gespeeld hebben.

Nog meer activiteiten in Pokemon Scarlet

We weten ook al dat Pokemon Scarlet vol met activiteiten zal zitten. Natuurlijk kunnen de gyms en de elite vier nog steeds uitgedaagd worden, maar een leuke toevoeging is de Pokemon school. Hierbij zul je kennis gaan maken met Team Star. Zij zijn een groepje leerlingen die rebels zijn geworden. Ze zijn niet zo kwaadaardig als team Rocket of Magma, maar toch zorgen ze voor een flinke uitdaging. Hierbij draait het niet alleen om kracht, maar ook om strategie. Daarnaast kun je ook nog deelnemen aan 2 speciale missies. Op het pad van de legendes ga je Arven een oud klasgenoot van je helpen. Hij zoekt ingredienten om iets speciaals te kunnen maken voor een speciale Pokemon.

Om deze ingrediënten te kunnen verzamelen moet je het tegen verschillende Titan Pokemons opnemen gedurende het avontuur. Het is zeker geen makkelijke missie, maar je kunt hem wel nog voltooien voordat je het opneemt tegen de elite vier. De andere missie heet vallende sterren straat. Hierbij moet je het beruchte Team Star tot bedaren zien te krijgen. Overal in Paldea hebben zij aftakkingen zitten die zich daar gevestigd hebben. Gedurende het verhaal zul je ze dus allemaal moeten vinden, maar bovendien ook verslaan. Uiteindelijk zal je een epische strijd voeren tegen de baas van Team Star en daarvoor moet je heel goed getraind hebben.

Wat weten we al over de nieuwe regio Paldea waar Pokemon Scarlet zich afspeeld

Er is steeds meer bekend aan het worden over Paldea de Pokemon regio waar Pokemon Scarlet afspeelt. Zo weten we nu al dat het gaat om een open wereld. Het is dus niet meer dat je gym leaders verslagen moet hebben om verder in het spel te kunnen komen. Echter merk je wel op de weg naar de andere regio’s dat de Pokemons sterker worden en soms ben je daar gewoon nog niet klaar voor. Wij raden je dus altijd aan om goed te trainen in de natuur, maar ook tegen trainers en gym leaders. Daarnaast is er ook een multiplayer stand waar je samen met maximaal 3 vrienden door de wereld kunt reizen. We weten wel al dat de grootste stad Mesagoza heet. Hier vindt je ook de beruchte Pokemon school waar je voor het eerst in aanraking komt met team star.

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€48,00)
bol.com (€48,99)

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€48,00)
bol.com (€48,99)

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€48,00)
bol.com (€48,99)

 

Dit product is te koop bij :

nedgame.nl (€48,00)
bol.com (€48,99)