Top 5 beste Playstation 4 Controllers

door 17 jul 2018Controller

Wat zijn de beste controllers voor de Playstation?

Er zijn op de markt enorm veel verschillende controllers te koop van allemaal verschillende soorten game consoles, je ziet door de bomen het bos niet meer. Desalniettemin is een controller enorm belangrijk voor je videogame ervaring, denk bijvoorbeeld aan de ligging in je hand.

Wij hebben voor de PS een top 5 van controllers opgezet, zo kunt u een weloverwogen keuze maken bij het kopen van jouw perfecte Playstation controller.

playstation controller
playstation controllers

Top 5 beste Playstation 4 Controllers

Razer Raiju: 

Als je een professionele speler wilt zijn, kan de Razer’s Raiju-controller  je de optimale winst geven waarnaar je op zoek bent. Het voelt beter aan dan de standaard DualShock 4, alsof je een Xbox One-controller voelt, maar vasthoudt aan de lay-out van Sony. Alle gezichtsknoppen hebben een aangename aanraaktoets voor ze, en de directionele pad bestaat uit afzonderlijke knoppen in plaats van een zwevende pad onder het oppervlak zoals te vinden op de DualShock 4. Wil je meer weten over de hardware van de Xbox controller, klik dan hier. We hebben daarnaast ook een overzicht van Xbox controllers, klik op de link om naar de pagina te gaan om meer informatie erover te krijgen.

De thumbsticks zijn ongelooflijk snel. De touchpad is een genot om te gebruiken; en de haartriggers bieden de perfecte hoeveelheid gevoeligheid. Razer heeft ook vier uitwisselbare knoppen toegevoegd – twee aan de onderkant en twee naast de schouderknoppen – zodat pro-spelers nooit hun duimen van de stokken hoeven te verplaatsen om de gezichtsknoppen van de pad te raken. Het is prijzig, maar voor diegenen die het meeste uit hun PS4-gaming willen halen zonder alle toeters en bellen van een volledig aanpasbare controller, is Razer’s Raiju bijna perfect.

Nacon Revolution Pro:

Als je onder de 100 euro wilt blijven is Nacon’s Revolution Pro de beste op de markt voor wie meer wil dan Sony’s officiële controller kan bieden. Nacon’s pad maakt gebruik van dezelfde lay-out als een Xbox One-controller en ondanks de dikke gezichtsknoppen, zwevende d-pad en ietwat onhandig geplaatste, in kaart te brengen knoppen, is de Revolution Pro een droom om te gebruiken.

Thumbsticks voelen strak aan en reageren snel, knoppen hebben een prettige klik, en zijn matte afwerking betekent dat hij nog steeds grip heeft na lange spelsessies of als je het soort bent met zweethanden. Het wordt zelfs geleverd met verwisselbare gewichten, zodat je de pad kunt tweaken om je perfect gebalanceerd te voelen.

Infinity 4PS

Als de totale controle over het gewicht van de controller, sticklengte, lay-out en verplaatsing van de knop, triggergevoeligheid en meer belangrijk is voor u in een controller, kunt u niet veel beters kopen dan de Infinity 4PS-controller van Scuf.

Het lijkt misschien op een DualShock 4, maar de Infinity 4PS wordt geleverd in een groot aantal soorten van de officiële Scuf Gaming-site, met aan de achterkant gemonteerde schakelbare paddles, aanpasbare trigger-diepten en zelfs verlengde triggerarmen als je een comfortabelere grip wilt hebben.

Als klap op de vuurpijl kan elke Scuf pad worden geleverd met een gepatenteerde “militaire” grip of “pro” gripcoating om te zorgen dat zelfs na uren spelen en zweterige handen dit niet uit je greep zal glippen. Als klap op de vuurpijl is dit de enige pro-level pad in onze opstelling die volledig draadloos is, zoals de DualShock 4.

Sony DualShock 4:

Soms is er niets beters dan The Real Thing en voor de meeste PS4-bezitters is dit de DualShock 4-controller van Sony. Als de officiële controller, is er echt niets beters dan het voor diegenen die op zoek zijn naar een algemeen PlayStation 4-pad om te gebruiken. Het is comfortabel in gebruik, reageert en laadt op via een micro-USB-verbinding.

Nieuwe versies van DualShock 4 maken gegevensoverdracht via USB mogelijk, zodat degenen die een lagere latentie willen, deze kunnen aansluiten en in plaats daarvan bedraad kunnen spelen. Hij is ook voorzien van een oplaadbare lithium-ionbatterij en kan ook als Bluetooth-controller voor je Android-tablet of pc worden gebruikt. 

Gator Glaw

De Gator Claw is een alternatief voor de DualShock voor de helft van de prijs. Verwacht echter geen perfectie voor dit soort geld: deze pad is bedraad, heeft geen werkende touchpad en maakt gebruik van een Xbox One padstijl. Eén probleem, dat volgens de Amazon-recensies die we hebben gezien, minstens één persoon heeft getroffen, is incompatibiliteit met de nieuwste PS4-firmware.

Sommigen melden dat het goed werkt, anderen niet. Zoals met alle goedkope PS4-pads, is het geld dat je bespaart een beetje een gok, maar als je een tweede controller wilt, is het de moeite waard om te overwegen – en als je het voor een zacht prijsje kunt vinden, dan is het makkelijker om er over na te denken. Nintendo heeft tegenwoordig ook veel nieuwe controllers uitgebracht, klinkt dit interessant en wil je meer lezen over een Nintendo controller? Klik dan snel op de link om meer over deze controllers te lezen!

Daarnaast bieden wij op console4fun ook Playstation controller aan, klik op de link om er meer over te lezen. We hebben voor jou ook de beste Xbox controllers op een rijtje gezet, klik snel om daar meer over te lezen en te vergelijken.

Beste controllers voor de Nintendo Switch

Beste controllers voor de Nintendo Switch

De beste besturing voor je Nintendo Switch De Nintendo Switch Joy-Cons zijn fantastische controllers, maar niet iedereen vindt ze leuk. De knoppen zijn klein en mensen met grotere handen vinden dat irritant of moeilijk te hanteren. Natuurlijk heeft Nintendo de Pro...

Top 5 beste Xbox Controllers

Top 5 beste Xbox Controllers

Wat zijn de beste controllers voor de Xbox? Er zijn enorm veel controller te koop voor de Xbox, het is niet zo dat controllers van andere merken zoals de Playstation Dualshock iets meer of minder kunnen. Het gaat vooral over de handligging en uiterlijk van de...

Videogame controllers zijn allemaal hetzelfde

Videogame controllers zijn allemaal hetzelfde

Videogamecontrollers zijn vaak gelijk aan elkaar Het belangrijkste verkoopargument van de Nintendo Switch is zijn talloze speelstijlen. Je kunt het als een handheld spelen. Je kunt het gestut als een tablet spelen. En je kunt het als een thuisconsole spelen. Deze...

Acht controller ondersteuningen, speel nooit meer alleen

Acht controller ondersteuningen, speel nooit meer alleen

De topfunctie van de Microsoft consoles zijn de acht controller ondersteuningen De ondersteuning van Xbox One aan acht controllers luidt een terugkeer in naar "grote" lokale multiplayer-ervaringen op dezelfde manier dat Kinect HD meer hands-free spelontwikkeling...

Controllers voor de console, een aantal handige tips

Controllers voor de console, een aantal handige tips

Tips over de controllers Heb je een PS4 kopen of Slim kopen ook al overwogen of misschien een controller? Welkom bij de stam! Of misschien verfraai je je PlayStation-kennis voor 2018. Ongeacht waarom je hier bent, we hebben acht praktische tips en verborgen functies...

Handige & leuke Video’s

Nintendo controller

Playstation controller

Xbox controller