Eerste details over Bayonetta 3 Nintendo Switch

De Nintendo Switch game Bayonetta 3 verschijnt pas over 3 dagen, maar wij hebben hem al kunnen spelen. Wij zullen je uitleggen waar hij over gaat en wat je er van kunt verwachten. Het begint natuurlijk bij de prachtige ouwe heks die symbool staat voor deze game. Ondanks dat de graphics zo modern zijn speelt het verhaal zich meer in de jaren 60 af qua beleving. Natuurlijk zullen er ook wel weer de nodige vloedgolven en tijdreis evenementen. Deze zijn best herkenbaar voor de gamers die ook de eerst 2 delen van deze game in huis hebben. Het begin heeft wel iets weg van het laatste level van de vorige Bayonetta game.

De hoofdrolspeler is niet iemand die alleen beschikt over magie, maar ook de nodige krachtige wapens. Het is dus een beetje een wereld tussen science fiction en het robottijdperk. Door het spel heen zal je ook steeds meer nieuwe spreuken, maar ook wapens vrijspelen. Op het moment dat je echt op het laatste nippertje een aanval weet te ontwijken gebeurd er iets bijzonders. De tijd wordt dan namelijk vertraagd door de Witch Time mode en dat zorgt voor nog meer intensiteit.

In het begin kun je tot wel 3 demonen kiezen die deel uit gaan maken van je team. In de vorige games was dit juist tijdens bepaalde momenten in de game, terwijl je nu volledige controle over de demonen hebt. Je kunt ze nu een stuk vaker oproepen en dat maakt de game naar ons idee ook wel een stuk beter. Echter moet je wel aanpassen, want ondanks dat de demonen aanzienlijk een stuk krachtiger zijn is er toch wel een nieuwe element. Tijdens het oproepen van de demonen kun je worden aangevallen en dan voltooi je misschien niet eens meer die summoning.

De specials in deze game

In Bayonetta 3 wordt je ook regelmatig geholpen door je beste vriendin Jeannie. Ook zij beschikt over de nodige krachtige wapens zoals raketten en shotguns, wat je ook wel een beetje verwacht bij haar uiterlijk. Zij zal voornamelijk in de 2D Stealth gevechten komen opdagen.

Daarnaast heb je ook nog een ander teamgenootje genaamd Viola. Zij heeft veel weg van een karakter uit Devil May Cry, maar dat is ook niet gek, want dat is van dezelfde makers. Best wel grappig is dat haar katana kan veranderen in een kat die een pijp aan het roken is wat natuurlijk ook voor veel humor zorgt.