Gaming headset Steelseries

De Gaming headset Steelseries is ontzetten populair, want je krijgt veel voor een lage prijs. Daarnaast worden zij ook hoog beoordeeld door verschillende gamingplatformen. Zowel in Nederlands alsmede in Europa en daarbuiten. Een van de beste headsets die je op dit moment kunt kopen onder de 200 euro is de Steelseries Arctis 7.

Steelseries Arctis 1

Als eerste Gaming headset Steelseries hebben we de Arctis 1. Dit is een van de goedkoopste headsets, maar dat wil niet zeggen dat hij onder doet voor andere. Een van de grootste voordelen is dat hij slechts 256 gram weegt. Dus tijdens het gamen voel je dit nauwelijks. Je kunt hem rechtstreeks op je PS5 controller, maar ook op de van de PS4 en andere consoles. Voor de Nintendo Switch raden wij aan om een langere 3.5 mm jack kabel te kopen, want deze moet je op de console aansluiten. Dit geldt eveneens voor de computer.

Geschikt voor :

Gaming headset Steelseries Arctis 3

Vervolgens komen we bij de Gaming headset Steelseries Arctis 3 die wereldwijd een van de populairste is. Dit omdat hij te gebruiken is voor alle gamingplatformen. Dit zorgt ervoor dat je niet meerdere headsets hebt. Daarmee bespaar je onderaan de streep weer heel veel geld. Daarnaast wordt het gewicht gelijkmatig verdeeld met deze headset, waardoor je dus ook minder snel last hebt van knellen of krampen. Bovendien zijn de oorkussens gemaakt van AirWeave dat er juist voor zorgt dat het lekker koel, maar ook comfortabel blijft zitten. Maar het grootste voordeel zit hem toch wel in de microfoon. Wanneer je deze niet gebruikt kun je hem helemaal opbergen in de oorsteun, waardoor hij dus ook niet in de weg zit.

Geschikt voor :

 • Playstation 5
 • Xbox Series X|S
 • Playstation 4
 • Computer
 • Xbox One
 • Nintendo Switch

Steelseries Arctis 5

De Steelseries Arctis 5 gaming headset is gemaakt van duurzame materialen. Hierdoor ziet hij er een stuk luxer uit en daarom wordt hij vooral gekozen door mensen die dagelijks of regelmatig gamen. Je kunt hem op zowel de Playstation 5 alsmede de Playstation 4 gebruiken. Bovendien beschikt hij over RGB verlichting voor een nog intensere gamebeleving. Dit is net dat stapje meer, waar dan ook een wat hogere prijs aan verbonden zit. Bovendien beschikt hij over S1 speakers en Dolby 7.1 wat zorgt voor nog beter geluid. Denk hierbij aan een betere bass, maar ook een goed contrast tussen hoge en lage tonen. Bovendien zorgt de clearcast microfoon ervoor dat je altijd goed te horen bent. Dit filtert ook achtergrondgeluiden zoals regen of wind weg, waardoor je altijd luid en duidelijk te horen bent.

Geschikt voor :

 • Playstation 4
 • PS5
 • Computer

Gaming headset Steelseries Arctis 7

We gaan nog een stapje hoger met de Steelseries Arctis 7 gaming headset. Deze is bekroond met meerdere awards en is ook nog eens betaalbaar. Regelmatig is er een actie waarbij de korting tot wel 30% kan oplopen. Het punt waar hij beste op scoort is de batterijduur. Je kunt er tot wel 30 uur mee gamen zonder hem op te laden. Bovendien biedt deze headset ondersteuning voor 3D audio, de nieuwste audiotechniek voor de Playstation 5.

Je sluit hem aan door middel van een USB dongel die een ontzettend goed bereik heeft. Dit zorgt voor een betere dekking als bluetooth, zelfs wanneer je naar de WC gaat kun je het nog horen. Bovendien zit hij ook nog eens erg comfortabel. Zelfs wanneer je urenlange gamesesies hebt. Een ander comfort punt is toch wel dat er duurzame materialen voor de hoofdband gebruikt zijn. Hierdoor kan hij bij normaal gebruik jarenlang meegaan. Het is een investering in de toekomst, maar je krijgt er ook veel voor terug.

Geschikt voor :

 • Playstation 4
 • PS5
 • Computer

Steelseries Arctis 9

Als laatste gaming headset Steelseries hebben we de Arctis 9. Dit is de nieuwste en iets goedkopere headset van dit merk. Echter komt dit voornamelijk doordat de accu maar 20 uur meegaat helaas. Voor mensen die af en toe gamen is dit meer als voldoende, maar de pro kiest toch liever voor de 7 waarbij je het dubbele hebt. Deze headset werkt met bluetooth waardoor je hem eenvoudig verbindt met de Nintendo Switch. Het is een van de betere headsets onder de 150 euro voor deze console.

Geschikt voor :

 • Nintendo Switch
 • Computer