Beste controllers voor de Nintendo Switch

door 17 jul 2018Controller

De beste besturing voor je Nintendo Switch

De Nintendo Switch Joy-Cons zijn fantastische controllers, maar niet iedereen vindt ze leuk. De knoppen zijn klein en mensen met grotere handen vinden dat irritant of moeilijk te hanteren. Natuurlijk heeft Nintendo de Pro Controller ontworpen als een meer traditionele gamepad voor mensen die iets groters, zwaarder en iets conventioneler wilden.

Als je een meer conventionele gamecontroller voor je switch wilt en je minder geld wilt uitgeven, heb je andere opties voor de beste game ervaring met jouw Nintendo console.

controllers nintendo switch
controller switch

Alle Nintendo Switch controllers op een rijtje

Voor jou hebben we de bekendste Nintendo Switch controller op een rijtje gezet, met daarin alle informatie over de verschillende soorten controllers. We hopen dat we jou hiermee voldoende informeren en dat de keus voor een Switch-controller hierdoor een stuk makkelijk wordt. Kijk in onze vergelijker na dat je de keus hebt gemaakt om te zien waar je de goedkoopste controller kunt aanschaffen. Meteen een Nintendo controller vergelijken? Klik dan op de link om ze te bekijken.

PowerA bekabelde Plus-controller

De PowerA Wired Plus Controller is ongeveer hetzelfde formaat als de Nintendo Pro Controller en voelt en functioneert veel meer als een conventionele gamepad dan de Joy-Cons die bij je switch wordt meegeleverd.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de controller inderdaad bedraad, wat betekent dat je hem moet aansluiten op de USB-poort aan de achterkant van je dock; de meegeleverde kabel is echter 10 voet lang, waardoor u voldoende lengte heeft om mee te werken. Bovendien zijn de thumbsticks in drie verschillende lengtes verkrijgbaar, dus je hebt wat aanpassingen aan hoe de fysieke gevoeligheid aanvoelt.

Benieuwd naar de Xbox controllers die op de markt zijn, klik dan op de link om ze te bekijken.

HORIPAD Bedrade Nintendo Switch Controller

Als je goed bent met het opofferen van rumble, motion-control en NFC-mogelijkheden, is de HORIPAD bedrade Nintendo Switch Controller een zeer budgetvriendelijke optie.

Hoewel de HORIPAD niet draadloos is, wordt deze geleverd met een 10-voets kabel, waardoor hij lang genoeg is om op comfortabele afstand van je tv te zitten. Het raarste deel van de HORIPAD bedrade Nintendo Switch-controller is de afneembare richtingssteun. Wanneer je het uittrekt, laat het een grote streep achter en onthult het vier afzonderlijke knoppen, waarmee je wat meer precisie kunt geven, maar dat is niet de meest praktische.

Bluetooth Motion Controller voor Nintendo Switch

Een redelijk krachtige rumble-functie, bewegingsbediening en draadloze controller van derden. De Bluetooth Motion Controller voor Nintendo Switch biedt je veel functionaliteit voor minder dan de helft van de prijs van een normale Pro Controller.

Hoewel deze bediening op het eerste gezicht lijkt op een Xbox One-gamepad, beschikt hij over alle knoppen die je nodig hebt om je Nintendo Switch voor elk spel te bedienen. De home-knop licht op wanneer de controller is ingeschakeld en heeft ook een indicator voor wanneer de batterij bijna leeg is.

Over de batterij gesproken, je zou ongeveer 8 uur gebruik tussen oplaadbeurten moeten hebben, en deze wordt opgeladen met het meegeleverde microUSB-snoer, dat is erg kort. Een paar dingen om in gedachten te houden, terwijl deze controller wel gerommel vertoont, het is niet het HD-gerommel van Nintendo, en het heeft nog steeds geen NFC-lezer. 

Wil je meer lezen over controllers voor de console met tips? Klik dan snel op de link om informatie op te doen over deze controllers!

8Bitdo SN30 Pro

De Nintendo Switch heeft een heleboel retro-achtige games beschikbaar in de Nintendo eShop, dus waarom zou je geen controller gebruiken die die nostalgie op een perfecte manier belichaamt?

De 8Bitdo SN30 Pro neemt de retro Super Nintendo-controller en brengt hem naar de 21ste eeuw. Het heeft alle knoppen die u nodig hebt om de switch te bedienen, inclusief een thuis- en screenshotknop die slim is weggestopt onderaan de controller. De selecteer- en startknoppen werken respectievelijk als de – en + knoppen, en de 8Bitdo SN30 voegt zelfs twee joysticks toe, zodat je al je games kunt spelen net als een Pro Controller.

Hoewel de 8Bitdo SN30 Pro maar iets goedkoper is dan de Pro Controller (ongeveer 50 euro), bevat deze wel degelijk bewegingsgevoelige bedieningselementen en rumble-functies die andere goedkopere controllers niet hebben. Benieuwd naar de beste Playstation controller of Xbox controller? Klik dan op de link om deze snel te bekijken.

Wil je meer weten over videogame controllers? Klik dan op de link om snel meer te lezen over videogame controllers!

Top 5 beste Xbox Controllers

Top 5 beste Xbox Controllers

Wat zijn de beste controllers voor de Xbox? Er zijn enorm veel controller te koop voor de Xbox, het is niet zo dat controllers van andere merken zoals de Playstation Dualshock iets meer of minder kunnen. Het gaat vooral over de handligging en uiterlijk van de...

Top 5 beste Playstation 4 Controllers

Top 5 beste Playstation 4 Controllers

Wat zijn de beste controllers voor de Playstation? Er zijn op de markt enorm veel verschillende controllers te koop van allemaal verschillende soorten game consoles, je ziet door de bomen het bos niet meer. Desalniettemin is een controller enorm belangrijk voor je...

Videogame controllers zijn allemaal hetzelfde

Videogame controllers zijn allemaal hetzelfde

Videogamecontrollers zijn vaak gelijk aan elkaar Het belangrijkste verkoopargument van de Nintendo Switch is zijn talloze speelstijlen. Je kunt het als een handheld spelen. Je kunt het gestut als een tablet spelen. En je kunt het als een thuisconsole spelen. Deze...

Acht controller ondersteuningen, speel nooit meer alleen

Acht controller ondersteuningen, speel nooit meer alleen

De topfunctie van de Microsoft consoles zijn de acht controller ondersteuningen De ondersteuning van Xbox One aan acht controllers luidt een terugkeer in naar "grote" lokale multiplayer-ervaringen op dezelfde manier dat Kinect HD meer hands-free spelontwikkeling...

Controllers voor de console, een aantal handige tips

Controllers voor de console, een aantal handige tips

Tips over de controllers Heb je een PS4 kopen of Slim kopen ook al overwogen of misschien een controller? Welkom bij de stam! Of misschien verfraai je je PlayStation-kennis voor 2018. Ongeacht waarom je hier bent, we hebben acht praktische tips en verborgen functies...

Handige & leuke Video’s

Nintendo controller

Playstation controller

Xbox controller