Acht controller ondersteuningen, speel nooit meer alleen

door 17 jul 2018Controller

De topfunctie van de Microsoft consoles zijn de acht controller ondersteuningen

De ondersteuning van Xbox One aan acht controllers luidt een terugkeer in naar “grote” lokale multiplayer-ervaringen op dezelfde manier dat Kinect HD meer hands-free spelontwikkeling legitimeert. Dit is fijn voor gezinnen.

Terwijl de echte ‘hardcore-gamers’ de wijde open zeeën van online gamen met meerdere spelers en de geneugten van PlayStation Network en Xbox Live afvaren, leven families en casual gamers nog steeds in de oevers van spelen met mensen die we kennen op dezelfde plek. Lees snel verder!

xbox kinect
xbox controller

Meerdere controllers

Hoewel sommigen misschien suggereren dat dit een minder belangrijke functie is en niet belangrijk voor moderne online gaming, zijn we het daar niet mee eens. Te weinig controllers is vaak een probleem voor gezinnen.

Het hebben van de acht controller-ondersteuning als onderdeel van het systeem zal, zoals het opnemen van Kinect bij elke Xbox One, een installatiebasis van potentiële gebruikers creëren voor ontwikkelaars om te targeten. Dit verklaart de investering van Microsoft in de ontwikkeling van lokale multiplayer-spellen voor acht personen.

Momenteel ondersteunt de PlayStation 3 maximaal zeven controllers, een functie die zal worden benut in de uitstekende lokale multiplayer Move. Het lijkt erop dat de PlayStation 4 maar vier PS4 controller ondersteunt.

Wat zijn de voordelen?

Multiplayer gaming is over de laatste generatie consoles verschoven van de persoon die naast je zit naar duizenden potentiële tegenstanders online. Toch was de Xbox 360 in staat om maximaal vier Xbox controllers tegelijk te ondersteunen, waardoor een groep van behoorlijke omvang samen in dezelfde ruimte kon gamen.

De Xbox One neemt die connectiviteit echter een stap verder. De next-gen machine van Microsoft zal het hoofd bieden aan het aansluiten van maximaal acht draadloze Xbox One controller tegelijk. En die controllers kunnen maximaal 30 voet verwijderd zijn van de console. Het lijkt wel een beetje of alle videocontrollers hetzelfde zijn tegenwoordig.

Xbox Kinect

Microsoft heeft al verklaard dat Kinect zal worden gebruikt om te identificeren welke speler een controller vasthoudt, dus misschien kan die functie op intelligente wijze worden gebruikt met maximaal acht controllers. Stel dat je zeven vrienden hebt uitgenodigd voor een Killer Instinct-toernooi op jouw game console.

Ze kunnen allemaal hun eigen controllers meenemen, Xbox One kan ze allemaal tegelijkertijd verbinden en Kinect komt er achter wie de beurt heeft om te vechten op basis van waar ze zitten. Dat klinkt als een geweldig systeem als het werkt, en we zijn er zeker van dat er andere use-cases zijn. 

Je moet ook overwegen of Microsoft dit deed omdat ze dat konden, of omdat ze een echt nieuwe gebruikscasus zagen die ze nog moeten aankondigen of waar ze zich op kunnen focussen. Eén ding is zeker, perifere fabrikanten zullen hiernaar kijken en uitzoeken of er nieuwe gadgets zijn die ze op de markt kunnen brengen om een ​​paar van die controller-slots te vullen. Nintendo heeft ook een nieuwe wii controller, klik op de link om meer te lezen over de Nintendo controllers.

Ben je na het lezen van dit artikel nou benieuwd naar de beste Playstation 4 controllers of de beste Xbox controllers? Klik dan snel op de link om meer te lezen over deze onderwerpen. 

Handige & leuke Video’s
Beste controllers voor de Nintendo Switch

Beste controllers voor de Nintendo Switch

De beste besturing voor je Nintendo Switch De Nintendo Switch Joy-Cons zijn fantastische controllers, maar niet iedereen vindt ze leuk. De knoppen zijn klein en mensen met grotere handen vinden dat irritant of moeilijk te hanteren. Natuurlijk heeft Nintendo de Pro...

Top 5 beste Xbox Controllers

Top 5 beste Xbox Controllers

Wat zijn de beste controllers voor de Xbox? Er zijn enorm veel controller te koop voor de Xbox, het is niet zo dat controllers van andere merken zoals de Playstation Dualshock iets meer of minder kunnen. Het gaat vooral over de handligging en uiterlijk van de...

Top 5 beste Playstation 4 Controllers

Top 5 beste Playstation 4 Controllers

Wat zijn de beste controllers voor de Playstation? Er zijn op de markt enorm veel verschillende controllers te koop van allemaal verschillende soorten game consoles, je ziet door de bomen het bos niet meer. Desalniettemin is een controller enorm belangrijk voor je...

Videogame controllers zijn allemaal hetzelfde

Videogame controllers zijn allemaal hetzelfde

Videogamecontrollers zijn vaak gelijk aan elkaar Het belangrijkste verkoopargument van de Nintendo Switch is zijn talloze speelstijlen. Je kunt het als een handheld spelen. Je kunt het gestut als een tablet spelen. En je kunt het als een thuisconsole spelen. Deze...

Controllers voor de console, een aantal handige tips

Controllers voor de console, een aantal handige tips

Tips over de controllers Heb je een PS4 kopen of Slim kopen ook al overwogen of misschien een controller? Welkom bij de stam! Of misschien verfraai je je PlayStation-kennis voor 2018. Ongeacht waarom je hier bent, we hebben acht praktische tips en verborgen functies...

Nintendo controller

Playstation controller

Xbox controller