Bayonetta 3 Nintendo Switch review

Wij hebben eerder al de eerste details van Bayonetta 3 gedeeld, iets meer als een week geleden kwam Bayonetta 3 uit en het is nu dus tijd voor een Nintendo Switch review. Bayonetta het vrouwelijke half mens half robot personage staat natuurlijk weer in de hoofdrol. Bovendien gaat ze ook weer op reis door het universum, maar natuurlijk bezoekt ze nu nieuwe locaties. Het doel is om zoveel mogelijk Chaos Gears te verzamelen. Een van de leukste dingen aan de nieuwe locaties is toch ook wel de tijd waarin het zich afspeelt. Je komt niet alleen op nieuwe plekken, maar ook in verschillende tijdsperken terecht. Een groot gedeelte van deze locaties is een open wereld. Dat betekend dat je niet alleen missies hoeft te voltooien, maar dat je er ook gezellig doorheen kunt wandelen. Door alle hoekjes te verkennen kun je ook verzamelobjecten vinden, want je wil natuurlijk het maximale uit de Nintendo Switch game halen.

De verbeteringen aan deze Nintendo Switch game

Bij deze Nintendo Switch review zullen wij kort de nieuwe verbeteringen van Bayonetta 3 beschrijven. Zodra je de eerste nieuwe locatie bezoekt zie je al snel dat het een puinhoop is. Dit is gedurende het spel op meerdere locaties het geval. Je merkt ook wel dat de gameplay wat anders is. Naast de krachtige aanvallen van Bayonetta zelf zul je al snel merken dat er meer is. je kunt namelijk meer demonen als ooit tevoren oproepen om te strijden aan jouw zijde. Het leuke daaraan is dat er verschillende soorten zijn met allemaal unieke vaardigheden. Ook kun je deze demonen trainen zodat aanvallen geüpgraded kunnen worden.

Als je het spel nog maar net speelt dan merk je al snel dat het ook mogelijk is om je huidige wapens te upgraden. Hoe langer je het spel speelt hoe meer wapens er beschikbaar komen. Je moet immers wat bereiken om nieuwe dingen vrij te spelen. Bovendien heb je die wapens hard zat nodig, want de vijanden die je tegenkomt worden ook steeds sterker. Daarnaast is het plain vechten ook een stuk spectaculairder geworden. Er zijn tientallen moves en combo’s meer als in de voorgaande delen.

Daarnaast is het ook mogelijk om je moves te testen in speciale scenes. Dus ook buiten de gevechten kun je deze meer onder de knie krijgen. Oefening baart kunst en dat heb je zeker wel nodig. Kortom deze game belooft tientallen uren game plezier aangezien er meer als ooit tevoren te ontdekken is.

Bekende gezichten keren terug

In deze Nintendo Switch Review staan we ook even stil bij personages die terugkeren in Bayonetta 3 die je wellicht nog uit voorgaande delen kent. Een van de belangrijkste personages is wat ons betreft toch wel Rodin. Hij zal met zijn winkeltje weer te vinden zijn. Hij verkoopt niet alleen outfits en andere accesoires, maar ook drankjes waarmee je HP kunt herstellen. Jeanne de beste vriendin van Bayonetta is ook weer van de partij. Je kunt haar vrijspelen als je het hele verhaal hebt doorlopen. Gedurende dit verhaal zal ze ook een paar keer aan je zijde strijden. Haar hulp is altijd welkom, want zij kan de krachtigste demonen oproepen. Tevens speel je met haar in 2D levels, die zorgen voor een oude look en gevecht stijl. Ook Luka en Enzo zijn weer in deze Nintendo Switch game te vinden.

Een nieuw gezicht in Bayonetta 3 Nintendo Switch review

Natuurlijk vergeten we ook niet de in de Nintendo Switch Review welke nieuwe personages er zijn geïntroduceerd. Een van de eerste die je leert kennen is Viola. Zij is een heks die nog in opleiding is en met haar kun je aparte levels spelen. Zij beschikt over een unieke gave genaamd Witch Time. Het is dan de bedoeling dat je met Viola een aanval weet te blokkeren. Terwijl Bayonetta deze aanval ook kent, maar dan vertraagt alles om haar heen. Tevens heeft ook Viola de gave om een demon op te roepen. Het leuke daaraan is dat zij gelijktijdig met haar demon kan vechten. Deze is iets minder sterk, maar je kunt wel 2 aanvallen tegelijkertijd uitvoeren.