8BitDo Ultimate Bluetooth Controller – Nintendo Switch

De 8BitDo Ultimate Bluetooth Controller voor de Nintendo Switch is echt een upgrade. Met deze gloednieuwe controller kun je namelijk fijner gamen als met de Joy Con controller. Zeker bij Switch games zoals Pokemon Scarlet merk je meteen het verschil. Daarnaast wordt hij geleverd met een super handig dockingstation waar je hem in kunt klikken en opladen. Hierdoor raak je hem ook nooit kwijt, want qua opbergen neemt hij weinig ruimte in beslag. Net als bij de Playstation 5 of Xbox Series beschikt hij over mapping knoppen (A,B,Y,X) en ook duimsticks voor een comfortabele besturing.

Bovendien zitten er aan de achterkant ook trigger knoppen die je zelf kunt instellen. Je kunt de weerstand namelijk tot 50% meer of minder maken. De een vindt het fijn om met een zachte tik al een actie uit te kunnen voeren, waar de ander juist weer kiest voor meer weerstand. Je kunt immers altijd per ongeluk een knop aanraken en dan wil je het spel ook niet verder verpesten. Bovendien beschikt ook deze controller over een Force Feedback. Hiermee gaat de controller dus trillen als er iets niet goed gaat. Dit is super handig, want zo blijf je altijd bij de les. Sommige games hebben een lange dialoog en daarna volgt een gevecht. Op dat moment kan de aandacht nog wel eens verslappen.

Wat maakt deze controller fijner?

Met een 8BitDo Ultimate Bluetooth Controller ga je weer terug naar het klassieke gamen op een TV of in de handheld modus. Het fijne aan deze controller is dat je zelf ook sneltoetsen kunt instellen. Er zijn namelijk 2 programmeerbare extra knoppen, maar eventueel kun je ze allemaal aanpassen. Het fijne daaraan is dat je bijvoorbeeld een combo aanval of actie doet met een druk op de knop. Zo kun je een knop programmeren die beschikt over een bepaalde toetsencombinatie die je in de game nodig hebt. Dit scheelt je kostbare tijd en daardoor verbeteren je prestaties aanzienlijk.

Eventueel kun je aan de achterkant van de controller het schuifje omzetten zodat je deze controller ook op de PC gebruikt. Het is namelijk mogelijk om de controller zowel op een draadloze verbinding te gebruiken alsmede bluetooth. Bovendien zit er in het midden ook een knop om tussen meerdere profielen te schakelen. Dit is handig als je verschillende toetsen wil programmeren voor verschillende games. In totaal is er ruimte voor 3 profielen. Eventueel kun je deze ook gebruiken voor vrienden. Met een druk op de knop beschikken ook hun over de fijnste sneltoetsen voor de Nintendo Switch.